buna seara,
in primul rand va urez toate cele bune.
nu prea reusesc sa intru pe forum deoarece sunt foarte ocupat. cu serviciul, apoi pe acasa cu una alta.
cel mai important, acum am inceput sa ne construim o casa............lucru cat cuprinde..........
in data de 24.04.2014 am capturat un roi..........era o vreme urata de numa, cand ploua, cand se oprea, cand picura marunt..........
eram in sannicolau mare, cine e de prin zona stie........
m-a sunat fratele meu ca este un roi intr-un prun, nu mi-a venit sa cred ca pe vremea aceea a iesit vreunul.
cand am ajuns era unul foarte frumos, dar problema era ca roiul s-a pus sus pe o creanga destul de groasa, era intins pe vreo jumatate de metru.
la prima incercare ne-au rupt nu alta............cred ca aveam 15-20 de intepaturi pe o mana
dar nu puteam sa ne retragem imediat, pentru ca eram pe scara sus...............
ne-am retras cu o parte buna din el.............
dupa ce s-au linistit,ne-am echipat mai bine, cu haine si fum.............runda 2.
am capturat cam trei sferturi din el.....................dupa ce le-am lasat iarasi sa se calmeze am luat 99 la suta din el si in putin timp era tot roiul in ladita.
vazand ca avem un roi, zic sigur e nebunie in stupi..................
azi fiind vreme buna control la toata lumea

sa vedem care si-a facut de cap..........
am inceput cu roiurile de anul trecut.............totul bine, chiar mai bine decat credeam. popor bun miere multa, dar lipsa botche. foarte bine.
apoi incet incet am trecut la familii...........acelasi lucru, cu exceptia uneia, care avea botche, dar erau abea capacite, aveau doar laptisor inauntru.
toata lumea are populatie buna, miere pe masura..................dar cu execeptia uneia nu au botche.
eu sunt multumit, cred ca este un lucru bun..............
am largit cuiburile la toate, cu rame de cladit si rame deja cladite.
am verificat si roiul, este foarte bun.......joi, l-am lasat pe trei rame, deoarece nu puteam sa scot un ram cu puiet.
azi la control era foarte extins in ladita. chiar a si construit o palma pe podisor..............
azi i-am pus o rama buna cu puiet, pe care a acoperit-o. la ora actuala are 4 rame cu albina. cred ca este destul de bine, sper sa reusesc sa fac treaba buna cu el.
zilele acestea o sa ii pun si cate putin sirop, sa se faca frumusel pana in toamna.
din cate am vazut, roiul a venit din alta parte nu??????
eu asa cred, dupa ce am vazut situatia din stupii mei.
din pacate nu am facut fotografii..............cand am capturat roiul, mi-am adus aminte prea tarziu.........ca eram tot pe fuga, vremea era urata etc.
azi tot m-am gandit sa iau aparatul si am plecat fara el...........asa ca nu am facut deloc fotografii.
sanatate si numai bine.