Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Iarna geroasa

Mesajde stelamaris12 » 11 Oct 2011, 14:16

Uitati aicia ce scriu strainii,ca de la ei mai aflam lucruri adevarate,in care sa poti avea incredere:Serviciul Britanic de Meteorologie avertizează: În această iarnă, Europa se va confrunta cu o "mini eră glaciară"
stelamaris12

Re: Iarna geroasa

Mesajde jonny_it » 11 Oct 2011, 14:21

stelamaris12 scrie:Uitati aicia ce scriu strainii,ca de la ei mai aflam lucruri adevarate,in care sa poti avea incredere:Serviciul Britanic de Meteorologie avertizează: În această iarnă, Europa se va confrunta cu o "mini eră glaciară"

Asa au zis si anul trecut :lol:
Mai tineti minte ce zarva era?
jonny_it

Mesajde horia_ch » 11 Oct 2011, 14:23

Aşa e. Eu de anul trecut i-am trecut la "junk".
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde ionut vlv » 11 Oct 2011, 14:24

nu tot britanicii prognozau 2011 cel mai calduros si secetos din istorie?la noi,exceptand sfarsitul verii,nu a prea fost.din contra.asa si cu iarna.si daca ar fi asa,suntem aici.o asteptam.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde Bee Happy » 11 Oct 2011, 14:35

Uite si articolul:

''Serviciul Britanic de Meteorologie avertizează: În această iarnă, Europa se va confrunta cu o "mini eră glaciară"
Meteorologii britanici au elaborat un studiu în care avertizează că Europa s-ar putea confrunta anul acesta cu o iarnă extrem de grea, asemănătoare cu "mica eră glaciară" care a lovit Anglia în urmă cu aproximativ 300 de ani, scriu jurnaliştii de la Sunday Times.

Un posibil motiv al acestei schimbări a climatului ar putea fi întoarcerea aşa-numitului fenomen La Niña - un efect meteorologic despre care specialiştii spun că este strâns legat de iernile extrem de severe.
Mai mult, experţii spun că şi Soarele este responsabil de producerea acestor efecte extreme, deoarece, în ultima perioadă, a emis mai puţine raze ultraviolete. Din acest motiv, în unele zone de pe Terra a fost neobişnuit de cald, în timp ce în alte regiuni s-au înregistrat valori meteorologice sub cele normale pentru această perioadă.
Oamenii de ştiinţă spun că şi circulaţia maselor de aer în atmosferă s-a încetinit în ultimul timp, ceea ce i-a determinat pe unii dintre ei să presupună că Europa "ar putea să intre într-o nouă mică eră glacială când se aşteaptă o scădere semnificativă a temperaturii medii a aerului".

Acest fenomen s-a întâmplat acum 300 de ani în Europa, când ierni friguroase s-au înregistrat de-a lungul mai multor decenii, avertizează meteorologii britanici, care au pus la dispoziţia guvernului lor prognozele lor cu privire la iarna care se aşteaptă.

Oamenii de ştiinţă mai spun că Soarele se îndreaptă către o criză de activitate solară, care se va întinde pe o perioadă destul de mare, cunoscută sub denumirea de Grand Solar Minimum.

Pe de altă parte, cercetătorii au descoperit recent, în stratul de ozon de deasupra zonei Arctice, o gaură cu o suprafaţă de aproximativ 20 de kilometri. Se pare că principala cauza a producerii acestui fenomen este reprezentată de vremea deosebit de rece care s-a înregistrat la altitudine, pe o perioadă lungă. În astfel de condiţii meteo reci, chimicalele pe baza de clorură care distrug ozonul sunt mult mai active. Deocamdată, oamenii de ştiinţă nu pot spune dacă - în viitorul apropiat, se va mai produce un astfel de fenomen.''

E un articol platit de o fabrica de shube, ca sa le creasca vanzarile :lol:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 14:36

Nea Gica spunea ca au fost ani in care la inceputul lui septembrie nu mai era nici o celula cu puiet !!! albina s-a conformat vremii de afara !!!
am avut anul asta o toamna super lunga si calduroasa !!!
saptamana trecuta am vazut oua pe rame !!! daca sunt luate in crestere si banuiesc ca asa va fi abia peste 3 saptamani pot ca sa le fac ultimul varachet !!!
albina a simtit ce vreme este afara si matcile au ouat in continuare !!!
imi dau si eu cu parerea !!!
eu sper sa fie o iarna usoara desi multumesc lui Dumnezeu stau bine cu mancarea la albine !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 11 Oct 2011, 14:37

Eu mai degraba ma incred in prazul lui nea Gica pentru termen lung ... si meteorologul meu, pisica :P pentru termen scurt/ apropiat ... intotdeauna cand se spala fiind asezata cu fatza inspre rasarit s-au miaza zi, va fi vreme buna ... cand e intdreptata inspre apus ori miaza noapte, nu va fi timp cu soare ci ploi s a m d.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Bee Happy » 11 Oct 2011, 14:42

ves.lucian.zabrani scrie: saptamana trecuta am vazut oua pe rame !!! daca sunt luate in crestere si banuiesc ca asa va fi abia peste 3 saptamani pot ca sa le fac ultimul varachet !!!

Daca continua frigul acesta, ouale sau larvele ar putea fi pentru consum, in loc sa fie pentru crestere. Tot nea Gica spunea, ca albina este cel mai crud animal de pe pamant. Iar la albine, canibalismul este ceva obisnuit.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 15:01

Adi Hodis scrie:Eu mai degraba ma incred in prazul lui nea Gica pentru termen lung ... si meteorologul meu, pisica :P pentru termen scurt/ apropiat ... intotdeauna cand se spala fiind asezata cu fatza inspre rasarit s-au miaza zi, va fi vreme buna ... cand e intdreptata inspre apus ori miaza noapte, nu va fi timp cu soare ci ploi s a m d.

adi nu am pisica nici la Arad nici la Zabrani !!! ma mai uit prin vecini !!! de cateva zile un pui de pisica incearca sa-si mute domiciliul la noi acasa la Zabrani !!! poate reusesc sa-l lamuresc pe bunumeu !!! lui tare nu-i plac matele !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 15:04

Bee Happy scrie:
ves.lucian.zabrani scrie: saptamana trecuta am vazut oua pe rame !!! daca sunt luate in crestere si banuiesc ca asa va fi abia peste 3 saptamani pot ca sa le fac ultimul varachet !!!

Daca continua frigul acesta, ouale sau larvele ar putea fi pentru consum, in loc sa fie pentru crestere. Tot nea Gica spunea, ca albina este cel mai crud animal de pe pamant. Iar la albine, canibalismul este ceva obisnuit.

interesant ce-mi scrii !!! am vazut rama de cuib cu miere aproape pana jos !!! au ramas vreo 3 , 4 cm fara !!! acolo am vazut oua !!!
am vazut oua si pe mijlocul ramei !!! putine dar am vazut !!!
familiile au multa albina !!! suberele din OSB sunt la locul lor sub stupi !!!
urmaresc fenomenul indeaproape !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jonny_it » 11 Oct 2011, 15:23

Bee Happy scrie:

Mai bine zis nimic nu se risipeste!
Nu cred ca este cea mai buna idee sa comparam albinele cu oamenii in ce priveste canibalismul. :)

Nea Gica, o prognoza ceva?
jonny_it

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 15:29

am vazut in urma cu cativa ani un grafic al temperaturilor pe tot anul urmator facut de apicultori din Ungaria !!! ianuarie si februarie parca au coincis cu prognoza , dar mai departe varza murata !!!
nea Gica sigur ne poate spune daca albinele pot prognoza vremea macar pentru o perioada !!!
iarasi NEA GICA !!! nea Gica in sus , nea Gica in jos !!! bine ca ne mai suporta acest domn , zis NEA GICA !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 11 Oct 2011, 17:51

Bai fratilor ,oare DOAMNE DOAMNE nu mai are nici un cuvant de spus ? Eu am observat un lucru (poate sunt eu subiectiv ),cand "cercetatorii " prevad (prezic )ierni geroase (vedeti polonezii anul trecut ),DOAMNE DOAMNE ...contrazice !Cand aceiasi prevad "cea mai calduroasa vara din ultimii 100 ani (2010) ...ploaie ,ploaie ...si temperaturi sub mediile multianuale :!: Sigur toti acestia nu l-au citit pe Nenea Gica (saracul nenea ...ce bogat e ...),VREMEA SAU ,NU PUNETI PARIU CU DUMNEZEU CA ...PIERDETI :!: :!: :!:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde jenica67 » 11 Oct 2011, 19:50

Parerea personala este ca, o sa fie o iarna geroasa, cu lungi perioade de timp, cu fig sub medie. Si va spun si pe ce ma bazez : Anul asta, au fost foarte multe zile cu calduri mult peste medie. Si se stie ca media temperaturilor, intr-un punct de pe glob, nu variaza cu mai mult de 0,5 gr C. Deci trebuie sa se compenseze, tempereturile peste medie, ce le-am avut, cu temperaturi sub medie, ca media sa se respecte. Sa fie numai o parere, dar nu prea cred.
Ultima oară modificat de jenica67 pe 11 Oct 2011, 20:10, modificat 1 dată în total.
jenica67

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 20:06

daca vom trai vom vedea !!! la primavara stim SIGUR cum a fost vremea in iarna care urmeaza !!! de multe ori prognozele pe perioade lungi iasa pe dos !!!
o mai comit meteorologii si pe 2 , 3 zile , darmite pe 2 , 3 , 4 luni !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviu1965 » 11 Oct 2011, 21:50

Mai fratilor.....nea Gica cand a postat ultima oara spunea ca se apuca de facut tuica din miere.....
Hai sa-l lasam cateva zile in concediu.......
liviu1965

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE