Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Paulownia

Mesajde alexpog » 07 Noi 2013, 10:01

Nu cred ca putem stabili exact un timp de crestere. Depinde de mai multi factori, nu doar de clima(teren, apa, ingrasamant etc). De ex: Ati vazut plantatia mea din imagine. In cealalta, plantele au 3 m si urmeaza sa le tai de jos la primavara. Acolo terenul a fost arat si frezat si e mult mai nisipos. Ingrasamant si apa am pus la fel peste tot. Eu am vazut o planta care a fost taiata de jos anul trecut iar anul acesta a crescut ceva mai mult de 6 m.(nu ma intrebati unde si ce specie ca nu fac reclama). In acest caz e doar o planta si e bine ingrijita(apa zilnic in zilele calde, ingrasamant, teren curat in jurul ei). La mine de ex. cu aproape 8000 de plante, e mai greu de facut acest lucru. Eu nu ma astept sa creasca in 3 ani. Am pus acea plansa in momentul plantarii. Asa au spus cei cu care am plantat. Nu imi fac griji. Sunt ,,acoperit'' asa ca la data respectiva imi vor lua plantele indiferent daca vor fi de 1 m inaltime. ;) .
alexpog

Mesajde happy » 07 Noi 2013, 19:40

alexpog scrie:Nu cred ca putem stabili exact un timp de crestere. Depinde de mai multi factori, nu doar de clima(teren, apa, ingrasamant etc). De ex: Ati vazut plantatia mea din imagine. In cealalta, plantele au 3 m si urmeaza sa le tai de jos la primavara. Acolo terenul a fost arat si frezat si e mult mai nisipos. Ingrasamant si apa am pus la fel peste tot. Eu am vazut o planta care a fost taiata de jos anul trecut iar anul acesta a crescut ceva mai mult de 6 m.(nu ma intrebati unde si ce specie ca nu fac reclama). In acest caz e doar o planta si e bine ingrijita(apa zilnic in zilele calde, ingrasamant, teren curat in jurul ei). La mine de ex. cu aproape 8000 de plante, e mai greu de facut acest lucru. Eu nu ma astept sa creasca in 3 ani. Am pus acea plansa in momentul plantarii. Asa au spus cei cu care am plantat. Nu imi fac griji. Sunt ,,acoperit'' asa ca la data respectiva imi vor lua plantele indiferent daca vor fi de 1 m inaltime. ;) .

Alex,ce fel de paulownia ai pe teren,tomentosa,elongata,cotevisa?Cu cine ai facut plantarea?Da-ne mai multe date,pe unii care vor sa infiinteze astfel de plantatii ar fi aur curat!
Nu inteleg de ce trebuie taiati de jos daca au deja 3m :shock: Am vazut plantatii (pe net)in care se vedea cum se lasa pe tulpina cel mai inalt lastar.Asta era in cazul plantatiei pt. cherestea.La plantatia pentru aportul apicol inteleg de ce se taie,pentru ca la anul taiat de jos paulownia deja creste ramificata.
Oricum si puietii care nu s-au dezvoltat bine se vor taia de jos la primavara!
happy

Mesajde happy » 07 Noi 2013, 19:42

ves.lucian.zabrani scrie:
asa cum se anunta cativa dintre prietenii mei ca vor sa vina la mine sa-mi vada livada ( livezile ) , asa as vrea eu sa ajung la Happy !!!
SIGUR am ce vedea la el !!!
numai ca-i cam departe , si drum in colo nu prea se arata !!!
:P :P :P

Cand vor fi gata cei 4000 km de autostrazi asa cum se lauda cineva,te astept cu drag la Amara.Sau poate vii la sa faci ceva fizioterapie! :)
happy

Mesajde alexpog » 07 Noi 2013, 19:53

Specia e Cotevisa. Asta e regula. Trebuie taiat dupa 6 luni de VEGETATIE pentru a creste drept. De fapt e perioada de dezvoltare a radacinii.
alexpog

Mesajde alexpog » 07 Noi 2013, 20:27

alexpog scrie:Specia e Cotevisa. Asta e in regula. Trebuie taiat dupa 6 luni de VEGETATIE pentru a creste drept. De fapt e perioada de dezvoltare a radacinii.
alexpog

Mesajde kamy » 07 Noi 2013, 23:11

Alexpog cand ai chef si vreme nu ne speli si pe noi pe ochi cu poze de la cealalta plantatie!si multam fain de informatii!
kamy

Mesajde alexpog » 08 Noi 2013, 00:46

Am incercat dar sunt fisiere prea mari.
alexpog

Mesajde clucian » 08 Noi 2013, 07:22

@ alexpog
Creaza-ti un albun online de poze pe sunphoto de exemplu, pune pozele acolo, apoi pune link aici catre poze.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde liviutzbogos » 08 Noi 2013, 16:00

Sau poti redimensiona pozele asa: viewtopic.php?f=35&t=17 si le postezi asa: viewtopic.php?f=35&t=15
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde LUCIAN AVRAM » 12 Noi 2013, 19:01

clucian scrie:Să stabilim un lucru acum. Paulownia în Romania, Ungaria și Bulgaria se recoltează la 8 ani (altii spun 6 ani) nu la 4 ani așa cum se lauda unii încă în Romania.
Motivul ? Nu exista suficienta perioada vegetativă anual pentru dezvoltarea lemnului pentru cherestea.

http://bit.ly/19diduZ
LUCIAN AVRAM

Mesajde lucky5strike » 12 Noi 2013, 23:34

In Australia se considera exploatabila plantatia de peste 10 ani.

Am inteles ca doar exemplarele de peste 30 de ani au cu adevarat pret bun, ce e mai tanar are cu totul alt pret ca materie lemnoasa.

Si... exista ferme dedicate care au dat faliment...

:(
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde almasel » 13 Noi 2013, 21:11

lucky5strike scrie:In Australia se considera exploatabila plantatia de peste 10 ani.

Am inteles ca doar exemplarele de peste 30 de ani au cu adevarat pret bun, ce e mai tanar are cu totul alt pret ca materie lemnoasa.

Si... exista ferme dedicate care au dat faliment...

:(

Se pare ca la noi a prins idea ca cu putini bani investiti pentru infiintarea plantatiei devii milionar in doar cativa ani... Pai, ce, comunistii au fost ****** cand au renuntat la ideea cultivarii intensive a paulowniei? S-au facut experimente, arborele a fost aclimatizat, dar pentru Romania e doar un arbore, nu e minune!
almasel

Mesajde MyBees » 13 Noi 2013, 21:53

De cand au disparut afacerile cu struti si melci(au disparut?) tot apare periodic cate o asemenea "megaafacere". Majoritatea inteleg ca minunea asta cu paulownia este o afacere doar pentru cei care vand servicii(consultanta) si material saditor, insa nici "naivii" nu lipsesc si uite asa afacerea va functiona cativa ani de zile. Apoi alta ii va lua locul, si tot asa.
Banul, pana la urma, a fost creat sa circule si sa-si schimbe locul dintr-un buzunar in altul...

Eu am urmarit anul acesta si inflorirea Paulownia se suprapune cu cea a salcamului. Asa ca, nici macar un mare potential apicol/melifer nu mai vad in acest copac.
A... ca si eu astept sa creasca cei cativa copacei, asta e alta treaba... Tine insa mai mult de diversitate si "estetica peisagistica" :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde almasel » 14 Noi 2013, 00:18

MyBees scrie:A... ca si eu astept sa creasca cei cativa copacei, asta e alta treaba... Tine insa mai mult de diversitate si "estetica peisagistica" :)

Cam la asta ne rezumam pana la urma... Paulowniile alea mari din parc (soacra mea le stie tot asa mari si in copilaria ei si are vreo 63 ani!!!) cand infloresc sunt magnifice... O sa incerc sa am si eu una- doua in gradina, fara a ma mai gandi la valoarea melifera.
almasel

Mesajde Other » 22 Noi 2013, 13:07

Cautati postarile userului "Un copac cu flori" si vedeti cum sta treaba cu acest copac -sunt postarile cele mai lungi.
Are experienta cu el.

http://www.spatiulconstruit.ro/forum/pa ... cat_id=230
Other

Mesajde thomas » 06 Dec 2013, 14:33

Salutare!

Am facut rost de cateva seminte de paulownia! Stie cineva care este metoda de plantare? Adica cate zile trebuiesc tinute in apa pt germinare, cum se planteaza in rasadnita/paharele.. temperaturi..(daca pot sa le mai tin in forma nativa pana la vara cand e cald, sau trebuiesc imediat plantate) Multumesc!
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI