Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: nedelcu octavian

Mesajde stuparul2011 » 18 Apr 2014, 22:58

buna ziua,
va urez Sarbatori |Fericite alaturi de cei dragi
Hristos a inviat!
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 26 Apr 2014, 22:21

buna seara,

in primul rand va urez toate cele bune.
nu prea reusesc sa intru pe forum deoarece sunt foarte ocupat. cu serviciul, apoi pe acasa cu una alta.
cel mai important, acum am inceput sa ne construim o casa............lucru cat cuprinde.......... :D
in data de 24.04.2014 am capturat un roi..........era o vreme urata de numa, cand ploua, cand se oprea, cand picura marunt..........
eram in sannicolau mare, cine e de prin zona stie........
m-a sunat fratele meu ca este un roi intr-un prun, nu mi-a venit sa cred ca pe vremea aceea a iesit vreunul.
cand am ajuns era unul foarte frumos, dar problema era ca roiul s-a pus sus pe o creanga destul de groasa, era intins pe vreo jumatate de metru.
la prima incercare ne-au rupt nu alta............cred ca aveam 15-20 de intepaturi pe o mana :lol:
dar nu puteam sa ne retragem imediat, pentru ca eram pe scara sus...............
ne-am retras cu o parte buna din el.............
dupa ce s-au linistit,ne-am echipat mai bine, cu haine si fum.............runda 2.
am capturat cam trei sferturi din el.....................dupa ce le-am lasat iarasi sa se calmeze am luat 99 la suta din el si in putin timp era tot roiul in ladita.
vazand ca avem un roi, zic sigur e nebunie in stupi..................
azi fiind vreme buna control la toata lumea :lol: sa vedem care si-a facut de cap..........
am inceput cu roiurile de anul trecut.............totul bine, chiar mai bine decat credeam. popor bun miere multa, dar lipsa botche. foarte bine.
apoi incet incet am trecut la familii...........acelasi lucru, cu exceptia uneia, care avea botche, dar erau abea capacite, aveau doar laptisor inauntru.
toata lumea are populatie buna, miere pe masura..................dar cu execeptia uneia nu au botche.
eu sunt multumit, cred ca este un lucru bun..............
am largit cuiburile la toate, cu rame de cladit si rame deja cladite.
am verificat si roiul, este foarte bun.......joi, l-am lasat pe trei rame, deoarece nu puteam sa scot un ram cu puiet.
azi la control era foarte extins in ladita. chiar a si construit o palma pe podisor..............
azi i-am pus o rama buna cu puiet, pe care a acoperit-o. la ora actuala are 4 rame cu albina. cred ca este destul de bine, sper sa reusesc sa fac treaba buna cu el.
zilele acestea o sa ii pun si cate putin sirop, sa se faca frumusel pana in toamna.

din cate am vazut, roiul a venit din alta parte nu??????
eu asa cred, dupa ce am vazut situatia din stupii mei.

din pacate nu am facut fotografii..............cand am capturat roiul, mi-am adus aminte prea tarziu.........ca eram tot pe fuga, vremea era urata etc.
azi tot m-am gandit sa iau aparatul si am plecat fara el...........asa ca nu am facut deloc fotografii.

sanatate si numai bine.
stuparul2011

Mesajde FLORINELU » 01 Mai 2014, 08:51

felicitari Octaviane pentru reusita cu roiul,dac ii merge bine si trebuie sa ii mearga bine ,in iulie mananci miere de la el.
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 04 Mai 2014, 12:24

buna ziua,
multumesc frumos.
scopul meu in acest moment nu este sa iau miere de la ei...........urmaresc sa imi construiasca foarte bine faguri si repede(este cunoscut faptul ca roii cladesc cel mai bine), precum si sa ajunga la o putere foarte buna pentru iarna. doresc ca de la anul sa extrag miere.
pana acum se misca foarte bine la cladit. am vrut sa il mut intr-o lada mai mare, pentru ca momentan este intr-o roinita si nu prea ii mai ajunge spatiul, dar vremea este dezastru pe la noi.dupa cum am mai spus a cladit din prima, iar la prima portie de sirop am vazut ca a mai cladit inca trei bucati cam de o palma. sunt curios in momentul in care voi reusi sa il mut cat a mai cladit........... :D
va doresc succes in continuare
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde FLORINELU » 04 Mai 2014, 19:44

da ai dreptate insista pe cladit,roii si mai ales cei timpurii cladesc foarte bine. mult succes.
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 06 Mai 2014, 22:09

buna seara,
nene florinelu cum sunteti de prin zona ati vazut ce vreme am avut pe aici...........
azi fiind vreme mai frumoasa, merg in stupina sa mut roiul in alta lada, bineinteles mai mare........
cand deschid ce va pe acolo...........albina multa miere multa...........dar mai ales fagurele artificial cladit complet si foarte bine..........plus si acum vine partea cea mai buna............... :D sub hranitor cladit tot, complet, ram perfect, sub hranitor. ce a cladit a fost plin aproape complet cu miere proaspata.
acum ca l-am mutat, i-am mai bagat un fagure cladit, gol precum si inca 2 artificiali.
a mai primit o portie de sirop si vedem ce va fi in continuare.
cand l-am mutat, la o distanta de aproximativ 20 de metri fata de locul unde a ramas initial, s-au mai intors si o buna parte din culegatoare, acum nu stiu sigur, de la cules, sau de la noua locatie.............unele aveau polen pe picioruse altele nu aveau deloc. de aceea nu sunt sigur.
pe moment nu stiam cum sa fac sa mearga toate la noua locatie(desi se stie ca mai raman pe vechiul loc, cateva albine, o perioada scurta de timp)
in orice caz,pana la urma mi-a venit o idee........ am pus roinita pe vechea locatie, au intrat aproximativ toate albinele care au mai ramas, am dus ladita si am scuturat-o in fata noii lazi si am rezolvat situatia. probabil ca inca mai exista acolo feromonul matcii si de aceea au intrat inauntru.
va dati seama de uimit si bucuros am fost cand am vazut ca au cladit perfect fagurele artificial precum si constructia de sub hranitor........ :D
sper ca data viitoare sa imi aduc aminte sa mai fac si ceva fotografii.
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde FLORINELU » 07 Mai 2014, 06:45

te salut Octaviane,pe la mine a fost tare frig dimineata,0 gr.,bruma groasa dar apoi sa incalzit binisor si am putut umbla la stupi (numai cu masca) i-am gasit in regula cu doua exceptii care se gandeau la roit ,asa ca am facut cate un roi din fiecare.
ma bucur ca a dat norocul peste tine cu asa un roi bun,sa ai grija de el,si la anul sa faci roi din el. vezi poate afli de unde a venit si ii dai o bere la fostul propietar sa-ti mai trimita unul sau chiar trei, pregateste lazile goale :lol: mult succes
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:14

buna seara,
inca mai aveti asa vreme????sper sa vina vremea buna....
trebuie sa vad cu berea aceea ce si cum...........
intre timp am mai prins doi, de la mine, in 08 si 09 mai...........
cand am deschis stupii........doi plecati.........sper ca sunt cei capturati si la unul am ajuns chiar la timp...............ca altfel eram iarasi prin pomi dupa el......
spre norocul meu in comparatie cu primul acestia doi erau foarte cuminti, nici macar o intepatura sau scandal...........al treilea mai ales a fost si mai cuminte, chiar m-am si mirat si bucurat in acelasi timp.........
am facut si cateva fotografii, printre care si o familie mai buna si un roi artificial de anul trecut.
nu am avut mult timp pentru poze, deoarece ieri am plecat de la lucru mai devreme, sa capturez roiul si am incercat sa fac poze, dar cand am inceput sa verific de botche, avand in vedere ca timpul era scurt si trebuiau toate verificate am renuntat repede la poze...........
in total cu tot cu prinderea roiului si aranjarea lui, plus verificat de botche,plus mutat rame cu miere si completat cu rame la cladit sau goale......... am lucrat de la trei dupa masa pana la ora 9 seara.
de aceea nu am mai facut si poze
al treilea roi natural 09.05 (1).JPG
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:15

al treilea roi natural 09.05 (2).JPG
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:16

al treilea roi natural 09.05 (3).JPG
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:17

stuparul2011 scrie:
al treilea roi natural 09.05 (3).JPG
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:18

cei trei roi pana in 09.05.2014.
in lada galbena este primul, care intre timp s-a mai dezvoltat si nu a mai putut ramane doar pe 5 rame......
Fişiere ataşate
cei trei roi pana in 09.05.2014.JPG
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:20

cel de al treilea roi natural 09.05.2014.JPG
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:21

constructie realizata de primul roi natural din 2014.JPG

constructie primul roi
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:23

doi roi naturali prinsi in 08.05.2014 si in 09.05.2014.JPG
doi roi naturali prinsi in 08 si 09 mai 2014
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:24

roi artificial 2013-1.JPG
roi artificial 2013-1
stuparul2011

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?