Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: gabi bee

Mesajde proapis13 » 10 Oct 2011, 16:23

andrei_calinescu scrie:DE unde pot procura butasi altoiti cu struguri de masa?
Multumesc.

http://www.google.ro/url?sa=t&source=we ... FgE52-ypyg

Bafta si salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gabi bee » 10 Oct 2011, 19:48

puietii de pomi pot fi plantati si acum numai ca nu au aparut pe piata pt ca inca nu au cazut frunzele la pomi si cred ca aceeasi situatie este si la butasii de vita de vie . cred ca in 2-3 saptamani [depinde de vreme] vor apare pe piata si poti cumpara ori de la supermarketuri ori de la o pepiniera care este mai aproape de tine . si in supermarketuri si la pepiniere au atat pomi fructiferi cat si butasi de vita de vie . chestia e sa stii sa alegi niste soiuri bune pt ca din paleta de oferte 75% sunt soiuri nu prea valoroase . daca te pot ajuta cu vreun sfat o fac cu placere ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 10 Oct 2011, 19:51

mi-ai vazut scula de pe pag.pers ???
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 10 Oct 2011, 20:16

am vazut ochelarii , nu scula ! :lol: vad ca esti hotarat tare pe treaba si iti urez bafta si astept primele poze cu matcile rezultate din transvazari . oricum, se spune ca cele mai bune matci ca si productie sunt cele de schimbare linistita urmate de cele de roire si apoi de cele rezultate din transvazare dar nu e neaparat batut in cuie iar cele din transvazare prezinta si multe avantaje . implicare maxima ! :D
gabi bee

Mesajde gabi bee » 12 Oct 2011, 20:23

la doua saptamani de la punerea benzilor cu mavrirol le-am intors pe partea cealalta si la unii stupi nu erau propolizate deloc ,la altii erau putin propolizate insa sunt si familii care propolizeaza mai intens . de aici trag concluzia ca chiar daca punem mavrirolul mai tarziu sau mai devreme , familiile care sunt mai active in depunerea propolisului tot le vor propoliza ! ;)
Fişiere ataşate
Picture 026 (Copy).jpg
un stup la care albinele au propolizat mai mult
gabi bee

Mesajde victor s » 12 Oct 2011, 20:27

vezi ca de pe data de 20 vin pomii...pregateste listingul....te sun...toate cele bune !
victor s

Mesajde proapis13 » 12 Oct 2011, 20:36

gabi bee scrie:la doua saptamani de la punerea benzilor cu mavrirol le-am intors pe partea cealalta ;)

Nu ai facut rau insa ce cauta hranitorul ala in mijlocul cibului? :o
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 12 Oct 2011, 20:45

Gabi, scoate-l de acolo !
daca l-ai pus in ideea ca la stimulari se pune siropul indemana albinelor, ia in calcul si meajunsul ca va fi plin de albine cand vei vrea sa-l umpli.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 12 Oct 2011, 20:52

alt stupar scrie:Gabi, scoate-l de acolo !
daca l-ai pus in ideea ca la stimulari se pune siropul indemana albinelor, ia in calcul si minusul ca va fi plin de albine cand vei vrea sa-l umpli.

...si cupleaza rama aia mai inchisa la culoare langa cealalta ca o sa aibe nevoie albinele de ea in iarna...
salve :D
proapis13

Mesajde gabi bee » 13 Oct 2011, 10:19

hranitorul e cu tot cu rama in care au fost crescute cateva generatii de puiet si acum e maro la culoare fagurele . rama respectiva are miere bunicica in ea , adica vreo 2,5 kg . eu cred ca nu e nici o problema sa stea hranitorul -rama in cuib dar daca este faceti-ma sa inteleg si al dau mai la margine . rama inchisa la culoare de langa diafragma a fost in mijocul cuibului cu puiet pe ea si fiindca matca a terminat cu puietul a ramas cam goala de miere .am pus-o la margine si dupa diafragma am dat la descapacit o rama mai noua care are cam 1,5 kg cu miere fiindca am citit ca mierea de dupa diafragma , albinele o cara pe cea mai apropiata rama daca gaseste spatiu pe ea , apoi la urmatorul control cand prind o zi mai calda o bag in mijlocul cuibului . procedez bine ? :P
gabi bee

Mesajde gabi bee » 13 Oct 2011, 22:24

victor s scrie:vezi ca de pe data de 20 vin pomii...pregateste listingul....te sun...toate cele bune !

si eu sunt nerabdator sa incepem la pomi ! am de facut ceva plantari si mutari in toamna asta iar la mine la pepiniera la istrita scot pomii la vanzare abia la sfarsitul lunii -inceputul lui noiembrie . pana atunci ne pregatim , masuram , sapam gropile etc ! vorbim ! ;)
gabi bee

Mesajde eugen » 14 Oct 2011, 14:52

gabi bee scrie:hranitorul e cu tot cu rama in care au fost crescute cateva generatii de puiet si acum e maro la culoare fagurele . rama respectiva are miere bunicica in ea , adica vreo 2,5 kg . eu cred ca nu e nici o problema sa stea hranitorul -rama in cuib dar daca este faceti-ma sa inteleg si al dau mai la margine . rama inchisa la culoare de langa diafragma a fost in mijocul cuibului cu puiet pe ea si fiindca matca a terminat cu puietul a ramas cam goala de miere .am pus-o la margine si dupa diafragma am dat la descapacit o rama mai noua care are cam 1,5 kg cu miere fiindca am citit ca mierea de dupa diafragma , albinele o cara pe cea mai apropiata rama daca gaseste spatiu pe ea , apoi la urmatorul control cand prind o zi mai calda o bag in mijlocul cuibului . procedez bine ? :P

Legat de hranitor nu cred ca e o problema daca are miere destula,ce cred ca o sa te incurce e cant pui siropul sa o faci cu atentie ca o sa fie multa albina .In rest numai bine imi place ce faci
Fericit esti atunci cand esti multumit cu ceea ceai. Nu atunci cand o sa ai tot ce iti doresti
eugen

Mesajde gabi bee » 16 Oct 2011, 10:49

sper sa nu fie probleme , pt ca la stimularile din august nu erau decat cateva albine in hranitoare ! mersi si multa sanatate ! :P
gabi bee

Mesajde mibu » 18 Oct 2011, 23:33

gabi bee ! TE SALUT ! am pentru tine un sfat si o intrebare :
1- cel mai bun combustibil pentru afumatoare este putregaiul de SALCIE (ai relatii la SALCIILE ,stiu sigur ) !!!

2- de ce te plingi de bani cind cu tricoul tau faci ditamai reclama ?
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde victor s » 19 Oct 2011, 10:52

mibu scrie:1- cel mai bun combustibil pentru afumatoare este putregaiul de SALCIE (ai relatii la SALCIILE ,stiu sigur ) !!!

toate bune si frumoase, dar ce ne facem ca la Salciile, nu sunt decat salcii verzi si fromoase fara putregaiuri... :lol:
victor s

Mesajde mibu » 19 Oct 2011, 15:51

hai ca asta-i culmea !!! atunci poate la FULGA !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?