gica.mosu scrie:gica.mosu scrie:Si la mini la Bogdanesti a anflorit cornul=duminica trecuta 9-03 2014 aveau duar cativa boboci.....P.S pe 12 martie abia aduciau citiva bobite de polen .....ieri deja aduceau ghinisor![]()
.....zarzarul sta sa plesneasca.....
De 2 zile aduc polen la greu-de la corn+salcie.....O dedicatie pt albinel(sa traiesti Fanica)
Donbazil scrie:Sal'tare!
Astazi am montat colectoare la vreo douazeci, doar cei foarte buni dar n-am pus placa activa. Vedem cum merge cu controlul de fond si in functie de putere pun si la ceilalti. Eu anual cam la trei sferturi din efectiv am pus colectoare si rezultatul n-a fost rau.....Anul trecut am pus colectoarele din 4 aprilie, anul asta corcodusul a inflorit cu o saptamana mai repede ca anul trecut, - sa vad cand pun placile active, dar daca-i cald, cred ca de maine....
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Albinel scrie:faptul ca tine cuibul deblocat si in acelasi timp pot tine cat mai multa albina comasata pe cuib ,asta duce la cresterea prolificitatii matcii si pontarea fagurelui de largire sau de spargere a cuibului cat mai repede ..(in functie de caz ..)
paul scrie:Albinel scrie:faptul ca tine cuibul deblocat si in acelasi timp pot tine cat mai multa albina comasata pe cuib ,asta duce la cresterea prolificitatii matcii si pontarea fagurelui de largire sau de spargere a cuibului cat mai repede ..(in functie de caz ..)
Mie afirmatia asta imi da cu virgula ...adica ar trebui sa le dijmuim pe albine, mai corect spus ar trebui sa luam laptele de la gura copiilor ca nu cumva sa se blocheze cuibul si ca sa retinem cat mai multa albina in stup !![]()
![]()
![]()
In ceea ce priveste logica mentinerii cuibului deblocat ... cine te opreste sa adaugi rame pe care sa le umple tabla cu polen ??? Si iarasi, in aceeasi logica, daca urmeaza vreo 2 saptamani cu ploi si albina nu poate iesi din stup si cuibul nefiind "blocat"cu polen, ce puiet o sa ai nene Albinel ???Ceea ce ai afirmat mai sus, este valabil pentru luna mai cand deja avem stupii la capacitate maxima si orice blocaj, de orice natura, poate induce starea de roit.
cristi_vidican scrie:Primăvara, stupii nu se blochează niciodată cu polen. Mai bine zis, tot polenul va fi păpat de puiet.
Primăvara sunt și zile fără cules. Și nu puține.
Îmi amintesc anul trecut o perioadă în care cuibul era plin cu polen. Peste 2 săptămâni, era gol.
Încă nu e perioada bună pentru lărgirea cuibului.
Am mers și eu azi hotărât să mai bag câte o ramă la construit.
Au fost cazuri care au primit o ramă la clădit, dar nu cum mă așteptam.
La mine, în perioada aceasta se face schimbul masiv de generație, iar creșterea nu e vizibilă.
Dar urmel
Albinel scrie:
prietene ..!!! sper sa nu te superi..dar reciteste ce spui mai sus...
vremea nu-i buna de largire ..dar azi ai fost sa bagi faguri la construit...????? TOTAL GRESIT !!!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori