dicu.ion57 scrie:Aveti perfecta dreptate ,dar se chinuie si colegul nostru sa mai scape si el unul,ca am inteles ca are doar zece.Nu ma pretind atot stiutor ,dar eu am salvat multi bezmetici in felul in care am prezentat mai pe larg bineinteles.Ati vazut si noi cind aveam putini ne parea rau cind pierdeam cite unul ,de aceia zic sa ne dam cu parerea si sa-l ajutam cu ce stie fiecare dar in final hotarirea ii apartine Toate cele bune si dv.
Domnu Ion, personal nu ma indoiesc deloc de cunostintele pe care le ai in domeniu.Dimpotriva se vede din postari ca ai habar.Metoda descrisa, este intradevar o metoda numai ca din puncutul meu de vedere, ea nu salveaza o familie.Nu putem spune ca am salvat un stup, din moment ce din doi, ramanem cu unu.Putem spune ca am recuperat albina-asta in cazul in care iese bine pana la urma.
Ca sa se numeasca salvare, ar trebui ca dintr-un numar de stupi cu probleme , in urma interventiei sa rezulte acelas numar, dar fara acea problema.Asta e mai greu de realizat.Nu zic ca e imposibil dar eu am renuntat la a mai pierde timpul cu asa ceva.Chiar daca iti reuseste, treaba este de durata iar acea familie nu mai este in parametri normali.Se poate intampla ca peste iarna sa intepenesca si-mi mai da si de lucru ,rame infestate etc.Asa ca in asfel de situatii (anul asta sa-ntaplat parca mai des la matcile tinere) l-am scuturat albina care a fost acceptata sa recuperat intrand in ceilalti stupi, care nu... la revedere!
Bafta tuturor si s-auzim de bine!