Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pustu stuparul

Mesajde pustu » 16 Oct 2014, 18:17

Augustin78 scrie:...dar cred ca stupii mei sunt mai buni ca ai tai..(nu ma laud)..vezi filmarile mele..si vezi diferenta....

Le-am vazut si nu a-ti reusit decat sa-mi stricati acea zi :evil: :lol:
Augustin78 scrie:ps:o filmare cu ce mai ai in cutii:)

Acusica .

Multa sanatate si numai bine .
ps : Sa aveti intotdeauna familii mai bune ca ale mele .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde pustu » 16 Oct 2014, 18:20

FLORINELU scrie:iti urez mult succes dar si un dram de noroc.

Cred ca am nevoie de exact invers . :lol: :( :o
Sa traiesti nea Florinelu .
ps : Continui cu filmulete .
pustu

Mesajde pustu » 16 Oct 2014, 18:43

peterneamt scrie:Stupii care au la ora actuală peste 2 rame cu puiet nu vor supravieţui iernii, aşa că unificaţii pentru a nu avea pierderi inutile . ;)

Sambata o sa incerc primele unificari . Cum credeti ca ar trebui sa procedez ? Eu ma gandesc asa : ridic matca din familia mai slaba , ii iau si ramele cu puiet alb si le bag in familia care o sa primeasca albinele fara regina si apoi cu un ziar intre corpuri sa unesc familiile . Bineinteles cu ceva tuica si ceapa . Cat ar trebui sa astept de la ridicarea reginei si pana la unificarea propriuzisa ? Conteaza daca familia cu regina are acces la urdinis sau nu , pana toaca ziarul bineinteles ? Adica sa pun familia cu regina jos si orfana sus sau invers ? M-a gandesc ca toata caldura o ia in sus si s-ar putea sa plece si albina sus . Mai bine filmam ceva ca nu mai inteleg nici eu ce am scris . :lol: [ Sa traiesti nea Nae ]
Sa traiesti nea Peterneamt .
pustu

Mesajde pustu » 16 Oct 2014, 20:07

pustu

Mesajde jonny_it » 16 Oct 2014, 20:29

peterneamt scrie:Stupii care au la ora actuală peste 2 rame cu puiet nu vor supravieţui iernii, aşa că unificaţii pentru a nu avea pierderi inutile . ;)

Cine a zis asta si de ce? :D
jonny_it

Mesajde Florin Dobre » 16 Oct 2014, 21:12

Colonia aratata e pe maxim 2 rame de albina. Nu poate sa traga ce e pe rame. :(
Ori o unifici, ori iernezi 2 in 1 dar nu ai asteptari prea mari. :idea:
Doar o parere...
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 16 Oct 2014, 22:17

NU , e prea mult , e..fara speranta .
Ultima postare .
nae

Mesajde pustu » 16 Oct 2014, 22:20

De astazi

pustu

Mesajde pustu » 16 Oct 2014, 22:23

pustu scrie:Sambata o sa incerc primele unificari . Cum credeti ca ar trebui sa procedez ? Eu ma gandesc asa : ridic matca din familia mai slaba , ii iau si ramele cu puiet alb si le bag in familia care o sa primeasca albinele fara regina si apoi cu un ziar intre corpuri sa unesc familiile . Bineinteles cu ceva tuica si ceapa . Cat ar trebui sa astept de la ridicarea reginei si pana la unificarea propriuzisa ? Conteaza daca familia cu regina are acces la urdinis sau nu , pana toaca ziarul bineinteles ? Adica sa pun familia cu regina jos si orfana sus sau invers ? M-a gandesc ca toata caldura o ia in sus si s-ar putea sa plece si albina sus . Mai bine filmam ceva ca nu mai inteleg nici eu ce am scris . :lol:

O idee ceva ?
pustu

Mesajde kovari_francisc » 16 Oct 2014, 22:34

Albine fara aripi ,puet mort in celule=infestare masiva cu varoua
kovari_francisc

Mesajde pustu » 16 Oct 2014, 22:35

pustu

Mesajde Augustin78 » 17 Oct 2014, 00:59

pustu scrie:
Augustin78 scrie:...dar cred ca stupii mei sunt mai buni ca ai tai..(nu ma laud)..vezi filmarile mele..si vezi diferenta....

Le-am vazut si nu a-ti reusit decat sa-mi stricati acea zi :evil: :lol:
Augustin78 scrie:ps:o filmare cu ce mai ai in cutii:)

Acusica .

ps : Sa aveti intotdeauna familii mai bune ca ale mele .

Salut Dan Pustu
Sper si-mi doresc ca toti iubitori de albine sa aibe familii de albine apte de iernat si de cules maxim.
Ce-mi doresc mie sa va dea D-zeu si voua...si invers.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde pustu » 17 Oct 2014, 17:21

pustu scrie:Sambata o sa incerc primele unificari . Cum credeti ca ar trebui sa procedez ? Eu ma gandesc asa : ridic matca din familia mai slaba , ii iau si ramele cu puiet alb si le bag in familia care o sa primeasca albinele fara regina si apoi cu un ziar intre corpuri sa unesc familiile . Bineinteles cu ceva tuica si ceapa . Cat ar trebui sa astept de la ridicarea reginei si pana la unificarea propriuzisa ? Conteaza daca familia cu regina are acces la urdinis sau nu , pana toaca ziarul bineinteles ? Adica sa pun familia cu regina jos si orfana sus sau invers ?

Maine e sambata . O idee ceva sau e bine asa ?
pustu

Mesajde joohny » 17 Oct 2014, 17:46

Va salut.Eu asa as proceda:stupul fara matca il pun deasupra,ziar intre cele 2 cuiburi ceva rachie si pusa totusi matca in cutiuta pt. siguranta.Stupul de deasupra poate ar trebui orfanizat cu 24 ore inainte insa cum e toamna nu prea cred ca o sa se bata chiar daca le unesti fara a le orfaniza.Sanatate.
joohny

Mesajde stefanmadalin » 17 Oct 2014, 19:53

Pustule, cu regret o spun, dar daca vine o iarna normala slabe sanse sa iesi cu vreo familie in primavara!!

Din ce-mi aduc aminte parca esti la a doua tentativa cu albinutele, gresesc?

Baga urgent fumigatii, mavrirol si scapa de acarienii aia chiar daca e foarte tarziu, unifica, strange bine, rezerve cu miere si mai ai sanse!
Numai sta dupa soare, dupa draci-laci, ca ploua ,ca bate vantu...daca mai vrei sa ai albine si la anu!
stefanmadalin

Mesajde FLORINELU » 17 Oct 2014, 19:58

eu iti spun cum fac eu unificarile si nu este obligatoriu sa faci si tu la fel,face fiecare cum vrea: inainte de unificare hotarasc care e stupul de baza si care va fi adus in complectare la el,e important ca unul din ei sa aiba matca,daca au amandoi nu e nici o problema,am solutia de apa cu tuica pregatita,deschid amandoi stupii ii stropesc bine cu solutia apa-tuica apoi aduc ramele cu puiet daca mai sant din stupul 2 in stupul1 si le intercalez printr celelalte cu puiet le mai stropesc cate un pic,odata cu ramele aduc si albina de pe ele bineinteles.las in lada nr.1 rame cu miere mai putine ,iar celelalte le trec dupa diafragma sau in capat si le descapacesc pe rand.albina care a mai ramas in lada 2 o scutur in lada 1 dupa ce i-am dat cu solutie. nu ma intereseaza matcile,daca e una singura e in regula,daca sant doua se autoelimina una pe alta si ramane cea mai puternica,asta e si scopul meu,selectia speciei. am unificat asa multi stupi in multi ani si sincer nu imi amintesc sa fi dat gres,dar fiecare face cum poate,vrea si stie.
era sa uit ultima operatiune: dau pe gat solutia ramasa ca doar nu o sa o arunc si am grija sa pregatesc intotdeauna mai mult decat necesar.
inca o problema: dupa umila mea parere e cam tarziu pentru unificari,eu ti-m spus doar cum le fac,pe ale mele le-am facut la sfarsitul lui august si asa le fac deobicei.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?