Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Porumbeii si albinele

Mesajde TDI » 07 Feb 2014, 16:15

Acum sa nu crezi tu ca albinele-s painea lui Dumnezeu. In perioadele de lipsa de cules, iulie-august, am observat albinele mele atacand tot pe o raza de 80 de metri: gaini, oameni, pasari, sperietorile de prin gradina. A, sa presupunem ca tu faci hraniri de completare/stimulare in perioada aceea - nu e nici o problema, daca mai ai apicultori in sat, care nu fac respectivele hraniri se starneste o agresivitate in stupina ceva de speriat.
In 2013 nu prea a fost problema la mine, le-am lasat la miere ele sa fie sanatoase, dar in 2012 si 2010 era chiar distractiv sa vezi cum gainile fugeau apucate prin curte, iar consatenii la o distanta de 50 de metri peste casa mareau pasul. :D
TDI

Mesajde viorel08 » 08 Feb 2014, 00:21

TDI scrie:Acum sa nu crezi tu ca albinele-s painea lui Dumnezeu. In perioadele de lipsa de cules, iulie-august, am observat albinele mele atacand tot pe o raza de 80 de metri: gaini, oameni, pasari, sperietorile de prin gradina. A, sa presupunem ca tu faci hraniri de completare/stimulare in perioada aceea - nu e nici o problema, daca mai ai apicultori in sat, care nu fac respectivele hraniri se starneste o agresivitate in stupina ceva de speriat.
In 2013 nu prea a fost problema la mine, le-am lasat la miere ele sa fie sanatoase, dar in 2012 si 2010 era chiar distractiv sa vezi cum gainile fugeau apucate prin curte, iar consatenii la o distanta de 50 de metri peste casa mareau pasul. :D

Totusi in discutie era vorba de agresivitatea porumbeilor asupra albinelor .Omul intreba daca porumbeii care urmeaza sai primeasca, nu o sa-i manance albinele .
viorel08

Porumbeii si albinele

Mesajde Alexandru.Chisinau » 08 Feb 2014, 01:59

popageorgian scrie:
Alexandru.Chisinau scrie:Vă salut.
...
Cât de posibil este unui posesor de albine să crească și porumbei în aceeași curte ?

...
Sănătate!
...

te-ai lamurit?

Da, în mare parte m-am lămurit. Vă mulțumesc de ajutor! Să nu credeți că nu citesc. Mi-ași dori mai mult să scriu dar cu greu îmi găsesc timp. Am citit toate expunerile cu atenție (și am mesaje salvate în lucru).

Vă rog să scrieți aici tot ce nu sa m-ai discutat, căci nu doar eu mă interesez de acest subiect dar sunt mai mulți oameni! Acest topic a fost deschis pentru toți cei interesați de acest subiect (Porumbeii și albinele), nu doar pentru mine.
Acum îmi gătesc bagajul căci plec mâine peste Prut (Bârlad) să vă vizitez. Nu am să fiu activ pe forum ceva zile. Dar pe voi vă rog să scrieți căci oricum citesc și comentez mai târziu sau mai devreme. :)

Multă sănătate: vouă, albinelor voastre și porumbeilor voștri!

Cu apreciere,
Alexandru
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde B.K » 08 Feb 2014, 09:19

Fara probleme se pot tine porumbeii si albinele in acelasi loc , asta e clar.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Alexandru.Chisinau » 12 Feb 2014, 00:05

Vă salut!

Mulțumesc de comentarii. Mă bucură faptul că sunt așa mulți crescători de porumbei printre noi. :)

TDI scrie: Le plac florile de: castraveti, gogosari, ardei de toate felurile; mugurii tineri de la culturile menţionate mai devreme.

Bine că mi-ați scris, am mai dat prin căutătorul google să văd ce le mai plac. :)
Este ceva ce nu le place?
Mă gândesc că pot avea nemulțumiri din partea vecinilor. :? Nu neapărat să mi le zică, dar să le simtă.

Imagine
Imagine
Imagine

Diverse daune:

Imagine
Imagine

http://www.alphaanimalcontrol.ca/blog/w ... nd-garden/

TDI scrie: În rest simpatici, la 9 familii de albine aflate la aprox 10 m de vreo 30 porumbei voiajori nu a fost nici o problemă pe parcursul a vreo 2 ani.

Sună încurajator!

TDI scrie: În rest... Mult succes!

Mulțumesc de amabilitate!
Multă sănătate!
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde B.K » 12 Feb 2014, 11:08

Depinde si ce contine hrana pe care le-o dai . Daca le dai numai grau , sa zicem, normal ca se duc sa-si caute vitaminele si mineralele pe unde gasesc.
Eu iti spun cum am eu : Adapostul e facut in asa fel incat imi permite sa-i pot tine inchisi cat timp vreau , au spatiu , au voliera afara si pot sta inchisi chisr si permanent. Hrana lor contine grau , porumb , floarea soarelui , mazare , rapita , mei , orez. Din alt adapator nu le lipseste niciodata mineralele care inseamna : scoici de mare faramitate , caramida faramitata si piatra faramitata. Toate astea se gasesc in comert . In felul asta nu au treaba cu niciun fel de planta de gradina.
B.K

Porumbeii si albinele

Mesajde Alexandru.Chisinau » 13 Feb 2014, 00:41

Beeek, mulțumesc de informație prețioasă.

Sănătate!
Alexandru.Chisinau

Mesajde B.K » 13 Feb 2014, 09:22

Alexandru.Chisinau scrie:Beeek, mulțumesc de informație prețioasă.

Sănătate!

Succes ! O sa revin cu cateva poze cu porumbeii mei :)
B.K

Porumbeii si albinele

Mesajde Alexandru.Chisinau » 13 Feb 2014, 14:08

BeeeK scrie:
Alexandru.Chisinau scrie:Beeek, mulțumesc de informație prețioasă.

Sănătate!

Succes ! O sa revin cu cateva poze cu porumbeii mei :)

Bine, aștept poze cu porumbeii matale! :)

Apropo, sunt și eu acum (de ieri) un deținător de porumbei. Și anume deținător de doi Jucători de Galați (Gălățeni). :) Dacă tot ziceți că aproape că nu încurcă nicidecum una la alta, m-am îndeletnicit și cu creșterea porumbeilor. :) Mai jos vedeți o simplă poză cu porumbeii mei făcută cu tel. mobil:

Sănătate!
Fişiere ataşate
Img30_12-02-2014.JPG
doi Jucători de Galați (Gălățeni)
Alexandru.Chisinau

Mesajde cristi arad » 16 Feb 2014, 15:18

este o vorba: daca vrei ca sa-ti zboare banii iti cumperi porumbeii sau albine :lol:
cristi arad

Porumbeii si albinele

Mesajde Alexandru.Chisinau » 17 Feb 2014, 01:59

cristi arad scrie:este o vorba: daca vrei ca sa-ti zboare banii iti cumperi porumbeii sau albine :lol:

Eu am cumpărat și una și alta. :)
Zic: lasă să zboare, principalul e să se întoarcă cu ceva bun acasă. :)

Imagine
Imagine

Multă sănătate!
Alexandru.Chisinau

Mesajde B.K » 18 Feb 2014, 11:28

La gramada

080.JPG
B.K

Porumbeii si albinele

Mesajde Alexandru.Chisinau » 21 Feb 2014, 21:34

Beeek, aceștia sunt porumbei pavlini și poștași?
Foarte frumoși. :)

Sănătate!
Alexandru.Chisinau

Mesajde stony » 14 Mar 2014, 15:38

Ce frumosi sunt! Acestora, femelelor, li se spun turturele?
stony

Mesajde B.K » 16 Mar 2014, 22:45

Alexandru.Chisinau scrie:Beeek, aceștia sunt porumbei pavlini și poștași?
Foarte frumoși. :)

Sănătate!

E o poza mai veche , sunt porumbei voltati , "pave" cum spui tu si voiajori sport pe care nu-i mai am. Detin doar voltati.

Cateva poze aici : http://beeek.sunphoto.ro/B---PORUMBEI_VOLTATI
B.K

Mesajde igo1 » 17 Mar 2014, 15:03

Salut Alexndru.
Porumbeii nu consuma albine si nici un fel de insect. Nu sunt insectivore, se hranesc exclusiv cu seminte si verdeturi, la nevoie cu paine sau alte elimente. Dar nu cu insecte. Ei nici nu au fiere. De aceea se spune ca esti bun ca un porumbel. Unii spun ca rautatea vine de la fiere. De aceea si expresia; M-am umplut de fiere. Eu cresc porumbei de cand sunt, le-am dat si rame si nici nu se uita la ele.
igo1

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE