asa arata stupii mei , pregatiti de iernare ! sunt adapostiti de la nord si de la est de paravanul de geamuri si cred ca o sa fie feriti de vanturile puternice . pana la urma am bagat in iarna 11 roi din care 3 ierneaza individual iar ceilalti cate doi intr-un stup . am avut la un moment dat 14 roi , in toamna, dar 2 i-am unificat cu altii iar unul f slab l-am pierdut prin furtisag . cei 11 care au ramas, si pe care sper sa-i am si in primavara, sunt de toate categoriile :
-doi roi pe 6 rame
-trei roi pe 5 rame
- cinci roi pe 4 rame
- un roi pe 3 rame
cei pe 6 si unul pe 5 rame ierneaza singuri iar ceilalti cuplati cate doi in stup , iar ramele mentionate sunt , zic eu , acoperite binisor cu albine la unii iar la altii ff bine . mancare pe rame au destula , cu exceptia unuia care e cam pe fix.
ca un bilant pentru primul an de apicultura pot sa spun ca am cumparat in aprilie 4 familii de albine , le-am divizat pe toate cu botci de roire si am facut 14 roi . intr-adevar le-am intins cam mult dar am invatat din chestia asta pt la anul si nu mai repet greselile facute . un lucru bun insa este ca acum am 9 matci de anul acesta si doua batrane , din cele initiale . miere nu am extras deloc pt ca nu am centrifuga dar mi-am facut pofta cu cativa faguri din rama claditoare . am invatat multe anul asta dar mai sunt fff multe de invatat si la anul sigur o sa ma lovesc de probleme noi . a , era sa uit , dupa cum cred ca stiti stupii i-am facut singur cu ceva migala dar sunt multumit . cam asta ar fi povestea de anul asta ! pt la anul nu duc lipsa de planuri dar ramane de vazut cate voi putea realiza , zic eu cat mai multe, mai ales ca sunt alaturi de multi profesionisti aici pe forum si am si ceva carti drept ajutor !