Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Puiet primavara 2014

Mesajde cristiansoca » 30 Mar 2014, 11:39

sa speram ca va fi un an bogat la toata lumea :D ;)
cristiansoca

Mesajde irina » 31 Mar 2014, 14:31

[quote="7Rame"]
eu deduc ca rama introdusa, nu are culoarea corespunzatoare
Rama nu-i chiar neagra taciune dar nici prea….blonda.Sunt de acord ca le prefera pe cele mai inchise la culoare si am incercat sa tin cont de acest lucru.Dar de unde atatea…..negrese ?
Rama am stropit-o cu sirop cand am bagat-o in stup.Ca rama nu corespunde pentru ouat,ca regina o mai fi avut suficiente celule libere pe ramele cu puiet capacit,ca n-am apreciat corect puterea familiei,etc …poate putin din fiecare?

Baga mana in el, scoate rama cu pricina, pe care ai polen mult si nectar
Nu are polen mult.Putin polen si ceva pastura.Si doar pe partea interioara.De-asta am si spus ca ma astept sa consume ce-i pe rama.

Deci practic, tu ai avut 5R, 2 inchidere (polen+nectar) si 3 puiet peste 70%, cu coronite, normal, central.
Nu, nu prea mai am coronite cu miere pe ramele cu puiet.Ca le-am mai zgariat eu pe ici pe colo, ca au consumat ele…..

Mai poti face si asa, sa o pastrezi,(rama asta care ai bagat-o sapt trecuta si nu au pus puiet pe ea) daca are pastura, scoti ultima rama de lange ea, o dai dupa diafragma (asta ca sa pastrezi acoperirea, sa nu te largesti inutil)
N-as pastra-o ca rama de inchidere.E prea……golasa.Mai degraba as scoate-o.

Acum,depinde de ce voi gasi in stup.
Multumesc pentru raspuns.Si pentru rabdarea de a-l scrie.
.....sa nu imi spui pe nume!
.....7Rame? :P
irina

Mesajde irina » 31 Mar 2014, 15:32

quote="Trantorul@"
Ai citi ce am scris io unde ziceai ca ai stupi blocati , si unde sa bagi rama aia goala ????
Vad ca ai bagat-o penultima si ai observat ce sa intamplat ( albina trece mai greu peste rame ) , chiar si asa cu ceva pastura si nectar trebuia sa o muti in mijloc!!!
[/quote]

Da, am citit .Si am si retinut ce mi-ai spus.Numai ca nu am avut curajul sa ....aplic.Daca temperaturile ar fi ceva mai ridicate pe timpul noptii.....
Sunt convinsa ca ai vrut sa ma ajuti dandu-mi acest sfat.Multumesc.
irina

Mesajde csaa » 31 Mar 2014, 21:59

Am o familie cu probleme. Matca depune foarte putine oua, iar acestea sunt in mare majoritate nefecundate. Albinele construiesc celule de trantor unele peste altele de zici ca se pregateste sa faca botci. Cred ca maine fac niste fotografii si va arat.
Mai astept sda inceapa sa depuna oua de lucratoare sau trebuie sa postez la "Matca trantorita"?
csaa

Mesajde ignatov andrei » 31 Mar 2014, 22:08

csaa scrie:Am o familie cu probleme. Matca depune foarte putine oua, iar acestea sunt in mare majoritate nefecundate. Albinele construiesc celule de trantor unele peste altele de zici ca se pregateste sa faca botci. Cred ca maine fac niste fotografii si va arat.
Mai astept sda inceapa sa depuna oua de lucratoare sau trebuie sa postez la "Matca trantorita"?

Mai, stimate CSAA, pana acum ai avut "sange" sa te contrazici! Acum vii cu chestii de adormit copiii???
Pune-o la "CONCURS" si te credem!
Sau....
ignatov andrei

Mesajde csaa » 31 Mar 2014, 22:10

Daca maine pun fotografiile imi spui despre ce e vorba?
csaa

Mesajde csaa » 31 Mar 2014, 22:11

Si daca poti, spune-mi cu ce te-am contrazis.
csaa

Mesajde ignatov andrei » 31 Mar 2014, 22:15

csaa scrie:Si daca poti, spune-mi cu ce te-am contrazis.

Nu pe mine m-ai contrazis. Doar felul tau de a posta "din teorie", a lasat sa se inteleaga ca... ori "nu le ai", ori chiar ai aceasta problema!

Scapa de familia respectiva si am incheiat subiectul!
ignatov andrei

Mesajde csaa » 31 Mar 2014, 22:19

Un post de-al meu in care citam dintr-o carte, te rog. Se poate!?
Cred ca dumneata ai o problema cu sustinatorii echipei de fotbal Steaua Bucuresti.
csaa

Mesajde Albinel » 31 Mar 2014, 22:35

Andrei a fost concret si explicit..
-le ai sau ba ..sau cand asa ..cand pe invers..??
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde csaa » 31 Mar 2014, 22:38

Ce sa am? Fotografiile? Nu le am. Maine le fac.
csaa

Mesajde Albinel » 31 Mar 2014, 22:44

csaa scrie:Am o familie cu probleme. Matca depune foarte putine oua, iar acestea sunt in mare majoritate nefecundate. Albinele construiesc celule de trantor unele peste altele de zici ca se pregateste sa faca botci. Cred ca maine fac niste fotografii si va arat.

"Matca depune foarte putine oua, iar acestea sunt in mare majoritate nefecunda"

in mare majoritate...????
suna cam asa ..: ori ca ..ca ori ca sa... :o :lol:
sa stiu ce sa-ti raspund.. ..??:P
Albinel

Mesajde ignatov andrei » 31 Mar 2014, 23:20

csaa scrie:Un post de-al meu in care citam dintr-o carte, te rog. Se poate!?
Cred ca dumneata ai o problema cu sustinatorii echipei de fotbal Steaua Bucuresti.

csaa scrie:Pai asa am stupii, pot fi impartiti in doua, cu urdinisuri separate.
Sa inteleg ca as putea sa pun o diafragma cu gratie hanneman intre compartimente, sa las undeva la 7-9 zile, iar apoi sa mut matca cu cele 6 rame in alt stup (+ceva albina acoperiotoare). In locul celor 6 rame sa aduc rame cu puiet capacit din alte familii si dupa 24 de ore sa introduc rama cu viitoarele botci?

giovanni scrie:Pă de ,cand vine unul care nu stie nici daca i se fecundă matcile in septembrie si ma învaţă sa fac selecţie ce sa mai explic eu cum cresc matcile la asemenea specialişti care nu cunosc nici biologia albinei

Mai vrei, domnule CSAA????
ignatov andrei

Mesajde csaa » 01 Apr 2014, 07:09

Multumesc pentru raspuns! Cred ca e vorba de puiet ghebos, dupa cum explici. E aceiasi familie la care am vazut la prima revizie doar doua oua, pe cand la celellalte familii erau 2-3-4 rame de puiet.
P.S.- nu stiu de ce s-au suparat colegii, da cred ca o sa avem o discutie lamuritoare maine.
csaa

Mesajde Albinel » 01 Apr 2014, 14:03

cine si de ce sa se supere..?? ca sensibili am devenit domnule.. :lol:
no' asta-i viata pe forum..si intradevar..parea a fi o gluma ..important este ca s-a ajuns la raspunsul asteptat..
Albinel

Mesajde csaa » 01 Apr 2014, 18:01

Ce momeala frateee!!!???? Eu sunt "vai mama mea" in apicultura si va dadeam voua momeli!!?
Acum incerc sa trimit si foto, dar imi spune ca sunt prea mari.
Le prelucrez si le trimit
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR