victor s scrie:nu contrez pe nimeni, spun doar ceea ce am vazut la unul din stupii mei... densitate mare de albina (probabil) spatiu destul de strans (doar 6 intervale de albina) in ideea de a aplica sfatul lui janese de a-i tine cat mai stransi, diafragma si 2 rame dupa...surpriza...sambata , ridicand podisorul o parte din albine se stransesera pe cele 2 rame de dupa diafragma. le-am scuturat in cuib si am scos cele 2 rame aproape goale de dupa...
intrebare- exista posibilitatea sa gasesc albinele de dupa diafragma, moarte de foame pana la primavara, sau daca timpul le permitea (o fereastra de timp calduros) se intorceau inapoi in cuib?
i-mi pare rau ca nu am fotografiat situatia expusa aici...!
proapis13 scrie:cristi_vidican scrie:Daca o pui dupa diafragma, sa o pui mai departata de cuib, cat mai departata. Eu am avut, nu o data, surpriza ca o parte din ghem sa migreze acolo si sa-l prinda iarna acolo.
Parinte,
NICIODATA albina nu migreaza dupa diafragama sa faca ghem acolo DACA are de mancare in cuib
In cel mai rau caz merge si cara mancare de acolo dar NU ramane acolo;e ilogic
salve
pin scrie:Vreau sa va intreb ceva. Pe rama de dupa diafragma albinele erau cu fundul arcuit in sus si mi s-a parut ca era si acul putin scos (sau asa o fi el dar nu l-am vazut eu pana acum). Ce semnificatie are pozitia asta?
victor s scrie:intrebare- exista posibilitatea sa gasesc albinele de dupa diafragma, moarte de foame pana la primavara....
pin scrie:Vreau sa va intreb ceva. Pe rama de dupa diafragma albinele erau cu fundul arcuit in sus si mi s-a parut ca era si acul putin scos (sau asa o fi el dar nu l-am vazut eu pana acum). Ce semnificatie are pozitia asta?
Dila Daniel scrie:Deaceea este de evitat lasarea ramelor cu urme de hrana(cat de neinsemnate)dincolo de diafragma,pe timpul iernii.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori