activ scrie:ignatov andrei scrie: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Eu consider ca pe aceasta pagina s-au spus unele lucruri, mai mult sau mai putin cu statut de teorema, dar sa veniti cu prostiile voastre, deja ati sarit calul !!!
Nu mai aveti loc pe la MER- ele voastre ?!?
Terminati-o, ca ma apuca dracii !!!
Ce-ati zis voi:
- si asa este "parloaga", stapanul nu mai cultiva, deci...
Deci ... daca tot s-au scris pe aceasta pagina personala lucruri, mai mult sau mai putin, cu statut de teorema, ... cu ingaduinta si bunavointa dumneavoastra, de care ati dat dovada de'alungul timpului pe acest forum, ... consider ca ar mai fi loc macar de una (TEOREMA), ca un raspuns la intrebarea dumneavoastra citata mai jos :ignatov andrei scrie:De unde dracu' ati scos voi ca o rama mai mica... face si culegatoare mai multa?!?
Dati-mi voie sa va raspund, cu subiect si predicat, la aceasta intrebare, citata mai sus : ... din experienta !
TEOREMA : " Nu rama mai mica ca suprafata (gen: Delon, MEA, MER sau MER redus etc.), direct si nemijlocit, face culegatoare mai multa, ... ci suprafata (aria) orizontala a stupului la interior mai mica (ex. supi ca DELON, MEA, poate chiar ME8rame ETC.), determina un numar de culegatoare mai mare fata de alte tipuri de stupi (ex.: Dadant de 10-12 rame chiar si in formele lui DERIVATE ca lungtime de rama: ME, MER si MER redus).
Practic : MEA-ul are aproximativ 2/3 din suprafata orizontala la interior a stupului Dadant pe 10 rame.
MEA 9rame = 34cm * 34cm = 1156 cmp.
DADANT 10rame = 45cm * 38cm = 1710 cmp.
1710 cmp Dadant 10rame . . . . . . . 100%
1156 cmp MEA 9rame . . . . . . . . . X %
X = 1156 * 100 / 1710 = 67,6% (2/3)
Pentru informatii, detalii si demonstratie, ... domnule Andrei, ... va stau la dispozitie, cu predilectie, la intalnirea de la Craiova, ... la care am auzit cu bucurie, ca o sa participati. Puteti s-o luati ca pe o provocare, pe teme apicole.![]()
Pentru dezbateri ulterioare rog colegii sa mutam discutia pe topicul "Stupul lui Antonescu - MEA", unde isi are locul.
COPY.