Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde Trantorul@ » 19 Oct 2013, 23:27

Turnuletele (aproape) gemene vechile si noile turnulete in devenire turnuri , o rama incarcata normal cu miere are intre 1, 7 - 2 kg .

http://i39.tinypic.com/95z95z.jpg
http://i42.tinypic.com/6qa9hi.jpg
http://i39.tinypic.com/ndoqa9.jpg
http://i43.tinypic.com/11kkz2s.jpg
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde BUNKA » 20 Oct 2013, 00:24

Frumos, imi reinvii topicul ai....cu pozele astea :P ...o sa rupem cu stupii astia...
BUNKA

Mesajde Trantorul@ » 20 Oct 2013, 14:37

Ai mei au rupt deja la capitolul holsuruburi si mancare , cel de langa albastru a fost un roi ce a umplut un corp ( exact 5 rame dadant ii un corp de-a meu) mancare aprox 30 kg miere pana acum si tre sa-i mai bag ca are o rama cu puiet acum ... da are matca tanara schimbata de mine din cel cu cel mai puternic caracter de VSH si l-am vazut si la ea, o sa ierneze fara nici un impachetaj si o sa ocupe cam vreo 6 intervale celalalt aprox. la fel numa ca nu i-am schimbat matca .
Da din cauza fondurilor insuficiente cam atat am reusit anu asta sa fac , poate o fi vreme buna la anul in salcam si o sa duduie fam. ca numa vreo 80 de matci am schimbat anu asta , vedem procentu de recordiste la anul pe langa ce mai sunt.
Din cauza ca nu i-am facut de 8 rame si nu iernez tip clopot cu siguranta ca nu se vor coporta ca un Delon clima stabil da va fi ok si asa .
Ori si cum daca ce ai tu se va comporta macar pe aproape din toate punctele de vedere la ce speri va fi foarte tare.( eclozare , durata de viata ..........).

P.S. O sa-ti trebuiasca niste matci anecbalice si cu praguri de roire foarte marii ! :P
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde teinegru64 » 20 Oct 2013, 16:55

Trantorul@ scrie: o sa ierneze fara nici un impachetaj
Asta ar fi un mare avantaj.Si eu voi ierna fara impachetaj.Daca voi trece de aceasta iarna ...urmatoarele vor fi floare la ureche.

P.S. O sa-ti trebuiasca niste matci anecbalice si cu praguri de roire foarte marii ! :P

Aici nu sunt de acord...voi merge pe matci de roire...pentru ca familia sa isi aminteasca de unde a plecat si ca dispune de aproximativ aceleasi conditii.Restul ....iarasi e floare la ureche :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Trantorul@ » 20 Oct 2013, 21:07

teinegru64 scrie:
Asta ar fi un mare avantaj.Si eu voi ierna fara impachetaj.Daca voi trece de aceasta iarna ...urmatoarele vor fi floare la ureche.

Aici nu sunt de acord...voi merge pe matci de roire...pentru ca familia sa isi aminteasca de unde a plecat si ca dispune de aproximativ aceleasi conditii.Restul ....iarasi e floare la ureche :lol:

Mai este pe la pagina 2 o poza postata de mine cu un stup verde cum o iernat, podisorul din scandurele si peste doar tabla , ghemul in el asta iarna nu o depasit 4 intervale. Sa bagi si corpul cu rame goale sub el , cel mai bine ierneaza pe 2 corpuri sa aiba celule goale unde sa se formeze sub miere si doar sa muste din miere cat trebuie nu sa stea pe ea.

Pai daca merge pe matci de roire cu praguri de roire foarte mici degeaba o mai trecut pe celula mica , avantajele presupuse si probabil dovedite de altii cum ca albina traieste 8 saptamiini si atingerea cat mai multor colonii de 100 .000 si ceva de indivizi cu matci normale va ramane doar un vis, daca ele roiesc la 60.000 . :P
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde BUNKA » 21 Oct 2013, 07:49

teinegru64 scrie:

Adica sa stie ca a plecat de la conditii perfecte si sa se intoarca inaoi..:)
BUNKA

Mesajde BUNKA » 21 Oct 2013, 08:34

Trantorul@ scrie:
teinegru64 scrie:

Mai este pe la pagina 2 o poza postata de mine cu un stup verde cum o iernat, podisorul din scandurele si peste doar tabla , ghemul in el asta iarna nu o depasit 4 intervale. Sa bagi si corpul cu rame goale sub el , cel mai bine ierneaza pe 2 corpuri sa aiba celule goale unde sa se formeze sub miere si doar sa muste din miere cat trebuie nu sa stea pe ea.

Pai daca merge pe matci de roire cu praguri de roire foarte mici degeaba o mai trecut pe celula mica , avantajele presupuse si probabil dovedite de altii cum ca albina traieste 8 saptamiini si atingerea cat mai multor colonii de 100 .000 si ceva de indivizi cu matci normale va ramane doar un vis, daca ele roiesc la 60.000 . :P

La mine toti sunt pe doua corpuri numai ca doi dintre ei nu au rame jos ..oricum am observat la toti un fenomen...sau dus sus cu totul, adica corpul meu de sus e full de albina, sfera in cub..acum nu stiu cum o sa reactioneze sfera asta cand o sa dea gerul.
E rama inalta..o fi avand si celule goale dedesubt..
Nu o sa roiasca ma..stati linistiti, veti vedea..6oooo ar fi cam 3 corpuri full, iar 5 corpuri full ar fi cam 115ooo..deci o sa mearga bine paletizat pe palet patrat cate 4 si mutati cu macara..castig mult la incarcatura pe inaltime si intra mai multi pe aceeasi suprafata.
Cu o remorca de 4m pe 2,4m pot sa duc 72.. nu e rau.
Cu containere nu o sa mearga decat daca fac din acelea cu stelaje pe mijloc care se trag afara...cred ca pana la urma o sa merg tot pe varianta paletizarii, containerele m-ar fi scapat de grija hotilor...asta e!!
La 5 corpuri ar avea cam 167 cm inaltime cu fund si capac..sunt niste mici turnuri gemene...as putea sa prind fundurile de palet sau sa fac paletii cu funduri incorporate asa incat furtul sa fie ingreunat..pana la urma tot la varianta gasita de Roger Delon ajung.
Deci daca trec de 3 corpuri si nu roiesc inseamna ca va fi ok..si eu cred ca trec pt ca pana in salcam se duc la mai mult de 3 corpuri si de regula roitul cam la final de salcam se intampla...bine, o sa fac si ceva selectie, e clar!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 21 Oct 2013, 09:16

Inca un aspect important..paletul va fi foarte stabil cand va fi ridicat cu macaraua de la sol..are 80/80cm si 167cm inaltime..conteaza mult la manevrele de incarcare-descarcare...nu se va balansa in aer !!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 21 Oct 2013, 15:29

Aranjarea Housel...sa nu uitam de ea, conteaza in ecuatia asta cu roitul http://www.resistantbees.com/schwarm_e.html
si cuibul nelimitat..
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Oct 2013, 13:50

Pentru colegul jadx.
Cu condensul eliminat din scorbura e simplu de tot.Scorbura nu-i stup sistematic,are o marime fixa si in putine cazuri are mai mult de 60-80 de litri.Acolo colonia nu este stimulata la sfarsitul verii,intra in iarna cu o populatie de max. 1 kg.Cresterea de puiet incepe mai tarziu,in general dupa zborul de curatire.Am scris de am facut bataturi la degete pe problema asta.Consumul de miere este mic asa ca apa si condensul care apare va fi mic ( 1 kg de miere da prin ardere 2 kg de apa).Iar o gaura cat o monede de 50 de bani este suficienta.Discutia e lunga si nu e cazul s-o ducem pe pagina colegului Bunka.Asta este tot.Colonia e mica,consumul e mic,puietul apare tarziu si putin la inceput.
Pentru asta au avut timp de adaptare in 15 milioane de ani.
In prapaditii nostri de stupi stau de 150 de ani.

Gica Romanescu

Am pus acest pasaj de pe pagina mea nr 7 in care nea` Gica ne mai spunea una alta spre luare aminte...se potriveste bine cu contextul Delon...
BUNKA

Mesajde Florin Dobre » 23 Oct 2013, 14:10

Asta e motivul pentru care mi-am dorit acel roi in scorbura. Sa vad ce si cum si sa pot trage niste concluzii direct de la sursa. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde BUNKA » 24 Oct 2013, 21:33

Cateva imagini din Deloni 24 octombrie 2o13
Fişiere ataşate
SP_A2251.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Oct 2013, 21:35

si inca ...
Fişiere ataşate
SP_A2255.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Oct 2013, 22:07

delonii au primit cate 45o g de turta proteica concentratie 15% din drojdie, lapte praf, zahar si miere pe care au consumat=o cu mare placere...
Fişiere ataşate
SP_A2257.jpg
o felie de sfera...
SP_A2256.jpg
ultima bucatica de turta proteica
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Oct 2013, 22:19

asa arata...
Fişiere ataşate
SP_A2261.jpg
cand va veni gerul se vor strange tare...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Oct 2013, 22:27

detalii...
Fişiere ataşate
SP_A2264.jpg
au o mare placere sa consume turtele mele...au fost asezate pe hartie, nu se duc printre rame
SP_A2263.jpg
da` are tot ce=i trebuie sa treaca iarna...
SP_A2262.jpg
asta e mai lenes cu mancatul...e cel format in 2 august
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR