tiih scrie:sau pentru o mai buna ventilatie in timpul verii la pastoral cand afara e 30 ...35..grade C si avem stupi puternici la tei ,floarea soarelui,folsind sita atat la capac cat si la fundul stupilor verticali...
nae scrie:tiih scrie:sau pentru o mai buna ventilatie in timpul verii la pastoral cand afara e 30 ...35..grade C si avem stupi puternici la tei ,floarea soarelui,folsind sita atat la capac cat si la fundul stupilor verticali...
Mrgi matale cu geamul putin lasat cand sunt T* afara sa vezi ti se umfla ochii sau iti pleznesc urechile de la curent !?
Nu-ti dau lectii ca pana ieri, pana m-a tras Nea Gica de urechi,aveam aceeasi parere .
Raza incalzeste intai pamantul , daca-i ridici putin, daca-i pui cu curu-n soare
, daca izolezi capacul
si -i aduci apa aproape , mai aproape .. si mai aproape - asta o stiu de la Craiova
tiih scrie:nae scrie:tiih scrie:sau pentru o mai buna ventilatie in timpul verii la pastoral cand afara e 30 ...35..grade C si avem stupi puternici la tei ,floarea soarelui,folsind sita atat la capac cat si la fundul stupilor verticali...
Mrgi matale cu geamul putin lasat cand sunt T* afara sa vezi ti se umfla ochii sau iti pleznesc urechile de la curent !?
Nu-ti dau lectii ca pana ieri, pana m-a tras Nea Gica de urechi,aveam aceeasi parere .
Raza incalzeste intai pamantul , daca-i ridici putin, daca-i pui cu curu-n soare
, daca izolezi capacul
si -i aduci apa aproape , mai aproape .. si mai aproape - asta o stiu de la Craiova
Sa/ti spun drept stimate coleg nu am inteles daca chiar aveai aceleasi pareri despre fundul antivaroa sau despre condens cum le am eu acum...eu sint total impotriva folosirii fundurilor antivaroa si a plasticului in iernarea familiilor de albine,eu iernez clasic precum facea odinioara,Balmez,Hristea,Antonescu si din pacate ,destui de putini colegi de pe forum... nu ca/n filmuletele de pe you toube...,nu ridic capacul stupului intre 15 octombrie si 1...15 martie,depinde de vreme...si daca am avut rar pierderi la cele cateva mii de stupi introdusi la iernat de/a lungul a zeci de ani,NU LE/AM AVUT DIN CAUZA CONDENSULUI....sa facem o statistica la sfarsitul iernarii sa vedem cati stupi mor din cauza condensului si cati din cauza <<altor boli<<exceptand varoza...sau a folosirii unor tehnologii sub senmul intrebarii....
catalin_CJ scrie:Am plasa pe toata suprafata fundului citi centimetri imi recomandati sa trag subaru pentru ventilare in perioada asta ? Stupi mis pe 5 ,6 rame majoritatea.
iulians scrie:De tot. Eu n-am folosit niciodata subarul, tabla, osb, etc. iarna.Astup fundul numai la tratamente, dar depinde si de zona geografica a fiecaruia unde are stupina.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori