Domnule Thomas intradevar sint foarte multi apicultori care cresc regine de mare calitate .
Nu ascunde nimeni nimic ,este o falsa impresie ca si noi apicultori mai in virsta ,tot acele carti am citit,s-au aproximativ aceleasi,fiecare am facut multe incercari,si nu au reusit ,dar nu am renuntat ,poate nici la a cita nu stiu incercare.
Cresterea matcilor este un punct sensibil,si nu se poate ajnge intrun an s-au doi ,sa stapineasca cineva in totalitate tehnica de transvazare ,ca aici este tot sucesul,bineinteles si cele premergatoare transvazari.
Mare grsala face multi colegi mai tineri,cind spune :SA IASA GREII: sa spuna.. nu stiu daca in meseria noastra se poate autointitula cineva GREU ,in tot cazul se poate numi : cu ceva mai multa experienta:
Nu vreau sa ma laud dar prin mina mea au trecut citiva tineri ,si bineinteles ca personal m-am bucurat ca eu sa le fiu mentor.Apicultori au iesit destul de buni ,dar matci doar doi creste.Motivul ,nu are rabdare ,li se pare mult prea greu,ca pierde mult timp,iar cind vede ca din 20-30 de larve transvazate ,albinele ia in crestere doar citeva ,renunta sa continuie sa invete si sa-si perfectioneze tehnica de crestere,si atunci afirma ca cineva tine ceva ascuns.Tehnica de crestere a matcilor sint prezentate in multe materiale,dar acest lucru nu este de ajuns daca o parte numai citim ,si nu practicam dar in modul cel mai serios ,si pe parcursul a mai multor ani.Practica in cresterea matcilor este cu mult superiora teoriei ,dar nu ne putem lipsi nici de literatura ,cel putin la primi pasi.
Eu va sugerez multa practica ,nu renuntati chiar la primele incercari nu va iese,ca si la noi mai incercati ,nu intodeauna avem rezultate de exceptie.Axativa pe o tehnica care vi sa parut ca va dat rezultate personale ,ca daca expermentati in fiecare an cite ceva atunci o sa treaca multi ani si matci tot no sa invatati sa cresteti,Folositi metode simple,ca daca va complicati rezultatele vor cu mult sub asteptari.Folositi materialele care ati citit in carti dar duceti pina la capat ce ati citit si este imposibil ca in citiva ani sa nu invatati sa stapiniti bine tehnica de crestere a matcilor.se poate vorbi foarte mult eu mi-am permis doar citeva sfaturi ,dar totol depinde de dv ,de implicarea personala ,iar GREII nu au ce sa va spuna mai mult decit munciti dv mai mult ,iar rezultatele vor fi pe masura munci fiecaruia .GREII va spune ce sa faceti dar in stupina munca este a dv .Va doresc toate cele bune.