ghitacusman scrie:Trantorul@ scrie:E foarte bine , dar daca ai avut cuiburile uscate ( cei care le-au avut) din alea 20 de kile care le-ai vazut pe cantar nu scoti nimic , nada! Mai sunt si norocosi , la altii o fost un fel de cules de intretinere si uzura maxima , astazi ar fi fost ceva cules da la 3 si ceva le-o bagat plaoia in stupi si acolo or ramas ...
salut ! De cuiburi am avut eu grija . Sa n-ai cuiburile pregatite e ca si cum ai pleca la vanatoare fara pusca .
Pai vezi de aia scot unii miere de "salcam" indiferent ca natura da 5 kg sau 50 kg , cuiburile alea de zici ca ai avut grija sa fie pregatite , albina aia mai harnica mai muta si sus sa aiba loc regina sa ponteze si uite asa salcamul a devenit apipix cu aroma de salcam!!!
Am familii care muta tot sus inclusiv ramele 1 si 10 care au fost pline de nectar de salcam si pe urma sunt cu puiet ...
Mai stiu pe cineva care scoate miere amestecata da o da la pret de salcam ( vinde cu borcanul doar), sanche cica o amestecat cateva rame din orizontali , numa ca in fiecare an amesteca ... de facut face miere numa ca vrea sa scoata cat mai multa .
Si uite asa unii au grija de cuiburi , le urca 5 kg apipix ( zahar ) plus ca mai raman sa zic inca 5 kg de miere de salcam si uite asa or extras 10 kg de salcam care le convine orice pret ca doar stiu ce salcam au... , numa ca unii e prea corecti si "mor de foame" si altii ...... au pusca !!!
Asta asa in cazuri fericite ca sunt care au 5 kg salcam si 20 kg altceva ....
P.S. Mi-ai centrat si o trebuit sa sutez nu m-am putut abtine ....