Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Mircea_63 » 26 Aug 2014, 18:55

nae scrie:--- singura sansa e dictatura = dar nu-mi place .

Exista si "Dictatura legii", dar valabila pentru toata lumea, nu pentru unii muma si pentru altii ciuma.

Furase una niste flori. Ii plangeau acasa copii de foame. Mana lunga a legii a ajuns-o si au bagat-o la bulau. Acasa au ramas copii mici ce faceau si mai rau foamea. Unul a murit. Nici macar n-au lasat-o la inmormantare pe biata mama, daca nu ma inseala memoria. Pana la urma a fost totusi gratiata, oricum dupa niste ani de temnita.
Nu accept ideea furatului, dar nici sa condamni pe cineva care fura de foame sau ca sa-si hraneasca copii, in conditiile in care n-avea absolut nicio alta sansa. De recitit "Mizerabilii".

Detest ideea de stat social, in care sa iei de la cei care muncesc si sa dai puturosilor, dar trebuie sa asiguri sanse de trai de o minima decenta, tuturor celor care vor.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde delorin I » 27 Aug 2014, 00:41

Da! Asa e! Cazul lalelelor furate din zona Unirii...Si cate si mai cate cazuri! Am un prieten care a renuntat la avocatura din acest motiv! Babe care au furat un borcan de untura sau cate o muritoare de foame ce a furat jumatate de metru de cablu ca sa isi creasca copii! Cate 6 luni de puscarie...Mizerabilii ca la carte...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ioanpuiu » 27 Aug 2014, 00:43

delorin I scrie: Indiscutabil construieste mult mai usor o legatura cu oamenii si vorbeste mai usor decat Johannis! Chiar daca e un tradator, are aceste merite!
... cred ca poate magnetiza pe cei din jur!
........................
Tăriceanu

Avem deja destui magnetizaţi,( chiar prea mulţi 7,4 mil.) nu de asta ducem lipsă.
E nevoie de luciditate.
Mă mai magnetizez şi eu uneori cu bere dar nu în ziua votului ;)

Tăriceanu ... un criminal în serie. Trădarea pe care o practică el este o crimă. A trădat şi a vîndut tot ce i-a picat în mînă, inclusiv interesul national - respectiv pe mine şi pe tine - ziua de ieri şi cea de azi - un posibil viitor sănătos pentru copiii şi nepoţii pe care îi vei avea.
Tradător cu merite :shock:
Liberalul Tăriceanu ! gata să facă orice tîrg cu oricine, să se vîndă pe oricît. Cetăţeanul Tăriceanu ... să fie sănătos! , dar candidat pentru prima funcţie în stat, e absurd.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde teinegru64 » 27 Aug 2014, 16:31

nae scrie:
Omule, BUZUNARUL e gol si RUPT , UE in colaps si nu-i dispusa sa mai puna botul sa salveze muribundul ,cu papion si dulcegarii nu aduci bani/bunastare, singura sansa e dictatura = dar nu-mi place .

Omule...eu traiesc o a doua tinerete.Pentru ca imi esti drag....iti spun si cum fac.....Urmaresc doar posturile TV din Republica Moldova.Aici UE baga bani la greu ...asa reiese din reclame.Uneori chiar am impresia ca am mai vazut respectivele reclame......probabil in alta viata :D
Chiar ma bate gandul sa ma emigrez acolo.....Am o singura retinere....cu siguranta Moldova se va uni candva cu Romania si eu voi fi prea batran pentru o a lua de la inceput ....in alta tara. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde lucky5strike » 27 Aug 2014, 21:57

ioanpuiu scrie:Liberalul Tăriceanu ! gata să facă orice tîrg cu oricine, să se vîndă pe oricît. Cetăţeanul Tăriceanu ... să fie sănătos! , dar candidat pentru prima funcţie în stat, e absurd.

De remarcat ca e baiat ultraprosper (avere de ~10 mil Euro) si ca e la a cincea insuratoare.
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura ... 2008&pag=5
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 27 Aug 2014, 22:14

lucky5strike scrie:De remarcat ca e baiat ultraprosper (avere de ~10 mil Euro) si ca e la a cincea insuratoare.

Ce spui d-ta e cu doua taiusuri ; in teorie unul bogat e mai greu de corupt +''vederea'' e direct proportionala cu averea (ambitia/IQ... )nu poti sa-i pui in brate lu' Nae (vedere de subzistenta )bugetul unui oras/tara fara sa suni la 112 .
nae

Mesajde lucky5strike » 27 Aug 2014, 22:31

La cat de strangator a fost Taricean, nu-i greu de priceput "grija" purtata de el poporului... taman el, haimana omiprezenta in politica postdecembrista. :D

Dar si altceva vream sa comparam:

- declaratia de avere a lui Iohannis - http://sibiu.ro/ro2/declaratii/primarie ... werner.pdf
Curatel, nu?
- declaratia de avere a junelui de la agricoltura - http://old.madr.ro/pages/declaratii_ave ... v-2013.pdf
Asta e dator vandut! Cui?

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 28 Aug 2014, 08:14

lucky5strike scrie:La cat de strangator a fost Taricean, nu-i greu de priceput "grija" purtata de el poporului... taman el, haimana omiprezenta in politica postdecembrista. :D

Las' ca am vazut grija purtata poporului si de unul care era ..."sarac si cinstit"! 8-)
Teoretic ar trebui sa fie cum zice Nae ! Adica, unul bogat care sa nu puna botu' in borcanul cu miere ... Da' cum mierea da dependenta mai mare decat drogul ... 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 28 Aug 2014, 10:33

Generalizari nu duc la ceva bun. Dau erori.

President bogat sau sarac, este o generalizare gen: saracii sunt buni sau bogatii sunt buni. Altul este criteriul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ioan Guist » 28 Aug 2014, 23:17

un criteriu , poate fi asta:
Statul sa lucreze pentru cetatean si nu invers.
am avut ocazia unei cafelele bune , alaturi de un roman plecat in state.
Asta zicea ca ...simnte efectiv cum statul (american)se ocupa de el. Iar cand merge la consulatul Roman sa-si faca cetatenia copiilor este intampinat de ...romanisme.

Cand vad pe ponta cum imparte cheile atoutilitarelor scolare (necesare) de parca el o economisit ban pe ban sa le cumpere ma doare sufletul.De ce nu ia Dragnea sau Ponta , in aceasta campanie pe un Patron ce-si plateste toate darile la zi si sa-l puna pe asta (contribuabilul cinstit) sa imparta cheile??De unde pana unde ponta imparte daruri din averea statului?? O cotizat el??? muma-sa?? sau cine daca nu noi??
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Aurel1959 » 29 Aug 2014, 07:03

Salut Ioane!
Intradevar acestea sant intrebari cheie, care ar trebui sa stea in mintea fiecarui roman.Nu e numai cazul celor doi mentionati si sant sigur ca in sinea ta ai si raspunsul.
Acum raspunsul meu:
Pentru ca poporul roman, permite aceasta stare de fapt.E o mare diferenta intre a fi condus si a fi reprezentat.Cei mai multi dintre noi santem de foarte multi ani condusi. Unde? Spre interesele unora.
Sanatate!
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde redoo » 29 Aug 2014, 08:26

Mare om ponta....uite frate cum are el grija sa nu-si mai piarda unii locurile de munca. A dat o ordonanta prin care primarii care vor sa schimbe partidul,o poate face fara a ramane fara post. Chiar si americanii l-au felicitat....pe mine a reusit sa ma convinga.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde reformistul » 31 Aug 2014, 22:30

"Vin ai noştri, pleacă-ai noştri, noi rămânem tot ca proştii..." :) Asta-i Romania de zi cu zi.

http://www.youtube.com/watch?v=SPAmqFegxO4
reformistul

Mesajde nae » 31 Aug 2014, 23:27

Cred ca am mai spus-o , trebuie alta oranduire .
Comunistii au ajuns la apogeu =dezastru
Capitalistii au ajuns la apogeu =dezastru
Acum(de 25 de ani ) alegem intre doua rele (care e doar unul= toti copiii lu' Ceausescu )A si B , tara e la pamant , singura sursa de venit sunt TAXELE =multe si mari .
O ameliorare ,pe termen scurt, ar fi oprirea SIFONARII , e A si B capabil ?
Pe termen lung !?,petrol nu avem/industrie nu/PAMANT nu/... NIMIC - UE ne-a primit la masa sa ne controleze nu sa ne faca egali , DECI ?
A sau B ?.......(pt ce lipseste m-ar premia cu 2 saptamani pe tusa )
nae

Mesajde delorin I » 01 Sep 2014, 08:53

Neata! Am fost plecat cateva zile din tara! Fara calculator, fara telefon! Doar cand pleci din tara iti dai seama ce inseamna ...Europa! Nu cred ca poti sa intelegi valoarea acestei constructii cu adevarat decat atunci cand treci prin frontiere intre state ca prin branza! Oricum, la intoarcere aseara am avut inca o data sentimentul ca fac parte dintr-o natie de isterici! Am facut sute de kilometri pe teritoriul bulgar- nimeni nu a dat nici macar un claxon! Venind dinspre sud cum am intersectat autostrada Varnei, la vreo 50 de km de Ruse au inceput! Claxoane - era noapte si mergeam cu 70 la ora! Flash-uri! Depasiri pe linie dubla continua, in curba, in panta! Nici macar un Bulgar! TOTI BUCURESTENI! Apoi cativa din TR! E putin jenant! Navigam cu numar de Bucuresti dar chiar atat de ISTERICI OM FI? In Burgas intr-o scurta pauza - la fel! Cineva parasea parcarea - si dadea cu spatele! Imediat se aude un claxon nervos! Cine credeti ca era total lipsit de rabdare si intelegere? Nevasta lui Mitica! O masina de Bucuresti! Deci pana la urma suntem afectati cumva in profunzime! Suntem o natie de frustrati, nervosi si complexati! Cumva Miticii pe care i-am ales, sunt si ei ai nostri, cetateni cu aparente de ELEGANTA! Oricum incomparabil! Drumuri mai bune, reguli de trafic mult mai lejere, mult mai putina politie! Parca nu am avut niciodata senzatia asta ca bulgarii sunt mai civilizati ca noi!(Asta pana in vama cand am vrut sa platesc taxa de pod- care apropo, este mult mai ieftina la bulgari decat la noi, culmea pentru acelasi pod, mai avem 2 leva si in rest lei! Si a inceput ala, bulgarul de data asta, sa faca crize, ca daca vreau sa platesc cu lei trebuie sa ma duc la Silistra, ca la ei nu se poate decat cu leva sau euro! Asa am avut senzatia unei zadarnicii a evolutiei europene, doar din cauza comoditatii unor functionari care nu au avut de gand sa-si complice existenta tinand contabilitatea si in lei! In mod paradoxal Podul Prieteniei in plina constructie europeana e un pod al separatiei! Cu zeci de comisii si comitete romano-bulgare, intr-o zona de granita unde moneda celor 2 tari marginase ar trebui sa circule pe ambele maluri ale Dunarii, atat LEUL probabil ca si LEVA, se pare ca PUT! TRIST! FOARTE TRIST! Si din pacate- acesta e putin gustul final al unei vacante mult mai reusite si incomparabil mult mai ieftina decat cea pe care am facut-o cu putina vreme in urma in Mamaia! )

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 02 Sep 2014, 12:51

Sa ramanem la marginea lumii si de ce nu sa devenim o posibila Ucraina...pe care se bat vecinii, pamant al nimanui fiind!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE