ghitacusman scrie:salut murarudumitru ! Ai putea sa ne spui varsta reginei ? (cea care a fost stapana ramelor pozate )
matca de anul trecut
ghitacusman scrie:salut murarudumitru ! Ai putea sa ne spui varsta reginei ? (cea care a fost stapana ramelor pozate )
murarudumitru scrie:Sper miine sa pot intra de noroi la ei sa scot mai multe rame din ei ,ca albina am scuturato si ramele leam bagat in cuti inapui, o sa va arat care am avut matca de 2 ani si puiet ff mult capacit acu nu toti sunt la fel dar de murit au murit
7Rame scrie:Asta e o poza facuta in ianuarie. Uita-te bine la ea. E un stup bun, e drept, dar incerca sa vezi diferenta, si de pozitie, si de pop, si intuieste ce este sub leatz.
iti mai pot arata una, sa vezi cum arata a 9-a rama. Sa tragi niste concluzii. Acuma nici eu nu sunt, cum sa zic, exemplu de urmat, dar chiar daca familia e la 5-6 rame, trebuie sa fie populata. Din ce am vazut la tine, nu pare a fi asa, si cu cat e mai slaba, cu atat se chinuie mai rau, indiferent ca, dai turte, deranjezi, e frig, e cald, pasari samd.
titico scrie:cerne albinele de pe fundul stupului cu o sita cat mai mare deasupra unei coli albe daca gasesti varooa pe coala cauza mortalitati este varooa daca nu ramane deranjul, eu am o sonda de foraj intre stupi unde s-a forat pana pe 22 dec si de pe 7 pana pe 20 ian am verificat 5 fam. si se prezentau f bine cu un consum un pic mai mare ca intr=o iarna normala si in mana poti sa freci usor albinele de pe fundul stupului si varooa va ramane printre degete sanatate si noroc
murarudumitru scrie:Astazi am verificat ,stupi 23 pierduti,mincare este ramele pline miere capacitan necristalizata,albina moarta pe fundul stupului, atit cea consumat numa unde era format ghemul,am gasit puiet capacit pe 2 chiar si 3 rame unde a fost format ghemul,in uni am gasit puiet estit tinar si matca vie o mina de albina nu stiu ce sa intinplat o intrebare ce as putea face cu 100 de rame pline cu miere capacita multumesc
7Rame scrie:uite-o s pe asta. Vezi-o si pe a 8-a rama.
lucky5strike scrie:7Rame scrie:uite-o s pe asta. Vezi-o si pe a 8-a rama.
titico scrie:imi poti spune cate tratamente ai facut perioadele si ce medicament
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 55 vizitatori