Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Condensul

Mesajde DUTA DANIEL 2 » 19 Oct 2013, 22:32

italianu scrie:anul trecut am iernat
50 de roi in casete din polistiren(6 rame),nu am avut nici mucegai pe rame,nici mortaciuni.mentionez ca au o porti
une din fund cu plasa,si de mincare berechet ;)

Aveti poze cu acele casete?
...
DUTA DANIEL 2

Mesajde proapis13 » 20 Oct 2013, 09:23

DUTA DANIEL 2 scrie:
50 de roi in casete din polistiren(6 rame),nu am avut nici mucegai pe rame,nici mortaciuni.mentionez ca au o porti

...

Cauta la el la pagini personale sau la foto si pina una-alta uite cum arata
noi le zicem roinite pe 6 rame,e vba de acelasi lucru
salve :D
Fişiere ataşate
DSC03661 (Copy).JPG
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde DUTA DANIEL 2 » 20 Oct 2013, 12:21

proapis13 scrie:
DUTA DANIEL 2 scrie:

...

Multumesc!
DUTA DANIEL 2

Mesajde Tankard » 29 Oct 2013, 11:04

proapis13 scrie:
DUTA DANIEL 2 scrie:

...

faine rointe,dar rezervorul ala este pentru hranire sau...?ma bate un gand sa fac si eu asa la stupi,sa nu mai stau cu hranitoare si nici nu mai deranjez familia cand le fac hraniri...:))
Tankard

Mesajde proapis13 » 29 Oct 2013, 18:27

Tankard scrie:faine rointe,dar rezervorul ala este pentru hranire sau...?ma bate un gand sa fac si eu asa la stupi,sa nu mai stau cu hranitoare si nici nu mai deranjez familia cand le fac hraniri...:))

Se numesc roinite cu hranitor exterior si sunt aduse din Italia sunt nemaipomenite iar roii tirzii ierneaza fara probleme in ei
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Tankard » 29 Oct 2013, 19:17

Se numesc roinite cu hranitor exterior si sunt aduse din Italia sunt nemaipomenite iar roii tirzii ierneaza fara probleme in ei
salve :D[/quote]
se poate o poza cu hranitorul deschis,eventual si capacul roinitei sa vad si eu cum au acces albinele la sirop...poate adaptez si eu un hranitor extern la roinite....poate chiar si la stupi.....:) merci,
Tankard

Mesajde proapis13 » 29 Oct 2013, 20:06

Roinita are o sanie pe care culiseaza hranitorul iar la treimea superioara
atat hranitorul cat si corpul hranitorului au o fanta prin care circula albinele.
Introducere hranei lichida/solida se face din exterior ridicind capacul hranitorului
proapis13

Mesajde catalin_CJ » 26 Dec 2013, 18:20

Azi au avut primul zbor de curatire a fost cald undeva la vreo 8 grade am verrificat stupi si am vazut ca condenseaza puternic. De inpachetat iam inpachetat cu cartoane am umplut magazia si spatiul ramas dupa diafragma cu cartoane inpaturate, stupi sint dandant pe 10 rame cu fund antivaroa detasabil (palasa este peste tot fundul) am un subar dedesupt care se trage podisorul e dintro bucata ala clasic din placaj nu am canturi la el se asaza pur si simplu pe stup. Imi puteti da o sugestie ceva ce sa fac ca sa dispara condensul am crezut ca nu o sa condenseze pentru ca podisorul nu inchide ermetic iar gratia de la urdinis este din tabla zincata cu gauri pentru aerisire si am lasat urdinisurile deschise cam un centimetru. Subarele de la fund sint incise complet.
catalin_CJ

Mesajde mosneagu » 26 Dec 2013, 18:46

Scoate tot ce ai dupa diafragma, etanseaza bine sus ca sa nu se piarda caldura pe acolo, scoate subarul ca sa aiba aierisire pe fund si mareste deschiderea la urdinis. Vezi daca o sa mai ai condens. Subarul il bagi treptat in momentul cind vor incepe sa aiba puiet.
Succes!
mosneagu

Mesajde FLORINELU » 26 Dec 2013, 18:52

fa cum zice mosneagu,eu nu inchid niciodata complet subarele la cei cu plasa.
FLORINELU

Mesajde Tankard » 26 Dec 2013, 22:04

FLORINELU scrie:fa cum zice mosneagu,eu nu inchid niciodata complet subarele la cei cu plasa.

salutare,cam cat le lasi deschise? am si eu fund AV cu plasa pe toata suprafata,acum sunt deschise cam 6-7 cm,nu am condens,dar nu stiu ce sa fac cand apare puietul,sa le inchid sau sa le las asa....Daca le inchid si sus este etans cum se mai face aerisirea in stup?doar prin urdinis?
Respecte,
Tankard

Mesajde un OM » 26 Dec 2013, 22:16

In momentul aparitiei puietului, o tara de condens este benefica, sacagita gaseste apa la botul calului.
Un urdinis majorat rezolva problema aerisirii.
un OM

Mesajde pustu » 26 Dec 2013, 22:39

un OM scrie:In momentul aparitiei puietului, o tara de condens este benefica, sacagita gaseste apa la botul calului.

gica scrie:...Ce se sustine -ca albinele ar consuma aceasta apa - este o mare prostie cu multi adepti...

multumesc nea gica
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde catalin_CJ » 27 Dec 2013, 01:59

Subarele le tin inchise complet deci imi recomandati sa deschid citiva centimetri subarele ? si sa deschid mai larg urdinisurile ?
catalin_CJ

Mesajde pustu » 27 Dec 2013, 02:22

gica scrie:...Rezolvarea in problema condensului a adus-o asa-numitul fund antivaroa.Dar sa-i tragi afara tabla aia ...

multumesc nea gica
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde B.K » 28 Dec 2013, 11:04

Domnilor pentru ce va mai luati stupi cu fund AV daca stati cu subarele inchise???
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR