lucky5strike scrie:Grija cu ziarele puse direct peste rame, n-au ce cauta acolo. Blocheaza circulatia normala a aerului.
Si la prima ocazie, il rod.
Asa este rod ziarul. Cum recomandati sa impachetez familiile pentru iarna?
lucky5strike scrie:Grija cu ziarele puse direct peste rame, n-au ce cauta acolo. Blocheaza circulatia normala a aerului.
Si la prima ocazie, il rod.
sti scrie: Cum recomandati sa impachetez familiile pentru iarna?
sti scrie:
Asa este rod ziarul. Cum recomandati sa impachetez familiile pentru iarna?
mosneagu scrie:Nu exista iernare in clopot cu fund plin. Nu au aierisire deloc si se face sauna in stup.
Incearca sa faci aerisire pe sus. Scoate podisoarele din PFL (sau taie o deschidere in ele), pune pe rame o bucata de material textil (mocheta necauciucata, folie anticondes sau orice prin care trec vaporii de apa) lasata in jos dupa diafragma, care lasa sa treaca aerul in tiraj mic si nu lasa sa se piarda prea mult din caldura ghemului si fa o aerisire cit de mica in capac ca sa iasa vaporii de apa si sa nu condenseze pe interior.
Eu asa as face.
Succes!
sti scrie:
Multumesc pentru sfat! Acum am inteles ce am de facut. Din pacate acum nu pot umbla la ei, sper sa se indrepte vremea si sa umblu la ei.
Sanatate!
liviutzbogos scrie:sti scrie:
Dar de ce nu te-ai informat cat de cat in toamna, inainte de a-i impacheta? Mai largeste urdinisul si fa neaparat o fanta in podisor si in capac.
Acum eu vin cu o intrebare adresata celor cu experienta...raspunsul ne e de folos si mie si tieDaca in loc de podisor pui doar niste materiale textile sau acei saci de iuta pe care spui ca ii ai, cu o aerisire mica in capac, tirajul ar fi prea mare oare? Urdinisul reglat in functie de condensul din stup, marit pana nu mai gasesti condens in lada... Asteptam un raspuns
sti scrie:
Iarna trecuta am iernat in aceleasi conditii si mi-au iesit toti in primavara insa am gasit mucegai si condens in unii stupi, nu toti. In fine invat din greseli insa mi-ar parea rau sa pierd vreun stup.
Referitor la intrebare cred ca fara podisor ar fi curentul prea mare. Probabil ca de la condens am trece la congelat, da, tirajul ar fi prea mare. dar este doar o parere personala.
sti scrie:liviutzbogos scrie:sti scrie:
Acum eu vin cu o intrebare adresata celor cu experienta...raspunsul ne e de folos si mie si tieDaca in loc de podisor pui doar niste materiale textile sau acei saci de iuta pe care spui ca ii ai, cu o aerisire mica in capac, tirajul ar fi prea mare oare? Urdinisul reglat in functie de condensul din stup, marit pana nu mai gasesti condens in lada... Asteptam un raspuns
mosneagu scrie:-aici este un raspuns de la un coleg care stie ce spune;
- de la min 30 incolo se vorbeste despre apicultura () de la min. 35 despre impachetare)
http://www.tvrplus.ro/editie-ferma-81234
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori