Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Culesul la salcam: 2012(1-18), 2013(19-35), 2014(35-...)

Mesajde Trantorul@ » 27 Mai 2014, 09:59

ghitacusman scrie:
Trantorul@ scrie:E foarte bine , dar daca ai avut cuiburile uscate ( cei care le-au avut) din alea 20 de kile care le-ai vazut pe cantar nu scoti nimic , nada! Mai sunt si norocosi , la altii o fost un fel de cules de intretinere si uzura maxima , astazi ar fi fost ceva cules da la 3 si ceva le-o bagat plaoia in stupi si acolo or ramas ...

salut ! De cuiburi am avut eu grija . Sa n-ai cuiburile pregatite e ca si cum ai pleca la vanatoare fara pusca .

Pai vezi de aia scot unii miere de "salcam" indiferent ca natura da 5 kg sau 50 kg , cuiburile alea de zici ca ai avut grija sa fie pregatite , albina aia mai harnica mai muta si sus sa aiba loc regina sa ponteze si uite asa salcamul a devenit apipix cu aroma de salcam!!!
Am familii care muta tot sus inclusiv ramele 1 si 10 care au fost pline de nectar de salcam si pe urma sunt cu puiet ...
Mai stiu pe cineva care scoate miere amestecata da o da la pret de salcam ( vinde cu borcanul doar), sanche cica o amestecat cateva rame din orizontali , numa ca in fiecare an amesteca ... de facut face miere numa ca vrea sa scoata cat mai multa .

Si uite asa unii au grija de cuiburi , le urca 5 kg apipix ( zahar ) plus ca mai raman sa zic inca 5 kg de miere de salcam si uite asa or extras 10 kg de salcam care le convine orice pret ca doar stiu ce salcam au... , numa ca unii e prea corecti si "mor de foame" si altii ...... au pusca !!!
Asta asa in cazuri fericite ca sunt care au 5 kg salcam si 20 kg altceva ....

P.S. Mi-ai centrat si o trebuit sa sutez nu m-am putut abtine ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde paul » 27 Mai 2014, 10:24

"De vreme ce eu pacatosul" .....
Trantorasule ... fii antena: am dat sirop pana la inflorirea ciresului, dupa care am sistat. Tot ce-au bagat de atunci incoace, se cheama miere din nectar !!! La meri au bagat destul de bine si ... n-am extras . La rapita au bagat bine, pe alocuri foarte bine si ... am extras doar din caturi ! Cum se cheama mierea pe care am extras-o ??? Miere de rapita sau miere poliflora ???
Albinele mele sunt mai ... lenese ! :( Cu toate ca le-am extras caturile aveau ramele din cuib aproape pe jumatate pline cu miere de rapita si le-am dus asa la salcam ! Ce trebuia sa fac ??? Sa zghihui tot puietul de pe rame ( si asa cam putin din cauza de blocaj cuib) in centrifuga ??? Contez pe ... lenevia albinelor mele ! ;) Si daca acum le apuca harnicia ??? Ce voi extrage ??? Miere de salcam sau miere poliflora (adica un coktail de salcam cu rapita) ??? Si daca totusi iese miere de salcam ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Trantorul@ » 27 Mai 2014, 10:39

Pentru @paul rastalmacitorul , sper sa ai parte de salcam numa ..... si de scos vezi tu ce scoti ... hai rupele fasu pune niste poze si tu ca balco ca peste vreo 4-5 zile sper sa vin si io cu cateva sau poate nu vedem ... :lol:
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde alin75 » 27 Mai 2014, 11:13

Trantorul@ scrie:
ghitacusman scrie:
Trantorul@ scrie:E foarte bine , dar daca ai avut cuiburile uscate ( cei care le-au avut) din alea 20 de kile care le-ai vazut pe cantar nu scoti nimic , nada! Mai sunt si norocosi , la altii o fost un fel de cules de intretinere si uzura maxima , astazi ar fi fost ceva cules da la 3 si ceva le-o bagat plaoia in stupi si acolo or ramas ...

salut ! De cuiburi am avut eu grija . Sa n-ai cuiburile pregatite e ca si cum ai pleca la vanatoare fara pusca .

Pai vezi de aia scot unii miere de "salcam" indiferent ca natura da 5 kg sau 50 kg , cuiburile alea de zici ca ai avut grija sa fie pregatite , albina aia mai harnica mai muta si sus sa aiba loc regina sa ponteze si uite asa salcamul a devenit apipix cu aroma de salcam!!!
Am familii care muta tot sus inclusiv ramele 1 si 10 care au fost pline de nectar de salcam si pe urma sunt cu puiet ...
Mai stiu pe cineva care scoate miere amestecata da o da la pret de salcam ( vinde cu borcanul doar), sanche cica o amestecat cateva rame din orizontali , numa ca in fiecare an amesteca ... de facut face miere numa ca vrea sa scoata cat mai multa .

Si uite asa unii au grija de cuiburi , le urca 5 kg apipix ( zahar ) plus ca mai raman sa zic inca 5 kg de miere de salcam si uite asa or extras 10 kg de salcam care le convine orice pret ca doar stiu ce salcam au... , numa ca unii e prea corecti si "mor de foame" si altii ...... au pusca !!!
Asta asa in cazuri fericite ca sunt care au 5 kg salcam si 20 kg altceva ...
.

P.S. Mi-ai centrat si o trebuit sa sutez nu m-am putut abtine ....

Daca vb. cu stuparii sinceri, toti se plang de salcamul din acest an, restul au cules..... si ce cules. Cunosc persoane care dupa saptamani de ploaie, au reusit sa "traga miere de salcam" dar o dau cu pretul de anul trecut, ca nu are lumea bani...

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Florin Dobre » 27 Mai 2014, 12:05

Am primit asemenea sfaturi si retete de botezat mierea. Nu sunt pregatit psihic. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde irina » 27 Mai 2014, 12:28

Florin Dobre scrie:Eu am facut ceva la S II,

Dupa rapita ai ramas cu stupii acasa,la Valea Mare?
irina

Mesajde ignatov andrei » 27 Mai 2014, 13:10

Trantoru, Alin75 si ceilalti foarte multi care gandesc ca voi... uitati-va in oglinda!

Sa nu-mi spuneti, eu stiu ce o sa vedeti!

Va doare pe voi "la basca", ce daca m-am suparat?!?

Daca va arat stupina mea, spuneti ca e trucaj!
Asa ca...ciocu mic!
ignatov andrei

Mesajde Trantorul@ » 27 Mai 2014, 15:01

ignatov andrei scrie:...........................
Asa ca...ciocu mic!

....... sincer nu ma asteptam !
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde paul » 27 Mai 2014, 15:06

ignatov andrei scrie:

Eu zic sa ne-o arati ! :P
Promit sa nu spun ca-i trucaj ! :)
As putea spune doar ca-i ... photoshop ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Trantorul@ » 27 Mai 2014, 16:00

Ai centrat prea bine ca sa nu sutez , am si scris am crezut ca ai si inteles, dupa cum ai vazut am generalizat treaba , nu am zis ca tu faci asta doar am folosit cuvintele scrise de tine ... , treaba fiecaruia ce face , cand natura te ajuta esti mare ...... cand nu te ajuta incepem sa ne plangem , si ca sa stii cuiburile mele acum sunt full de papa(salcam , miere monoflora doar) si unii au urcat si in magazii anumita cantitate de miere , ms. oricum de oferta, e de apreciat da trebuia sa vii cu ea acu doua saptamiini nu acum , cand erau cuiburile full de albina si papa spre nexam ...

NU AM SCRIS NICI UNDE CA NU SUNT ZONE IN CARE SA FACUT MIERE DE SALCAM SI NICI NU AM CONTESTAT FAPTUL ASTA !!!
chiar ii spuneam la Paul sa puna si el poze cu stupii full de salcam ...ca si balco .... fara nici o interpretare .

P.S. La mine abea acum incepe sa secrete salcam 2 , am parte si de 1 si de 2 pe aceeasi vatra , sau de FATA SI DE DOS si VAI !!!
Ala de fata o fost apa de ploaie astept acu la asta de dos sa rupa ! ( pacat ca e cam departe asta si se anunta numai ploi saptamana asta , ieri ploaie , azi ploaie de la 11 om vedea).
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde paul » 27 Mai 2014, 16:11

Trantorul@ scrie: chiar ii spuneam la Paul sa puna si el poze cu stupii full de salcam ...ca si balco .... fara nici o interpretare .

Trantorasule ... eu habar n-am daca au bagat ceva pana acum ! I-am dus vineri seara (noaptea) si de atunci n-am mai trecut pe la ei ! Sper sa ajung maine dupa amiaza daca vremea o sa-mi permita pt. ca de vreo doua zile pe la mine ploua ca la Ecuator la ora fixa (dupa amiaza) :P .
LE ... pentru tine o sa fac un efort sa fac ceva poze, chiar daca-mi displace lucrul asta ( cand ma duc la albine, ma pierd in lumea lor si ma enerveaza cand ceva sau cineva ma scoate din ... reverie) :P :P :P
paul

Mesajde ignatov andrei » 27 Mai 2014, 17:23

Trantorul@ scrie:
ignatov andrei scrie:...........................
Asa ca...ciocu mic!

....... sincer nu ma asteptam !

Hai ca stii tu ce-am vrut sa spun, nu te fa ca nu intelegi!
"Erai acolo", deci a trebuit sa te pomenesc!

Bafta!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 27 Mai 2014, 17:25

paul scrie:
ignatov andrei scrie:

Eu zic sa ne-o arati ! :P
Promit sa nu spun ca-i trucaj ! :)
As putea spune doar ca-i ... photoshop ! :lol:

Tu sa faci bine si sa-ti deplasezi "body-ul" pana la mine, nu pun poze, ca mi-e frica de... deochi! :lol:
ignatov andrei

Mesajde delorin I » 27 Mai 2014, 20:10

Pana la urma, a facut cineva miere la salcam in tara asta?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 27 Mai 2014, 20:27

Pana la urma, a facut cineva miere la salcam in tara asta? NU de alta dar in zona unde am coborat la salcam temperaturile de noapte sunt in jur de 15-16-17 grade, maine estimat 18! Cu toate astea se pare ca nu prea intra si oricum floarea este pe terminate...! Ori suntem prea multi, ori ceva nu se leaga! Oricum o buna parte deja au plecat 50 de km mai in sus! Ce nu pricep, daca secretia este strict legata de temperatura nocturna, de ce oameni cu 200 de familii se duc in nord unde din start, munte fiind, temperatura este cu cateva grade mai mica...
Oricum un prieten spune ca acum cativa ani, dupa cateva zile cu temperatura de 5 grade de nici nu ieseau albinele afara, salcamul a dat nectar frumos de tot!
In zilele urmatoare estimarile sunt de cadere de temperatura...Deci salcamul 2014 este un capitol incheiat...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde italianu » 27 Mai 2014, 20:36

Se pare ca nici la noi si nici la voi nu sa prea facut!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI