Trantorul@ scrie:teinegru64 scrie:Trantorul@ scrie: o sa ierneze fara nici un impachetaj
Asta ar fi un mare avantaj.Si eu voi ierna fara impachetaj.Daca voi trece de aceasta iarna ...urmatoarele vor fi floare la ureche.
P.S. O sa-ti trebuiasca niste matci anecbalice si cu praguri de roire foarte marii !

Aici nu sunt de acord...voi merge pe matci de roire...pentru ca familia sa isi aminteasca de unde a plecat si ca dispune de aproximativ aceleasi conditii.Restul ....iarasi e floare la ureche

Mai este pe la pagina 2 o poza postata de mine cu un stup verde cum o iernat, podisorul din scandurele si peste doar tabla , ghemul in el asta iarna nu o depasit 4 intervale. Sa bagi si corpul cu rame goale sub el , cel mai bine ierneaza pe 2 corpuri sa aiba celule goale unde sa se formeze sub miere si doar sa muste din miere cat trebuie nu sa stea pe ea.
Pai daca merge pe matci de roire cu praguri de roire foarte mici degeaba o mai trecut pe celula mica , avantajele presupuse si probabil dovedite de altii cum ca albina traieste 8 saptamiini si atingerea cat mai multor colonii de 100 .000 si ceva de indivizi cu matci normale va ramane doar un vis, daca ele roiesc la 60.000 .

La mine toti sunt pe doua corpuri numai ca doi dintre ei nu au rame jos ..oricum am observat la toti un fenomen...sau dus sus cu totul, adica corpul meu de sus e full de albina, sfera in cub..acum nu stiu cum o sa reactioneze sfera asta cand o sa dea gerul.
E rama inalta..o fi avand si celule goale dedesubt..
Nu o sa roiasca ma..stati linistiti, veti vedea..6oooo ar fi cam 3 corpuri full, iar 5 corpuri full ar fi cam 115ooo..deci o sa mearga bine paletizat pe palet patrat cate 4 si mutati cu macara..castig mult la incarcatura pe inaltime si intra mai multi pe aceeasi suprafata.
Cu o remorca de 4m pe 2,4m pot sa duc 72.. nu e rau.
Cu containere nu o sa mearga decat daca fac din acelea cu stelaje pe mijloc care se trag afara...cred ca pana la urma o sa merg tot pe varianta paletizarii, containerele m-ar fi scapat de grija hotilor...asta e!!
La 5 corpuri ar avea cam 167 cm inaltime cu fund si capac..sunt niste mici turnuri gemene...as putea sa prind fundurile de palet sau sa fac paletii cu funduri incorporate asa incat furtul sa fie ingreunat..pana la urma tot la varianta gasita de Roger Delon ajung.
Deci daca trec de 3 corpuri si nu roiesc inseamna ca va fi ok..si eu cred ca trec pt ca pana in salcam se duc la mai mult de 3 corpuri si de regula roitul cam la final de salcam se intampla...bine, o sa fac si ceva selectie, e clar!!