alexpog scrie:Nu cred ca putem stabili exact un timp de crestere. Depinde de mai multi factori, nu doar de clima(teren, apa, ingrasamant etc). De ex: Ati vazut plantatia mea din imagine. In cealalta, plantele au 3 m si urmeaza sa le tai de jos la primavara. Acolo terenul a fost arat si frezat si e mult mai nisipos. Ingrasamant si apa am pus la fel peste tot. Eu am vazut o planta care a fost taiata de jos anul trecut iar anul acesta a crescut ceva mai mult de 6 m.(nu ma intrebati unde si ce specie ca nu fac reclama). In acest caz e doar o planta si e bine ingrijita(apa zilnic in zilele calde, ingrasamant, teren curat in jurul ei). La mine de ex. cu aproape 8000 de plante, e mai greu de facut acest lucru. Eu nu ma astept sa creasca in 3 ani. Am pus acea plansa in momentul plantarii. Asa au spus cei cu care am plantat. Nu imi fac griji. Sunt ,,acoperit'' asa ca la data respectiva imi vor lua plantele indiferent daca vor fi de 1 m inaltime..
ves.lucian.zabrani scrie:
asa cum se anunta cativa dintre prietenii mei ca vor sa vina la mine sa-mi vada livada ( livezile ) , asa as vrea eu sa ajung la Happy !!!
SIGUR am ce vedea la el !!!
numai ca-i cam departe , si drum in colo nu prea se arata !!!
![]()
![]()
alexpog scrie:Specia e Cotevisa. Asta e in regula. Trebuie taiat dupa 6 luni de VEGETATIE pentru a creste drept. De fapt e perioada de dezvoltare a radacinii.
clucian scrie:Să stabilim un lucru acum. Paulownia în Romania, Ungaria și Bulgaria se recoltează la 8 ani (altii spun 6 ani) nu la 4 ani așa cum se lauda unii încă în Romania.
Motivul ? Nu exista suficienta perioada vegetativă anual pentru dezvoltarea lemnului pentru cherestea.
lucky5strike scrie:In Australia se considera exploatabila plantatia de peste 10 ani.
Am inteles ca doar exemplarele de peste 30 de ani au cu adevarat pret bun, ce e mai tanar are cu totul alt pret ca materie lemnoasa.
Si... exista ferme dedicate care au dat faliment...
MyBees scrie:A... ca si eu astept sa creasca cei cativa copacei, asta e alta treaba... Tine insa mai mult de diversitate si "estetica peisagistica"
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori