Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: gabi bee

Mesajde victor s » 24 Oct 2011, 20:15

Gabita, fii atent frate ca e vin de Ceptura, dala de zici ca-i coniac...eu nu m-as incurca cu el...(cu vinul) :lol:
frumoasa localitate si renumita pentru vinurile sale...(vinul cavalerului de-acolo e de origine)...
mibu, poate suntem neamuri si noi nu stim (am o cumnata la origini din Ceptura) ;)
salutari !
victor s

Mesajde gabi bee » 24 Oct 2011, 20:45

nu prea le am eu cu bautura dar cand cand beau , beau vinul simplu ca sa al simt pana in stomac ! dar un pahar , maxim doua ca apoi ajungem la alte probleme ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde mibu » 24 Oct 2011, 21:23

Asa cum a zis si Victor sint din Ceptura , stau in Tirgoviste , si am stupii in dimbovita (24) si la mine la tara doar 2 !
Acum : eu vorbeam mai devreme despre vinul care s-a facut otet si cu care imi dau pe miini ca sa ma apar de intepaturi !
DAR daca vrem, avem si un paharel de vin pentru suflet !!!
( Victore cu tine ...pe privat )
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde gabi bee » 05 Noi 2011, 21:06

fiindca la la capitolul albine nu pot sa ma laud cu familii beton , va arat o para de la mine din curte pe care am cantarit-o si are ...580 grame . bineanteles ca am ales-o pe cea mai mare dar celelalte nu cred ca au sub 400 de grame ! ;)
Fişiere ataşate
Picture 015 (Copy).jpg
gabi bee

Mesajde gabi bee » 05 Noi 2011, 22:54

astazi am plantat si cativa portaltoi de mar , pt a-i altoi la anul . sper sa se prinda ca unii aveau f putine fire la radacina ! am mai plantat azi si 8 salcami in spatele curtii , pt a mai consolida razorul , a mai opri vantul si pt albine bineanteles ! nu reusesc sa gasesc si niste catina sa o plantez dar mai caut ! inca nu este tarziu sa mai plantati cate ceva si nu ar trebui sa treaca o toamna sau o primavara fara sa plantam ceva , orice ,macar niste trandafiri , cateva vite de vie, daca nu pomi fructiferi sau ceva plante melifere , in cazul nostru ! :P
Fişiere ataşate
Picture 019 (Copy).jpg
portaltoii de mar
Picture 018 (Copy).jpg
portaltoii de mar
gabi bee

Mesajde mibu » 06 Noi 2011, 00:02

vita de vie eu zic s-o lasam la primavara ,ca atunci e mai bine si pentru ca .....stiu eu de ce am sa te 'fac ' cu ceva catina cind vin la tara peste vreo doua saptamini !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde gabi bee » 06 Noi 2011, 12:03

domnule mibu , aveti dreptate cu vita de vie , mai indicata este plantarea de primavara . despre catina , daca ma puteti rezolva ar fi perfect si abia astept ! numai bine ! :P
gabi bee

Mesajde gabi bee » 09 Noi 2011, 17:38

in sfarsit pot sa spun si eu ca am terminat cu deranjul la albine pe anul asta . am facut si ultimul varachet , stupii erau deja gata aranjati de iarna cu vreo saptamana in urma , iar azi am luat capacele si am aruncat cate o privire fara sa le deranjez . la cativa le-am scos ramele de dupa diafragma si am lasat numai una cu ceva miere pe ea , dar la distanta de diafagma , sa nu am surprize . timpul a fost frumos , albinele zburau la greu , iar eu nu pot sa zic decat doamne ajuta ! nu am facut nici un impachetaj si ma bate gandul sa ai las asa , adica subarul bagat , podisor din plasa peste care vine capacul cu polistiren in interior . plasa podisorului este propolizata roata si polistirenul din capac se lipeste practic ca de o garnitura si etanseaza aproape perfect . subarul nu etanseaza perfect si se mai face o mica ventilatie si pe acolo iar cand o incepe ponta in februarie pot sa-l trag putin sa maresc aerisirea . am improvizat si un paravan pt vant , plus ca am imbracat gardul cu coceni ! sper sa fie bine dar emotiile pt prima iarna sunt mari ! :P
Fişiere ataşate
Picture 021 (Copy).jpg
paravan din geamuri vechi si gard de coceni . stupii din dreapta sunt goi !
gabi bee

Mesajde vicpo » 09 Noi 2011, 19:00

pune folie peste rame sub podisorul de plasa
vicpo

Mesajde gabi bee » 09 Noi 2011, 20:39

am vrut sa pun folie sub podisoare dar m-am razgandit . am folia pregatita si mai ma gandesc daca sa pun la unii din ei ca sa pot face o diferenta . am inteles ca pana nu incepe ponta mai serios [probabil februarie] nu e chiar asa necesar inchiderea perfecta sus . in februarie a-si putea pune folia etans si a-si deschide subarul pt aerisire . cred ca o sa pun totusi folie la vreo 2-3 iar restul ai las asa sa vad ce si cum ! va salut dle vicpo ! :D
gabi bee

Mesajde gabi bee » 09 Noi 2011, 22:30

asa arata stupii mei , pregatiti de iernare ! sunt adapostiti de la nord si de la est de paravanul de geamuri si cred ca o sa fie feriti de vanturile puternice . pana la urma am bagat in iarna 11 roi din care 3 ierneaza individual iar ceilalti cate doi intr-un stup . am avut la un moment dat 14 roi , in toamna, dar 2 i-am unificat cu altii iar unul f slab l-am pierdut prin furtisag . cei 11 care au ramas, si pe care sper sa-i am si in primavara, sunt de toate categoriile :
-doi roi pe 6 rame
-trei roi pe 5 rame
- cinci roi pe 4 rame
- un roi pe 3 rame
cei pe 6 si unul pe 5 rame ierneaza singuri iar ceilalti cuplati cate doi in stup , iar ramele mentionate sunt , zic eu , acoperite binisor cu albine la unii iar la altii ff bine . mancare pe rame au destula , cu exceptia unuia care e cam pe fix.
ca un bilant pentru primul an de apicultura pot sa spun ca am cumparat in aprilie 4 familii de albine , le-am divizat pe toate cu botci de roire si am facut 14 roi . intr-adevar le-am intins cam mult dar am invatat din chestia asta pt la anul si nu mai repet greselile facute . un lucru bun insa este ca acum am 9 matci de anul acesta si doua batrane , din cele initiale . miere nu am extras deloc pt ca nu am centrifuga dar mi-am facut pofta cu cativa faguri din rama claditoare . am invatat multe anul asta dar mai sunt fff multe de invatat si la anul sigur o sa ma lovesc de probleme noi . a , era sa uit , dupa cum cred ca stiti stupii i-am facut singur cu ceva migala dar sunt multumit . cam asta ar fi povestea de anul asta ! pt la anul nu duc lipsa de planuri dar ramane de vazut cate voi putea realiza , zic eu cat mai multe, mai ales ca sunt alaturi de multi profesionisti aici pe forum si am si ceva carti drept ajutor ! :P
Fişiere ataşate
Picture 020 (Copy).jpg
cele 11 roiuri !
gabi bee

Mesajde mibu » 09 Noi 2011, 22:43

Salut gabi !
Din ce material ai facut paravanul ala smecheros !
Sanatate !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde gabi bee » 09 Noi 2011, 23:06

paravanul l-am facut din rame cu geam , mai vechi , ramase dupa ce s-au montat termopanele . am avut eu cateva iar restul le-am luat de la niste rude care vroiau sa le arunce .am prins ramele intre ele cu holzsuruburi iar la fiecare 2 geamuri am batut in pamant un arac , o teava , ce am gasit prin curte , dupa care le-am legat cu sarma si sus si jos si a iesit un paravan stabil , prin care nu trece vantul si nici nu face zgomot datorita lui . am lasat intre paravan si stupi cam 1 metru si am prins deja vreo 2 zile cu vant puternic iar jos , la nivelul stupilor vantul nu era prezent . sper sa fie eficient ! va salut si eu ! ;)
gabi bee

Mesajde Adi Hodis » 09 Noi 2011, 23:18

gabi bee scrie:... sper sa fie eficient !

La vant, da, este dar la piatra ... nu. Asta-i una.
Ai avut albine in casa, la geam, vreodata ? ... acelasi efect doar ca vor fi muuulte albine.Asta-i a doua.
Fa ceva ... sa fie opac. Asta-i a treia.
Spor.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde mibu » 10 Noi 2011, 00:16

E foarte bun asa cum este! Sunt sigur ca la vara, cind va zbura albina , il vei da jos ,iar intre Salciile si Mizil iarna nu bate piatra ! (sic !)
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde gabi bee » 10 Noi 2011, 09:32

paravanul al demontez la primavara , probabil prin aprilie , ca ma incurca la coasa prin livada iar piatra intr-adevar bate pe la noi f rar , cam o data pe an si niciodata nu a fost mare. nu cred ca o sa se ciocneasca albinele de geam pt ca paravanul este amplasat in spatele stupilor si pe un lateral si sunt destul de joase geamurile . oricum , daca sunt ceva probleme, modific pt iarna urmatoare ! salutari ! :D
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?