Salut si bine v-am gasit,
E prima postare pe acest forum desi il studiez de mai bine de un an.
Am invatat multe din cele scrise pe aici si am si pus in practica cu succes uneori

.
Sunt pasionat de apicultura, am primit un stup cu vreo 6 ani in urma pe care l-am neglijat o perioada
dar pana la urma m-a prins microbul...
Felicit moderatorii pentru initiativa de a ajuta apicultorii incepatori si de a dezbate diverse subiecte de interes general. Este greu uneori sa filtrezi sfaturile bune de cele poluante, sper ca am depasit acest obstacol pana acum...sunt de parere ca unele prostii ar trebui insemnate cu rosu

...
Anul trecut, pe langa cei 3 Dadant 12 rame din ograda, am populat 2 stupi Warre facuti de mine dupa ce am studiat cartea abatelui - multumesc d-nlui Cernagor Nicolae a carui topic l-am urmarit in detaliu...
Din pacate nu au trecut cu bine pana anul acesta, putina albina scuturata nu a fost tanara si s-a intors in stupul mama, nu i-am dus pe alta vatra, si nu i-am hranit suficient.
Dupa ce unul din ei a fost bezmetic, am reusit dupa multe aventuri (donatii de puiet proaspat decupat de la altii) sa-i dau matca dar ramas tot slab.
In toamna l-am unit (unul din ei fiind mai puternic) dar nu au apucat sa isi mai revina si sa se intareasca pentru iarna. Iernare pe un corp cu hrana putina...
Nu am reusit sa-l mentin la nivel ne-interventionist precum este precizat in carti si nu as reusi chiar daca as reincerca repopularea lor in acelasi model Warre.
Doresc folosirea cutiilor Warre modificate eventual, dar de data aceasta cu rama mobila - pentru ca este greu sa nu intervin ca incepator si sa ii tin sub observatie, sa nu ii prapadesc ca anul trecut.
Dle Bunka, scuzati-mi prezentarea pe topic, imi puteti trimite va rog dimensiunile folosite pentru lada?
Am urmarit si acest topic si pagina personala dar nu mai tin minte pe la ce pagina se gasesc dimensiunile finale ce le-ati testat. Va felicit pentru initiativa si spiritul inovator.
Doresc popularea a 2 sau 4 astfel de stupi cu fagure natural in aceasta primavara cu scurturare albina din dadant, eventual folosire rama provizorie.
Multa bafta cu noul plan de atac si sutele de lazi...
Va multumesc..
Sa facem sa fie bine sa nu fie rau..