Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Va rog dati-mi un sfat prietenesc si bun

Mesajde murarudumitru » 27 Feb 2014, 19:47

Dupa cum stiti am avut pierderea ce am avuto, acu am ramas cu 5 nuclee pot sa zic ca e fff slabuti e tot ce am mai salvat ,2 este pe 4 rame si 3 este 1 rama ocupata ,nu as vrea sai pierd ca sasa am pierdut destui,miam zis eu ca daca as gasi sa cumpar o familie buna pe 10 rame ias putea ajuta cu 2 rame de albina pentru fiecare,in cazul in care nu gasesc o familie mai exista sanse sa se populeze ?fiind albina ff putina ,datimi o ideie un sfat multumesc
murarudumitru

Re: Va rog datimi un sfat prietenesc si bun

Mesajde Florin Dobre » 27 Feb 2014, 20:21

Un sfat la rece. Cei trei pe o rama...unificati. Pe o rama s-ar depopula incet si sigur...am incercat eu.
Vei avea astfel 3 colonii. :(

Insa trebuie stabilit clar de ce s-a intamplat beleaua si luata o decizie. Asta ca sa nu te agiti in zadar. Numai tu stii ce si cum si de ce.
Bafta!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde murarudumitru » 27 Feb 2014, 22:07

Florin Dobre scrie:Un sfat la rece. Cei trei pe o rama...unificati. Pe o rama s-ar depopula incet si sigur...am incercat eu.
Vei avea astfel 3 colonii. :(

Insa trebuie stabilit clar de ce s-a intamplat beleaua si luata o decizie. Asta ca sa nu te agiti in zadar. Numai tu stii ce si cum si de ce.
Bafta!

ce am pierdut am pierdut de la mierea de mana am dat o rama la cineva cu albina moarta si asta a fost verdictu
murarudumitru

Re: Va rog dati-mi un sfat prietenesc si bun

Mesajde Mircea_63 » 27 Feb 2014, 22:11

Chiar vrei un sfat prietenesc si bun????

Ori te lasi de albine, ori te apuci serios. Atat!

In Banat iarna asta nu a fost iarna. Daca nici acum, atunci cand. Ce rost are?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde murarudumitru » 27 Feb 2014, 22:18

Mircea_63 scrie:Chiar vrei un sfat prietenesc si bun????

Ori te lasi de albine, ori te apuci serios. Atat!

In Banat iarna asta nu a fost iarna. Daca nici acum, atunci cand. Ce rost are?

de lasat nu o sa ma las ,de apucat serios o sa o fac, oricum multumesc de sfat
murarudumitru

Mesajde alt stupar » 27 Feb 2014, 22:55

Dumitre... pe bune, asa cum le tii... te chinui pe tine si le chinui si pe ele !

PS. Nicolaie zice ca esti expert la inmultiri intensive, an de an... mai exact la superintensive...
Vezi ?
Poate tragi si niste concluzii inainte de a repeta aceleasi "manevre" cu gradina plina de roisori :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde gica.mosu » 27 Feb 2014, 23:11

D'om Mitica,cu ani an arma am dat la cineva niste stupi...an 3 ani a ajuns de ia triplat,apoi paaaa=boala...Loca Americana si KAPUT :mrgreen: FA TE ROG ANALIZE LA FAGURI APOI...la>>>>> FOC 8-) ...alti stupi NOI, alte cheltuieli=alta marie an acesi gradina :P Treaba cu anmultitul :!: cum ati asterni asa dormi=tu decizi-SPOR!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde murarudumitru » 27 Feb 2014, 23:20

alt stupar scrie:Dumitre... pe bune, asa cum le tii... te chinui pe tine si le chinui si pe ele !

PS. Nicolaie zice ca esti expert la inmultiri intensive, an de an... mai exact la superintensive...
Vezi ?
Poate tragi si niste concluzii inainte de a repeta aceleasi "manevre" cu gradina plina de roisori :!:

Ok o sa fac cum stiu,am intrebat una si deja iar ma criticati, oricum va multumesc , numai vreau comentari,
murarudumitru

Mesajde alt stupar » 27 Feb 2014, 23:28

treaba ta, daca tu crezi ca ti-e mai drag sa citesti la laude, nu e greu !
E foarrrrttee usor de scris ca de de fapt stupii tai au fost boboc dar nenorocita asta de iarna nasoala, lartatul cainilor si guitzatul porcilor, pizma vecinilor si masina gazarilor... numa` si numa` astea-s de vina ca treaba nu-i buna ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 27 Feb 2014, 23:39

murarudumitru scrie:Ok o sa fac cum stiu,am intrebat una si deja iar ma criticati, oricum va multumesc , numai vreau comentari,

Cand un om imi zice ce frumos si destept sunt, deja ma intreb cam ce-ar vrea de la mine. :lol:
Nu mai cauta vina in alta parte, fii cinstit cu tine insuti. Dumitre, prieten ti-e ala care-ti spune verde-n fata care-i treaba. Restul sunt lingai. ;)
Mai era un coleg care astepta sfatul convenabil lui.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde murarudumitru » 28 Feb 2014, 00:52

Acu fiecare crede ce vrea despre mine,da vreau sa stiti un singur lucru, iubesc albinele de mic copil,de cind detin albine ,nu am pierdut atit de multe,ca anul acesta pierdeam ,una doua trei,cel mult dar 23 e mult, mai stiu un lucru,vina nu se datoreaza mie,stiu sigur, si inca un lucru pentru mine apicultura nu se opreste aici,poate asa a vrut dumnezeu sa mai pierd odata in viata, ma rog sa fie ultima. eu va doresc numa bine.
murarudumitru

Mesajde State » 28 Feb 2014, 01:00

murarudumitru scrie:ce am pierdut am pierdut de la mierea de mana am dat o rama la cineva cu albina moarta si asta a fost verdictu

murarudumitru scrie:mai stiu un lucru,vina nu se datoreaza mie,stiu sigur,

...................
Pacat de ele.

Bafta multa in continuare!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde murarudumitru » 28 Feb 2014, 01:07

State scrie:
murarudumitru scrie:ce am pierdut am pierdut de la mierea de mana am dat o rama la cineva cu albina moarta si asta a fost verdictu

murarudumitru scrie:mai stiu un lucru,vina nu se datoreaza mie,stiu sigur,

...................
Pacat de ele.

Bafta multa in continuare!

stiu trebuia sa nu ernez pe miere de mana dar in toasmna am avut o problema de sanatate cineva ma ajutat si a zis ca e ok cu hrana atit pot spune restu numai conteaza
murarudumitru

Mesajde Florin Dobre » 28 Feb 2014, 01:32

murarudumitru scrie:stiu trebuia sa nu ernez pe miere de mana dar in toasmna am avut o problema de sanatate cineva ma ajutat si a zis ca e ok cu hrana atit pot spune restu numai conteaza

Gata, am gasit vinovatul...caz rezolvat. :?

Dumitre, albinele mor din cauza noastra. Cat timp nu-ti vei asuma greselile facute, o sa dai vina mereu pe astre.
Mi-e greu sa ma pun in locul tau si incerc sa te inteleg. Cunosc un tip care a incasat-o si el de curand...furtisag in februarie. Stupii...1-2 rame cu albina si lihniti de foame. A intins de ei ca de guma anul trecut...inmultire agresiva. 8-)
M-a rugat sa-l ajut. Dupa ce am vazut care-i situatia, i-am zis scurt:

eu - Din 27 facem 12.
el - Ceeee? Pai ajung de unde am plecat. :shock: Nu fac asa ceva, ii scot eu din iarna...
eu - Mai, o sa-ti moara pana la pomi si o sa ajungi tot la 12...si vai mama lor si aia.
el - Lasa ca stiu eu...

Sincer, m-am simtit in plus. I-am urat succes.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Adi Hodis » 28 Feb 2014, 02:22

murarudumitru scrie:Acu fiecare crede ce vrea despre mine,da vreau sa stiti un singur lucru, iubesc albinele de mic copil,de cind detin albine ,nu am pierdut atit de multe,ca anul acesta pierdeam ,una doua trei,cel mult dar 23 e mult, mai stiu un lucru,vina nu se datoreaza mie,stiu sigur, si inca un lucru pentru mine apicultura nu se opreste aici,poate asa a vrut dumnezeu sa mai pierd odata in viata, ma rog sa fie ultima. eu va doresc numa bine.

Dumitre, pare rau de albinele acelea ... si de tine, ca te cam inteleg ce simti.
Dar ce stii tu sigur, e o simpla si grava amagire. Mai ales ca ti-a spus ala ca era miere de mana in faguri si ca, TU STIA-I ca mierea de mana nu-i buna la iernat.
Pai ce vina si vinovat mai cauti ma ?!. :x
In toamna trebuia sa faci ... ce ?. Defapt culesul de mana se termina cu mult inainte sa vina toamna. Dar atunci tot se mai putea face ceva. Zi, sa vezi daca le putea-i scoate din belea.
Daca nu stii, suna-l pe alt_stupar si iti spune el ce si cum.

Tu stii ca eu nu-s d-ala cu doua fete, ce am de zis, zic verde-n fata.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde FLORINELU » 28 Feb 2014, 09:25

problema cu mierea de mana dupa cate stiu eu e un pic mai altfel. si la mine este miere de mana si cateodata destul de multa si baga si toamna cand e destul de complicat sa o scoti si sa complectezi cu altceva mai ales daca nu ai miere suficienta in faguri pentru complectare. si uite asa mai ramane si la mine miere de mana peste iarna si nu imi mor stupii din cauza asta,a mai fost cateodata putina diaree,dar au scapat. pe de alta parte aici in banat iernile sant mult mai usoare decat in alte parti si albinele fac mai multe zboruri de curatire, consumul de mana nu le afecteaza asa tare ,si in iarna asta au facut un zbor de curatire aproape continuu,riscul fiind mult mai mic,dar in iarna trebuie sa intram cu stupi cat de cat seriosi nu pe 2,3 rame ca aia se duc pana in primavara chiar daca ierneaza pe miere de trandafiri. in alta ordine de idei dumitre,eu cunosc zona ta si dupa parerea mea nu e o zona favorabila cresterii albinelor,alte animale da dar nu albine. a si a lubenitelor.
inca ceva si cu asta am terminat:daca te uiti atent aici pe forum ai sa vezi ca sant colegi de ai nostri care orice ai scrie si ai arata doar te lauda si iar te lauda,alegei pe astia ca sant destui si citeste doar ce scriu ei ca sa nu te mai supere toti cu criticile lor.
pai cum sa nu te critice mai domn-mitica cand tie iti mor 22 de stupi si tu cauti vinovati prin vecini,sau pe nustiuunde????
ia zii te-ai suparat si pe mine pentru critica?
FLORINELU

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE