Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Oare s-a oprit evolutia omului?

Mesajde Bambucha » 15 Noi 2013, 23:33

...si totusi evolutia continua. Ne numaram printre cele 1 % dintre speciile care mai exista pe Terra, a evolua inseamna si a te adapta, chit ca la nivel de specie ia ceva timp! Cei care nu o fac, dispar pur si simplu. Ca traim intr-o profunda si crancena era a materialismului asta o poate spune si un copil, poate este musai necesar si acest pas pentru urmatorul nivel (detasare), deja umblam la genetica si ne jucam de-a Dumnezeu incercand sa creem viata. Ce ne rezerva viitorul? Sunt n variante si teorii, oare unisexul sa fie una din ele? ;)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde modigliani » 15 Noi 2013, 23:56

Mircea_63 scrie:
In caz de "apocalisma"

:lol: :lol: :lol:
Sa traiesti , mersi !!! Dau o tura pe Youtube , pe la Prahova TV . Mi-e dor de ei !
modigliani

Mesajde lucky5strike » 18 Noi 2013, 21:47

Sa traiesti, Proapise, asta e faza zilei! 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 18 Noi 2013, 22:01

lucky5strike scrie:Sa traiesti, Proapise, asta e faza zilei! 8-)

Sa traiesti cum imi doresti :!: :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kamy » 18 Noi 2013, 23:01

da care-i morala? orice maimuta poate lucra cu mer-ul?
kamy

Mesajde lucky5strike » 18 Noi 2013, 23:05

Cam asa... cam pe acolo... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 18 Noi 2013, 23:54

kamy scrie:da care-i morala? orice maimuta poate lucra cu mer-ul?

Treaba ta... :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde akmm » 19 Noi 2013, 09:54

Daca vorbim de evolutie sa avem in gand si faptul ca de cativa zeci de ani omenirea nu a mai cunoscut decat razboaie globale.Adica ceva de genul ca e batut la fund numai cate un copil doi acolo, in parc si nu avem parte de o vanzoleala generala.Unii ar spune ca de frica nucleara.Ce conteaza, important e ca ne-am gasit singuri nasul.
Sa ne inchipuim ca suntem undeva prin anul 600, tot aici pe la noi, si crestem albine.Trece un barbar cu sleahta lui de 5-6 mii de oameni si vrea niste faguri de pomana.Adica toata stupina.
Acum dai telefon la 112, daca ai semnal.Atunci trebuia sa ai calul cel mai iute.Ca indianul.
Eu aici vad evolutie.Nu ca a mai cazut par pe ici pe colo ci cum evolueaza societatea pe ansamblu.Prin aceasta evolutie poti anticipa ,,futurologic'' si spre ce ne indreptam, cu sau fara Dumnezeu.
Fara Dumnezeu, adica dupa cum crede orisicine, sau cu Dumnezeu, adica sa ai in gand ca lumea nu incepe si nu se sfarseste cu tine.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 11:59

akmm scrie:Fara Dumnezeu, adica dupa cum crede orisicine, sau cu Dumnezeu, adica sa ai in gand ca lumea nu incepe si nu se sfarseste cu tine.

Tare mult isi doresc oamenii ca lumea sa se sfarsesca odata cu ei! In timp ce in copilarie chiar credeau ca lumea incepe cu ei. La primele lectii despre Epoca Primitiva, ei isi inchipuie ca asta era pe vremea bunicilor si a strabunicilor.
Adultii se framanta cu apocalipsa, din dorinta egoista si tainica de a nu mai fi nimic dupa ei. Si imi pare ca asta e mult mai vizibil la religiosi. Majoritatea propovaduiesc apocalipsa si isi doresc acest lucru in decursul vietii lor. Cum sa mai fie ceva si dupa ei?

Tot adultii, jigniti in orgoliu de imaginatia copiilor cum ca in copilaria lor ar fi trait in grota, le explica copiilor ca de fapt "inainte" oamenii erau mult mai destepti. Si raman copii -care devin mai apoi devin adulti la randul lor- cu aceasta convingere sadita din frageda pruncie.
Am ras bine auzind copilas ce se uita peste Istoria Ilustrata si desene cu omul primitiv imbracat in blanuri si inarmat cu ghioga, intreband naiv daca noi aveam "chiloti de lana" in copilarie (n-avea termenul de blana).

Evident, cultura si civilizatia omului evolueaza. Ne da uneori cu semnul intrebarii, deoarece avem tendinta sa vedem evolutia ca pe ceva liniar, ori aceste aceste lucruri evolueaza cel mai adesea in spirala, dar pentru ochiul carcotasului, in loc sa vada spirala, ii pare ca e cerc.

Replica plina de superioritate din partea creationistilor, catre evolutionisti. Deh, matale te tragi din maimuta. Ha, ha, ha...
Replica unui hatru catre o cucona ce i-se adresase cu "ce te impingi asa mai ANIMALULE". "-Deh, ca matale `ăi fi PLANTA."

Un urias avantaj intelectual are omul, prin faptul ca percepe defasurare lucrurilor in timp. Va dati seama ce urias lucru a fost sa inteleaga ca punand o samanta in pamant, din aceasta va creste o planta?
Din acest moment lucrurile s-au schimbat enorm. A inteles consecinta actiunilor lui asupra viitorului, dar a aparut si reversul medaliei. A inteles ca odata si odata v-a muri. Ca lucrurile au un inceput si un sfarsit si viata nu este un prezent continuu.
Asta l-a panicat, i-a creat angoase si un dezechilibru mintal (psihic). Traieste intr-o spaima continua.

Din acel moment s-a rupt de lumea animala si se comporta asemanator animalelor aflate in panica. Oamenii care au depasit acest moment, fie prin imaginarea unei continuari a vietii intr-o alta lume, fie prin acceptarea si impacarea cu situatia, au fost considerati intelepti. Filosofiile si religiile considera unanim ca frica este cel mai daunator sentiment si daca reusesti sa o invingi, devii intelept.
Inseamna sa te cunosti si sa te invingi pe tine insuti.

Religia a fost un urias pas in evolutie, deoarece a calmat in mare masura aceasta panica, insamantand credinta in Viata de Apoi.

Omul nu a inventat religia??? Pana sa i-se arate D-zeu lui Moise, oamenii se inchinau altor diferiti Dumnezei. Vine D-zeu si i-se infatiseaza lui Moise si ii spune. EU sunt Cel Adevarat si sunt singurul.
Inseamna ca ceilalti carora li se inchinau oamenii pana atunci, erau inventati. Sau nu???
Au construit vitelul de aur si i-se inchinau. De ce? Ce nevoie aveau?

Nu pun in discutie existenta sau inexistenta Domnului, ci mai degraba amintesc "Daca D-zeu n-ar exista, ar fi trebuit inventat" (Voltaire), adica nevoia de religie a omului.

Pana la Moise au mai existat oameni, care nu stiau nimic de Decalog si nici de D-zeul unic. Erau politeisti. Dar religiosi. Poate exista religie fara D-zeu? Nu! Exista alti D-zeu decat acel al lui Moise? Nu! Inseamna ca ceilalti au fost inventati.

In momentul in care omul a evoluat si a inteles nasterea si moartea, asta l-a costat. Poate ca mai exista Adevaruri pe care daca le-am intelege, nu le-am putea suporta.
Moise nu putea vedea fata Domnului caci ar fi murit pe loc.
" Eu sunt calea, adevarul si viata."
Deci sa vezi adevarul, te ucide.
Se pare ca evolutia consta in descoperirea adevarurilor, dar omul nu este capabil -cel putin momentan- sa suporta mai mult adevar.
Trebuie sa evolueze si psihicul...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde kamy » 20 Noi 2013, 22:20

Mircea,DECALOGUL a existat de la crearea omului,pe vremea lui moise a aparut in forma scrisa dupa o prezentare infricosatoare, erau la urma urmei o adunatura de sclavi,obisnuiti sa fie exploatati,erau ca oile care se duceau dupa oricine!moise nu stim ce s-a intamplat cu el,hai faceti-ne un zeu cum aveau egiptenii!
mai tarziu au dorit un imparat cum aveau toate popoarele!
o intrebare noi dupa revolutie stiam ce vrem?dar oare astazi?
kamy

Mesajde TDI » 07 Dec 2013, 00:19

TDI

Mesajde akmm » 14 Dec 2013, 11:47

Eu vad in aceste cercetari evolutia bruta a omului
Acum vorbim de fineturi;intelectuale.
Abia acest lucru ne intereseaza cu adevarat, daca ADN-ul poate fi modificat de constiinta si nu de uneltele folosite.
Atata timp cat algoritmul constructiei va fi de esenta superioara, un standard ce pe moment pare scos din natural, adica supranatural, divin, evolutia va fi intelectuala.Una care te arde la stomac ca pe ucenicii din Emaus.
Daca religia exprima nivelul nostru de acceptare, sa nu ne asteptam la evolutie.Vom avea eroi ce arunca autobuze cu copii in aer, altii care cine stie ce le-o trece prin cap si atat.
Telul trebuie sa fie peste puterea de intelegere.Si nici nu e un secret de ce, pentru ca aceste lucruri se judeca duhovniceste.Parerea mea.
akmm

Mesajde joohny » 14 Dec 2013, 12:05

Va salut.Evolutia omului o sa fie pina la autodistrugere.Daca am putea opri evolutia omului asta ar insemna ca timpul sa se opreasca,ceea ce e imposibil.Si totusi Natura garanteaza ceea ce creiaza.Parerea mea.Sanatate.
joohny

Mesajde akmm » 14 Dec 2013, 12:17

joohny scrie:Va salut.Evolutia omului o sa fie pina la autodistrugere.Daca am putea opri evolutia omului asta ar insemna ca timpul sa se opreasca,ceea ce e imposibil.Si totusi Natura garanteaza ceea ce creiaza.Parerea mea.Sanatate.

In prezent oamenii accepta faptul ca in centrul gaurii negre timpul se opreste.Daca acceptam si ca tot Universul vazut se afla intr-o gaura neagra ( vezi cerul negru noaptea) si ca accelereaza, se pare ca nu e imposibil.
akmm

Mesajde Mircea_63 » 14 Dec 2013, 12:41

joohny scrie:Va salut.Evolutia omului o sa fie pina la autodistrugere.Daca am putea opri evolutia omului asta ar insemna ca timpul sa se opreasca,ceea ce e imposibil.Si totusi Natura garanteaza ceea ce creiaza.Parerea mea.Sanatate.

Ai o ruptura de logica. Una mare. Daca s-ar opri evolutia omului, s-ar opri timpul? :lol:
La nivel de univers omul e un nimic. Se poate opri nu numai evolutia, ci omul poate disparea ca si cum n-ar fi fost vreodata si la nivel de univers nici nu se cunoaste. Timpului nici nu i-ar pasa. Invers, daca s-ar opri timpul...e altceva. S-ar opri totul.

Natura garanteaza ceea ce "creiaza"? Se pare ca mamutii si dinozaurii nu aveau certificat de garantie.

Evolutia o sa fie pana la autodistrugere? E doar o ipoteza. Un cataclism natural ne poate face praf fara ca asta sa insemne autodistrugere. E si o contradictie in termeni. Daca evolutia duce la autodistrugere...nu mai e evolutie. E doar o cale spre autodistrugere.

Ceea ce spui imi pare doar o afirmatie mistica si ilogica, chiar daca nu pomenesti de supranatural ci de Natura.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde joohny » 14 Dec 2013, 12:58

Va salut.D-le Mircea,pe acest subiect e f.mult de discutat(ca si in politica).De mult timp se discuta acest subiect iar rezultatul se reduce la cel putin 2 tabere(ca si in politica)Prin Natura unii inteleg, D-zeu altii Alah,altii Buda etc.Deci ca si in politica ,cel putin 2 tabere.Parerea mea. :D .Sanatate.
joohny

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE