Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Incepator in dezvoltare

Mesajde Microb2010 » 11 Oct 2011, 10:20

Pop Stefan
nascut 1975
Primul contact cu albinele la 6 ani timp de 6 ani dupa care pauza pana in primavara.
Microb2010

Re: Incepator in dezvoltare

Mesajde Microb2010 » 11 Oct 2011, 10:28

Asa am inceput cu stupi vechi pe care ia avut tata.

100_7501 c.JPG

100_7504 c.JPG
Activitatea de la urdinis
Microb2010

Mesajde Microb2010 » 11 Oct 2011, 10:38

Primul roi si prima matca din botca de roire.

100_7933 cc.JPG

100_7935 cc.JPG
Microb2010

Mesajde Microb2010 » 11 Oct 2011, 10:46

Primul roi natural dupa aprox 3 saptamani.

100_7937.JPG

100_7938.JPG
Microb2010

Mesajde Microb2010 » 11 Oct 2011, 10:50

Primul stup facut de mine detalii mai la primavara cand am sa vad cum dau cu basca.

100_8481 c.JPG
Microb2010

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 11:11

pentru inceput sunt buni !!! eu am o vorba : vechi sunt bune vinul , tuica , aurul , picturile , etc. nu sunt bune vechi casele, masinile , gagiile , stupii !!!
neamtul Lampelt ( poate i-am gresit numele) in cartea pentru incepatori recomanda inceputul stuparitului cu maxim 5 stupi , dar sa fie NOI !!!
si daca incepi cu vechi pana la urma tot la noi ajungi si de cei vechi nu te mai scapi !!! stupii trebuie sa fie NOI SI MODERNI IN ACELASI TIMP !!!
tot timpul apar lucruri noi si avem nevoie de ele !!! oferta de stupi este mare !!! depinde ce vrei sa alegi !!! mai vorbim daca vrei !!! eu in 30.06 anul trecut am avut 2 roi si acuma am 26 de familii cu care nu mi-e rusine !!! le poti vedea pe pagina personala a mea daca doresti !!!
FII SANATOS !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Microb2010 » 11 Oct 2011, 11:48

La anu as vrea si eu sa ajung la minim 26 de familii dar trebuie sa vad cum se descurca albinelel in modelul de stupi(cutii) vechi cu materiale noi, cum zic uni voi da cu basca in sus sau in josssssssssssss, sa fie intr-un ceas bun spus pana in prezent sunt multumit de prestatia stupilor pe timp de vara.
Microb2010

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 11:59

apucate si fa-ti rost de stupi noi , daca ii montezi tu ii faci ca pentru tine !!! nu te zgarci la bani !!! eu am fost nevoit ca nu am avut prea multi bani i am cumparat ieftini !!! raportul calitate pret este acceptabil pentru ca nu am putut altfel !!!
i-am montat eu , la inceput mai neindemanatic ca orice incepator !!!
orice inceput are farmecul sau !!!
iti spun un adevar pe care l-am simtit de la inceput : DACA NU ESTI TRUP SI SUFLET PENTRU ALBINE RENUNTA !!! AICI POATE CA TINE O VREME SA TE GANDESTI NUMAI LA PROFIT !!!
aici lucrezi cu ceva viu !!! este cu totul altceva !!! eu cand sunt printre ele VORBESC CU ELE !!! poate sa creada cineva ca am ceva probleme la mansarda !!! dar eu vorbesc si ci pomiii !!! dar vorbesc cu ele fara cuvinte !!! prin telepatie !!! si cand ma mai inteapa cate una ma gandesc ca am gresit ceva !!! dar ele cum nu pot vorbi , ma taxeaza urgent sa nu continui gresala !!!
cu timpul si cu rabdare are grija Dumnezeu si albinele te vor rasplati !!!
FII SANATOS !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Microb2010 » 11 Oct 2011, 12:13

Modelul de stupi e vechi, materialele sunt noi si stupii la fel nu mai bag nimic in stupi vechi am sa fac ceva poze mai in detaliu la un stup nou sa intelegi de ce zic ca terbuie sa am rabdare pana la primavara sa vad cum ierneaza pentru ca pe timp de vara deja am un pic de experienta cu cutiile noi pe care le-am facut.

Vara le place la nebunie in ei din una rama puiet cu botca si una rama hrana cu albina acoperitoare am la ora asta 6-7 intervale ful cu albina zic eu binisor(bineinteles stimulati toata vara ca cules :roll: ).
Microb2010

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 12:25

eu anul trecut in 30.06 am primit primii 2 roi !!! erau pe 4 si pe 5 rame !!! la 01 08 erau pe 10 rame ambii !!! cu papa bineinteles !!!
asa ca iti dai seama ca si eu nu sunt decat un incepator in adevaratul sens al cuvantului !!!
adevarat ca acum am 26 de familii !!!
in primavara asta am iesit din iarna cu 3 (la inceputul iernii am primit pe langa cei 2 inca o " mata lesinata ") si am mai cumparat o familie buna !!! mata lesinata a brancotat in ianuarie !!! a fost condamnata din start dar incepatorul incearca !!!
in martie am cumparat 10 familii slabe !!! roi prinsi din pom anul trecut !!!
am mai cumparat 6 , din care 4 buni si 2 mediocri !!!
asa ca a trebuit sa ajut 14 familii slabe din 6 puternici !!!
am mai facut si 6 roi care la floarea soarelui au facut treaba buna !!!
planurile pentru la anul ti le spun alta data !!! acum sunt cam somnoros !!! am fost azi noapte la lucru si mai am o noapte de facut !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 11 Oct 2011, 12:42

ves.lucian.zabrani scrie:pentru inceput sunt buni !!! eu am o vorba : vechi sunt bune vinul , tuica , aurul , picturile , etc. nu sunt bune vechi casele, masinile , gagiile , stupii !!!
neamtul Lampelt ( poate i-am gresit numele) in cartea pentru incepatori recomanda inceputul stuparitului cu maxim 5 stupi , dar sa fie NOI !!!
si daca incepi cu vechi pana la urma tot la noi ajungi si de cei vechi nu te mai scapi !!! stupii trebuie sa fie NOI SI MODERNI IN ACELASI TIMP !!!
tot timpul apar lucruri noi si avem nevoie de ele !!! oferta de stupi este mare !!! depinde ce vrei sa alegi !!! mai vorbim daca vrei !!! eu in 30.06 anul trecut am avut 2 roi si acuma am 26 de familii cu care nu mi-e rusine !!! le poti vedea pe pagina personala a mea daca doresti !!!
FII SANATOS !!!

Lucian ,imi permit sa te contrazic ...putin ! Casele vechi -o vila veche daca se poate in Bucuresti ...o veche casa taraneasca (bine intretinuta )...o veche casa boiereasca ...Masinile vechi -una din primele masini produse in lume s-a vandut zilele trecute cu 3,6 sau 4,6 mil.E ;gagicile ,banuiesc ca la ele te referi ,daca te tine ,incearca cu una cu care ai fost in urma cu vreo 20 de ani si s-ar putea sa ai mari ...surprize ...stupii vechi ...nu ma pronunt !P.S.Cu gagica ,sa mai arate cat de cat ,sa nu fie ...expirata :!: :!: :!:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Microb2010 » 11 Oct 2011, 13:00

Paul tu vorbesti de patrimoniu national si de oldtaimere la masini sa nu pomenim asaceva ca am experente ff proaste si numai ma infuriu.

De gagici se poate.......
Microb2010

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 13:39

paul scrie:
ves.lucian.zabrani scrie:pentru inceput sunt buni !!! eu am o vorba : vechi sunt bune vinul , tuica , aurul , picturile , etc. nu sunt bune vechi casele, masinile , gagiile , stupii !!!
FII SANATOS !!!

Lucian ,imi permit sa te contrazic ...putin ! Casele vechi -o vila veche daca se poate in Bucuresti ...o veche casa taraneasca (bine intretinuta )...o veche casa boiereasca ...Masinile vechi -una din primele masini produse in lume s-a vandut zilele trecute cu 3,6 sau 4,6 mil.E ;gagicile ,banuiesc ca la ele te referi ,daca te tine ,incearca cu una cu care ai fost in urma cu vreo 20 de ani si s-ar putea sa ai mari ...surprize ...stupii vechi ...nu ma pronunt !P.S.Cu gagica ,sa mai arate cat de cat ,sa nu fie ...expirata :!: :!: :!:

am zis VECHI NU FOARTE VECHI !!! sigr ca o masina de epoca valoreaza cat multe masini noi la un loc !!! cu casele este ca si cu babele !!! oricat a-oi farda-o si ai aranja-o tot BABA ramane !!! o vila veche in Bucuresti !!! vise tata !!! as vinde-o urgent si mi-as face o casuta noua mie , doua la copii si vreo 300 la fetitele mele dragi !!!
toate cele bune !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Microb2010 » 04 Noi 2011, 22:06

Fetele din roi se pregatesc de iernat.

phpMX23NDPM.jpg
Fetele se pregatesc de iarna
Microb2010

Mesajde dorindafi » 05 Noi 2011, 20:26

Microb2010 scrie:Primul stup facut de mine detalii mai la primavara cand am sa vad cum dau cu basca.

100_8481 c.JPG

:mrgreen: daca n-ai basca sa spui ca-tzi dau eu caciula :lol:
multa bafta
dorindafi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Noi 2011, 20:45

iernare usoara si la primavara sa te vad bucuros !!!
ves.lucian.zabrani

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?