Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: polen 2014

Mesajde csaa » 16 Feb 2014, 21:40

La noi nimic. Nimic! Nici macar nu mai ies decat un pic la soare.
csaa

Mesajde proapis13 » 16 Feb 2014, 21:46

Trantorul@ scrie:
proapis13 scrie:
Trantorul@ scrie:Ieri si azi peste juma de kilogram la unele familii . Intra bine de tot polen.

Ai pus deja colectoarele....????? :o :shock: :?

Urmeaza , anu trecut nu am avut la papadie graucioare asa de mari . De gusta l-am gustat . :)

Am o intrebare ; de cate zboruri este nevoie pentru a se recolta peste 500g de polen ???...intreb si eu asa... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 16 Feb 2014, 22:06

De ce atata ingrijorare la unii ca a venit vremea polenului? Ar trebui oare albinele sa astepte turta cu polen? Iar le ignoram nevoile si faptul ca au ceva miliarde de ani pe pamant inaintea noastra?
Deschisesem la un moment dat o discutie despre polen si cum identificam grauncioarele dupa culoare si nu doar...Din pacate nu prea a fost nimeni interesat! Am fi putut trece cu putin efort colectiv de la discutii de tip: o fi de ? Nu o fi de, la ceva mai serios! Exista tratate de polen si poate ca e vremea ca un anume tip de informatie sa ajunga si la stuparul de rand! Din ce am citit eu - florile mascul de alun si arin/anin apar inca din noiembrie....Faptul ca acum se colecteaza inseamna doar ca vremea o permite iar albinele au nevoie de polen! Vreti doar sa ne bucuram pe acest topic ca aproape a mai trecut o iarna sau sa construim o discutie cu ceva in plus decat simpla informatie? Nu vreau sa fiu rau dar forumul asta inceteaza sa mai evolueze ca informatie! VAd ca in alte parti din afara lucrurile sunt putin altfel, iar cartile nu slujesc doar de parada din partea posesorului lor ci si pentru u schimb de informatii! Devine rolul acestui forum doar unul social, in care din cand in cand cuiva mai scapa cate o infomatie cu caractel apicol? Sau sunt sanse sa ne profesionalizam? Doar o intrebare, nu am avut intentie de nici un fel de malitiozitate!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Trantorul@ » 16 Feb 2014, 22:11

ignatov andrei scrie:
Trantorul@ scrie:Ieri si azi peste juma de kilogram la unele familii . Intra bine de tot polen.

Fericitule!
Trantorul... tot trantor!

Salutari profesore!

Sa stii ca sunt foarte bucuros la cum arata acu familiile per ansamblu , profesor nici pe departe, am scris putin si io pe aici ce am patit, vazut - observat, citit , nu prea multe unele sau mai scris , ii bine ca am invatat io ce si cum , altii treaba lor daca pricep sau nu.
Ultima oară modificat de Trantorul@ pe 16 Feb 2014, 22:19, modificat 1 dată în total.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde cristian bh » 16 Feb 2014, 22:15

colegu delorin ,ii duminica seara si tu n-ai cu cine te certa?nu ne dadacesc destul nevestele? :)
chiar fusei curios sa vad de unde culeg ,alunul ii un pic atacat de frigul din timpul noptii,
Polen azi:
,corn,anglicei,podbal,brandusi.alun ,arin......
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Trantorul@ » 16 Feb 2014, 22:16

proapis13 scrie:
Trantorul@ scrie:
proapis13 scrie:

Ai pus deja colectoarele....????? :shock: :?

Urmeaza , anu trecut nu am avut la papadie graucioare asa de mari . De gusta l-am gustat . :)

Am o intrebare ; de cate zboruri este nevoie pentru a se recolta peste 500g de polen ???...intreb si eu asa... ;)

Daca stii ce inseamna sa ai familii stranse la chinga pe 7 rame ( toate intervalele full ) si cu aprox 3 rame de puiet acu nu mai puneai intrebarea asta acum si era vb. de unele familii pe care le tine nu de toate ca sa iti raspund si io asa . ;)
Ultima oară modificat de Trantorul@ pe 16 Feb 2014, 22:21, modificat 1 dată în total.
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde delorin I » 16 Feb 2014, 22:18

Colegul cristianBH nu am intentionat sa dadacesc pe nimeni...(da, nu am cu cine ma certa, corect:) ) Doar ca pe acest forum exista si profesionisti care daca ar vrea, ar putea spune mai multe sau daca restul de amatori s-ar implica putin, chiar am castiga ca grup! Cum arata anglicei? O poza ? Sa de dezvoltam cunostiintele botanice!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Badea Alin » 16 Feb 2014, 22:36

delorin I scrie:De ce atata ingrijorare la unii ca a venit vremea polenului? Ar trebui oare albinele sa astepte turta cu polen? Iar le ignoram nevoile si faptul ca au ceva miliarde de ani pe pamant inaintea noastra?

Cred că ai vrut să spui milioane :?:
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde cristian bh » 16 Feb 2014, 22:37

delorin I scrie:Colegul cristianBH nu am intentionat sa dadacesc pe nimeni...(da, nu am cu cine ma certa, corect:) ) Doar ca pe acest forum exista si profesionisti care daca ar vrea, ar putea spune mai multe sau daca restul de amatori s-ar implica putin, chiar am castiga ca grup! Cum arata anglicei? O poza ? Sa de dezvoltam cunostiintele botanice!

Colegu,da putza tiganii ai vazut? :D adica anglicel,
asta-i forum nu academie,si n-am dat concurs la inscriere,si nu-s eu vinovat daca profesionistii ti-au dat ignore de-i ase cum zici ca io n-am de unde sti.
PS. nu intru (implic)decat unde stapanesc.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde proapis13 » 16 Feb 2014, 22:42

Trantorul@ scrie:Daca stii ce inseamna sa ai familii stranse la chinga pe 7 rame ( toate intervalele full ) si cu aprox 3 rame de puiet acu nu mai puneai intrebarea asta acum si era vb. de unele familii pe care le tine nu de toate ca sa iti raspund si io asa . ;)

Stiu,am pus si foto la Pagina personala - la tine NU am vazut - dar mie tot cu virgula imi da,
pt a aduna doua ghemotoace de polen o albina are nevoie de 12 minute si asta la temperatura de 18-20 de grade :!:
Stiind ca greutatea unei incarcaturi de polen este de 7-8mg la temperaturi scazute,cate zboruri trebuie sa faca si de ce durata ???
Citisem undeva ca pentru a stringe 250g de polen albinele pot face 17000 de zboruri :!:

Pentru cel ce a scris ca alunul este deschis si iarna si albina nu-l baga in seama deoarece
NU are nevoie de el ; gresita afirmatia albina nu aduna polen sub 10 grade celsius

Si cum sunt un fel de Toma Necredinciosul si pina cind nu vad nu cred....puteai sa faci macar o foto acolo....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Trantorul@ » 16 Feb 2014, 22:51

Peste 20 de grade la soare , vreo 14 - 15 la umbra ti se par temperaturi scazute astazi ? (ieri era ceva mai racoare cu cateva grade 3-4).
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde italianu » 16 Feb 2014, 22:54

Asa stiam si eu,dar mi-a fost dat sa vad ,albine zburînd la 9-10°C ,intorcindu-se cu polen .
Sa nu uitam ca ele sint in curba ascensionala,acum,si dorinta de crestere este mare.
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde ignatov andrei » 16 Feb 2014, 23:20

Trantorul@ scrie:Peste 20 de grade la soare , vreo 14 - 15 la umbra ti se par temperaturi scazute astazi ? (ieri era ceva mai racoare cu cateva grade 3-4).

Mancate-ar tata, mai tii minte cat de necajit si nervos erai anul trecut?!?
Ce-ti spuneam, rabdare, ca roata se mai si invarte!

Sa ai parte de un an asa cum ti-l doresti!
ignatov andrei

Mesajde mirceahvn » 16 Feb 2014, 23:27

ieri ptr prima data in Bucuresti(zona stadionul National) albinele au adus polen de alun (gri -verzui) desi nu au fost mai mult de 10-11 grade la umbra
mirceahvn

Mesajde Trantorul@ » 17 Feb 2014, 00:17

ignatov andrei scrie:
Trantorul@ scrie:Peste 20 de grade la soare , vreo 14 - 15 la umbra ti se par temperaturi scazute astazi ? (ieri era ceva mai racoare cu cateva grade 3-4).

Mancate-ar tata, mai tii minte cat de necajit si nervos erai anul trecut?!?
Ce-ti spuneam, rabdare, ca roata se mai si invarte!

Sa ai parte de un an asa cum ti-l doresti!

Asa ii anul trecut totul o mers pe dos prima jumatate de primavara , plus alti factori ... eram extraordinar de necajit si nervos.
Multam la fel si tie si tuturor.
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde Florin Dobre » 17 Feb 2014, 00:31

Azi bagau polen binisor. Ghemotoacele se maresc de la o zi la alta.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR