Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vanatoarea...cum o vedem!

Mesajde redoo » 02 Oct 2014, 17:00

Cristian IONITA scrie:
redoo scrie:In principiu vanatoarea este pentru barbati ....

aoleu .... atunci poate chiar ar trebui sa-mi fac probleme :D

Doar in momentul in care-ti cresc tatze :lol:
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde proapis13 » 02 Oct 2014, 17:35

Pescar sunt cu acte in regula de la 12 ani,chiar si anul asta mi-am platit permisul de pescuit dar NU am pescuit niciodata - nu am avut timp ...
Am si acum barca de cind m-am ocupat cu pescuitul industrial,de cind cu razboiul din fosta Yugoslavine
nu prea a mai fost peste din belsug pe Dunare asa ca am renuntat...

In urma cu cativa ani mi-am dorit sa devin si vinator iar una dintre conditiile impuse de legiuitor la acea data era sa fi fost posesor de permis de port-arma non-letala de minim 1 an si anterior depunerii cererii pentru permisul de vinatoare sa-ti fi facut ucenicia minim 1 an pe linga un paznic de vinatoare sau custode de padure...Zis si facut,am facut cursurile pentru eliberarea permisului de port arma in cadrul IJP Mehedinti,am dobandit dreptul de a folosi arma iar la un drum in Bulgaria mi-am achizitionat o arma cu aer comprimat ce nu se gasea la acea data pe piata romaneasca
Mentionez ca puteam sa-mi achizitionez la alegere,pistol cu bila/gaze sau arma cu aer comprimat,una dintre ele
O iarna intreaga am umblat cu paznicul de vinatoare si am carat sacii cu drugi de porumb si morcovi si cartofi plus sarea drobi
In anul urmator cu toate avizele am purces catre AJVPS sa-mi scot permisul de vinatoare si sa-mi cumpar arma
Intre timp,un coleg m-a rugat ca atunci cind trec pe la el prin localitate sa-l iau si pe el deoarece i se stricase masina
Intamplarea a facut ca atunci cind am trecut sa iau colegul am avut si fiica in masina.
La coborare colegul mi-a rasplatit cursa cu un iepure salbatic impuscat cu cateva ore mai devreme
Nu va spun cat de socata a fost fata,avea 16-17 ani ....mai scriu si ca am crescut iepuri de casa pe care i-am sacrificat si i-am consumat...
Fata NU a vrut sa manance din acel iepure ...i s-a parut ceva oribil...
A doua zi m-a rugat sa-i promit ca nu voi lua niciodata pusca de vinatoare.....am mers si mi-am retras actele si m-am tinut de promisiune

Vinatoarea intr-un cadru legal o vad ca pe o arta si un sport ce trebuie respectate :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde yulian » 02 Oct 2014, 18:37

Frustrat tare mai esti daca trebuie sa deschizi topic pentru asa ceva. Vanatoarea e ca la televizor...nu-ti place, schimba canalul...eu unul asa o vad...sau nu te baga cel putin in calea pustii ;)
yulian

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 02 Oct 2014, 18:44

Uite ca m-a pus pacatul sa trag cu ochiul pe topicul asta. Ca idee, sunt impotriva vanatului sportiv, dar il admit pe cel de necesitate, strict pentru consum (evident, nu ma refer la braconaj).

De departe, cel mai original si pitoresc coleg de dialog mi se pare ves.lucian.zabrani(datorita caruia am si simtit nevoia sa intru in dialog).
Fiindca el are un mod aparte de a puncta pe langa subiect, pentru ca mai apoi, in dorinta de a se explica, sa dea cu stangul in dreptul, contrazicandu-se singur.

Dar cireasa de pe tort (care poate fi propusa la poanta zilei), este aceasta:
ves.lucian.zabrani scrie: Vanatoarea merge mult mai bine cu apicultura !!!

Pentru ca, nu-i asa, dupa cum ne explica cu amabilitate chiar el:
ves.lucian.zabrani scrie:Nu-i nimic crud si criminal in vanatoare !!!

Stimabile coleg, tu ai intrat in apicultura ca sa iti poti antrena coordonarea ochi-mana, tragand la tinta cu prastia dupa albine ? Fiindca ai reusit sa ma bagi in ceatza ! :lol: :lol: :lol:
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Florin Dobre » 02 Oct 2014, 20:02

Nu sunt impotriva vanatorii atat timp cat este mentinut un echilibru al faunei.

Ce nu-mi pare ok este sansa pe care o are vanatul in fata vanatorului. As fi curios cum ar fi o vanatoare la mistret doar cu un cutit la indemana. Sa fie o egalitate de sanse. :)
Daca stai in foisor si astepti sa-ti vina godacul haituit inainte...pac pac...lupul cade...unde-i provocarea si care-i meritul?! :?
Daca mai ai si luneta pe puscoci...chiar mi s-ar parea aiurea. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 02 Oct 2014, 20:28

Florin Dobre scrie:As fi curios cum ar fi o vanatoare la mistret doar cu un cutit la indemana.

Ar fi ... o idee !
"Sportivii" sa n-aiba voie decat cu ... arc ! In Canada deja "sportivii"renunta la lunete si fac trecerea la ... arc ! Atunci, probabil ca vom vedea "tablouri"si cu ... "sportivi"! :) Si ar fi ... mai corect ! Si ... atunci sa mai vad cati se vor mai face "vanatori"(din exces de adrenalina) ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Oct 2014, 21:00

LUPU' ALBINELOR scrie:Uite ca m-a pus pacatul sa trag cu ochiul pe topicul asta. Ca idee, sunt impotriva vanatului sportiv, dar il admit pe cel de necesitate, strict pentru consum

Stimabile coleg, tu ai intrat in apicultura ca sa iti poti antrena coordonarea ochi-mana, tragand la tinta cu prastia dupa albine ? Fiindca ai reusit sa ma bagi in ceatza ! :lol: :lol: :lol:

Domnule draga , voiam sa spun ca atunci cand am terminat pregatirile pentru iernat , incepe sezonul de vanatoare !!!
La pescuit , nu este la fel !!!
:P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde teinegru64 » 02 Oct 2014, 22:14

Superb .Lucian Zabrani cu vorbele...Lucian Avram cu faptele.Cine va iesi sifonat ? :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde LUCIAN AVRAM » 02 Oct 2014, 22:29

teinegru64 scrie:Superb .Lucian Zabrani cu vorbele...Lucian Avram cu faptele.Cine va iesi sifonat ? :lol:

cum cine ? CI -ul :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde yulian » 02 Oct 2014, 22:43

Da' i-ati ucis din placere sau pentru o ciorba...un gratar?? Ca daca e de foame cica e voie :D
yulian

Mesajde LUCIAN AVRAM » 02 Oct 2014, 22:45

https://www.facebook.com/video.php?v=746360455411475

ma las de vanatoare , de acum mananc numai pui cu silicoane :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde LUCIAN AVRAM » 02 Oct 2014, 22:47

yulian scrie:Da' i-ati ucis din placere sau pentru o ciorba...un gratar?? Ca daca e de foame cica e voie :D

nici la ciorba nici la gratar , NUMAI LA CEAUN ;) :P
LUCIAN AVRAM

Mesajde State » 02 Oct 2014, 22:58

Trebuia sa plec la Timisoara dar nu ma mai duc. :lol: Stau acilea frumos si privesc. :geek:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 02 Oct 2014, 23:10

Nu-mi dai mie colții ăia? :? :P
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde LUCIAN AVRAM » 02 Oct 2014, 23:16

State scrie:Nu-mi dai mie colții ăia? :? :P

asta e trofeul meu de mistret :P
Fişiere ataşate
18032011066.jpg
LUCIAN AVRAM

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Oct 2014, 23:17

teinegru64 scrie:Superb .Lucian Zabrani cu vorbele...Lucian Avram cu faptele.Cine va iesi sifonat ? :lol:

Acuma mi-am adus aminte ca de fapt am fost si vanator !!!
Aveam pe vremuri un aparat de fotografiat Zenit TTL cu teleobiectiv de 300mm , dotat cu un dispozitiv ce se monta dedesupt si semana foarte mult cu o pusca sau cu ceva de genul !!! ( mai degraba cu un AG ) !!!
Pe vremuri m-a costat 6525 de lei !!! Nu uit asta niciodata !!!
Am o gramada de poze si diapozitive color cu pasari , flori si animale pe care le-am putut fotografia !!!
Teiule , ai fost , esti si vei ramane tot timpul prietenul meu !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE