Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde patrascu » 09 Noi 2014, 15:35

Ioan Guist scrie:
Despre ce vorbim?

A ,Se intampla in cateva orase , deci o stire cu impact national.Numarul manifestantiilor este suficient cat sa prezinte interes.Nu vorbim despre o stire locala unde un gospodar si-a schimbat gardul.
B Ca au iesit spontan, impinsi de la spate, trasi de maneca, e alta poveste .Stirea e ...stire.Ca si idee manifestantii au hotarat peFB sa iese din virtual si sa se faca auziti.Cand puterea e pana la umar bagata in media, slabe sanse sa se si auda strigatul plebei.

Oare apicultorii ce sunt uniti la Craiova, cum de sunt acolo ?? manipulati?

Tot respectul pentru cei ce ies in strada manati de convingeri(chiar daca nu sunt la fel cu ale mele)!
Strigatul din strada este de sute de ori mai puernic decat "sunetul" stampilei de vot.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde popik50 » 09 Noi 2014, 16:02

popik50

Mesajde nae » 09 Noi 2014, 16:17

popik50 scrie:https://www.facebook.com/video.php?v=1540652502833102&fref=nf

Asta e partea vazuta , dar in spatele cortinei !? :?
Bun , asta e ''bute'' .
Cu Karl Froch avem ? ;)

Sansa vine din strada si nu pe 16 ci strada de dupa aceasta data .
SAHUL la PREMIER e bun pt noi ; PAT-ul si REMIZA e pierdere .
nae

Mesajde paul » 09 Noi 2014, 17:34

Ioan Guist scrie:In tine nu exista nici urma de democratie.
Nici nu ar avea unde sa intre.Esti plin de veninul varanului.Orice afirmatie, orice reactie (din parte orcaruia ) o arunci la gunoi si te usurezi pe ea.
Auzi,47 de intelectuali aruncati in groapa antenelor si facuti baliga.Din doua fraze.
Paule ...Paule, merge vorba'n targ ca te duci cu pluta antenelor pe un curent prea rapid.Ia si tu un colac de salvare macar ca... nu se stie.
Nu pot intelege cum se pot umple de atat venin , de atata fiere, oameni fara interese politice, cu fundament sanatos si cu educatie .

Ioane, observ la tine urmatoarele stereotipii : varan, antene, democratia doar apanajul dreptei ,.... etc ! Toti care nu fac parte din tabara ta sunt ... asa ! Lucrurile sunt mult mai nuantate decat par ! Eu am dat exemple ! Tu vii cu lozinci ! Asta-i diferenta dintre noi ! Taierea banilor de la handicap este un exemplu de viata traita ! O sa fie bine si vara cald cu Johannis = lozinca !
Eu zic ca mult mai usor pot fi prostiti (cumparati) 50 de oameni decat 7,4 milioane! Daca vrei, putem sa-i luam "la mana"si pe cei 50 si vedem care si ce avantaje au avut sub domnia ... dreptei ! :oops:
Venin , ti se pare tie ! Vehementa in fata MINCIUNII OFICIALE = DA ! In ceea ce ma priveste te-ai inselat ! Intr-adevar nu am interese politice partizane ( si ce bine-i asa), fundamentul nu-i asa sanatos ( bunicul-taran, tata- muncitor), educatia=vax ( nu pot intelege si interpreta filosofic, FALUSURILE expuse de catre Horia Roman Patapievici, un intelectual din lista, in sediul CCR de nu stiu unde).
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 09 Noi 2014, 17:49

TDI scrie:Fac parte din sistem, subzista de urma lui, nu au si nu cauta alternativa.

TDI-ule, zii ... DOAMNE FERESTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o
Niciodata nu poti sti ce-ti rezerva ... viata ( DUMNEZEU) !
Un om cu handicap grav, CE ALTERNATIVA ARE ???
Sa-ti dau un ex. cutremurator din orasul meu : parlamentar pdl (coautor si complice la taieri), de-o varsta cu mine ( am fost colegi de generatie, in clase diferite, amici ... ) ............. ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL (A.V.C.), paralizie sa-l intorci cu tolu' !!! Dupa mai bine de un an de recuperari, abia poate sa mearga sprijinit in doua carje ! :cry: Functia actuala ... PENSIONAR CU HANDICAP ! :oops: Te umple groaza cand il vezi ! :(
Spune tu, CE ALTERNATIVA SA CAUTE OMUL ACESTA ???????????????????????????????? :o
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 09 Noi 2014, 17:54

ioanpuiu scrie:Dar zilele bune pentru el, s-ar putea sfîrşi curînd.
E posibil ca toată "linia" politică să fie după inima lui: majoritate parlamentară - guvern - preşedinte, şi nu va mai avea nici o scuză.
Sper să-i vină tot binele pe care-l aşteaptă .
Dar indiferent ce va fi, va trebui să-şi asume alegerile făcute.

Gata cu poza de victimă :!:

Ioane, fii convins ca o sa-mi asum alegerea facuta ! Cel putin la nivelul pe care ti l-ai asumat tu ! Si dreptacii au avut ... TOT ! Si ... iti parea OK ( eu n-am uitat discutia cu tine face to face din 2012) ! :oops:
paul

Mesajde paul » 09 Noi 2014, 17:58

cornelioandanciu scrie:Politica-i curva! Oare aia de aseara cum au ajuns in strada? Toti deodata? Au fost cativa agitatori pe strazi care au facut tambalau, apoi altii au iesit de curiozitate, altii au iesit din convingere,(cati ,oare?),si uite asa, ca si bulgarele de zapada care se rostogoleste s-au adunat din ce in ce mai multi, s-ar parea ca in tara noastra exista niste papusari care in anuminte momente isi exerseaza talentele! Sa zicem ca a fost un exercitiu democratic.Dar a fost sau nu vorba de asa ceva?

Nu Cornele, s-a depasit faza cu ... agitatorii ! Internetul sa traiasca, ca deh, ei baieti destepti, stiu cum se face ... agitatia (manipularea) prin feisbucuri !!!
Doar astia prostii care voteaza cu ponta mai au nevoie de agitatori ca sa se poata aduna ! :oops:
paul

Mesajde TDI » 09 Noi 2014, 18:03

Eu zic ca protectie socială on primul rând inutilă, milioane de beneficiari si insuficientă, câteva sute de mii. Ma Paule vedea-te-as extragand la anu cate o săptămână, de 4 ori!
TDI

Mesajde paul » 09 Noi 2014, 18:08

TDI scrie: Ma Paule vedea-te-as extragand la anu cate o săptămână, de 4 ori!

Sa te auda Dumnezeu !
Asemenea iti doresc si eu ! :P :P :P
LE ... imi iau concediu ! :P
paul

Mesajde proapis13 » 09 Noi 2014, 18:56

http://ro.wikipedia.org/wiki/Manifesta% ... mbrie_1945
Eu unul nu cred ca a fost o legatura intre manifestarile de ieri si data de mai sus
Cel putin la Timisoara nu s-a strigat ,,sus'' ci numai ,,jos'' si s-a dat un singur nume. :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 09 Noi 2014, 19:25

Esenţa fanatismului este dorina de a-i sili pe ceilalţi să se schimbe. Obişnuita tendinţă de a-l face pe vecin mai bun, de a schimba obiceiurile partenerului de viaţă, de a-ţi manevra copilul sau de a-ţi aduce fratele pe calea cea bună, în loc să-i laşi în legea lor. Fanaticul este o făptură care debordează de generozitate. Fanaticul este un mare altruist. Adesea, fanaticul este mai interesat de tine decât de el însuşi. Vrea să-ţi salveze sufletul, vrea să te mântuiască, vrea să te scoată din robia păcatelor, a greşelilor, a fumatului, a credinţei sau a lipsei de credinţă, vrea să-ţi îmbunătăţească dieta sau să te vindece de năravul băuturii ori al votării cu cine nu trebuie. Fanaticului îi pasă foarte mult de tine; fie că stă atârnat de gâtul tău, pentru că te iubeşte la nebunie, fie că îţi sare la beregată, dacă se dovedeşte că nu poţi fi mântuit. Oricum, din punct de vedere topografic, atârnarea de gâtul tău sau săritura la beregată sunt aproape acelaşi gest. Într-un fel sau altul, fanaticul este mai interesat de tine decât de sine, pentru simplul motiv că sinele lui este foarte redus sau chiar inexistent (…) E uşor să vă infectaţi de fanatism, chiar şi când încercaţi să-l înfrângeţi sau să-i ţineţi piept. E de-ajuns să citiţi un ziar sau să vă uitaţi la ştirile de la televizor, ca să vedeţi cât de uşor devin oamenii fanatici ai antifanatismului (…) Până la urmă, chiar dacă nu putem învinge fanatismul, poate că reuşim măcar să-l ţinem un pic în frâu (…) Capacitatea de a râde de noi înşine este un leac parţial; capacitatea de a ne vedea aşa cum ne văd alţii este alt leac”. (Din eseul ”Cum să lecuieşti un fanatic”)
Amos Oz, probabil cel mai important eseist si prozator israelian din Arad, ;) aflat de cateva ori la un pas de a lua Nobelul.

Fiind nascut in Arad... rezonez si ma recunosc in scrierea lui. :( Asta nu ma impiedica sa rad de cel din oglinda. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde feederman » 09 Noi 2014, 22:47

patrascu scrie: Am un paznic care indeplineste toate cele trei conditii. Sa il aleg presedinte? Pentru mine omul de sus trebuie sa fie exemplu. Nu o sa votez niciodata raul mai mic. Nu asa vreau sa imi exprim votul. Astazi nici latraul nici mutul nu indeplinesc conditiile sa primeasca stampila mea. Cat despre colegul zau ca bate campii.

De la d-l filozof pentru “u” mic, mic. (si nu indraznesc sa te contrazic). Nu ma pot abtine de la un exercitiu de logica, care se pare ca-ti este la fel de straina, ca si cea de sinteza sau generalizare.*
Daca stii un asemenea om, pe care il creditezi cu cele trei calitati, dintre care ultima este cuprinzatoare si definitorie pentru toata viata lui, alcatuita din o multime de alte calitati specifice, ce ii lipseste pentru a fi exemplu?! Este aici o contradictie: cinste da, exemplu , ba. Pana cand te hatarasti iti ofer un exemplu de “portar,”care intruneste, exact doar cele trei calitati: Lech Walesa. Si pentru a nu te descuraja , iti mai ofer si lectia de baza a filozofiei: Daca taceai filozof ramaneai.
*Nu mai dezvolt subiectul decat la cerere.
paul scrie: Daca vrei, putem sa-i luam "la mana"si pe cei 50 si vedem care si ce avantaje au avut sub domnia ... dreptei ! :oops: .

Fiindca te vad hotarit sa razi nepotismul si clientelismul, fiindca sunt altruist si nu vreau sa-ti consumi energia, iti ofer un know how praxis. Ia fa-ti matale mana, dupa lista asta de integratori integri. Ce zici anticoruptule. Pe taica socru fa-o ceva mai repde , ca s-ar putea ca in curand, sa nu-l mai poti analiza.

• V. V. Ponta – prim-ministru (PSD)
* Daciana Sârbu-Ponta (sotie) – europarlamentar (PSD)
* Ilie Sârbu (socru) – senator (PSD) *
Rodica Cazanciuc (verisoara) – directoare la Tarom *
Robert Cazanciuc (sotul verisoarei) – ministrul Justitiei (PSD)
Gabriel Oprea (nasul de la prima cununie si nasul de botez al primului copil) – vicepremier (UNPR) *
George Maior (nasul de la cea de-a doua cununie si nasul de botez al celui de-al doilea copil) – director SRI *
Cornelia Naum (mama) – actionara a unor firme abonate la contractele cu statul *
Alexandra Ponta-Hertanu (sora) – actionara a unor firme abonate la contractele cu statul
Iulian Hertanu (cumnat / sotul surorii) – actionar si administrator al unor firme care au obtinut contracte de zeci de milioane de euro pe bani publici, multe fara licitatie
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde patrascu » 10 Noi 2014, 00:00

feederman scrie:De la d-l filozof pentru “u” mic, mic. (si nu indraznesc sa te contrazic). Nu ma pot abtine de la un exercitiu de logica, care se pare ca-ti este la fel de straina, ca si cea de sinteza sau generalizare.*
Daca stii un asemenea om, pe care il creditezi cu cele trei calitati, dintre care ultima este cuprinzatoare si definitorie pentru toata viata lui, alcatuita din o multime de alte calitati specifice, ce ii lipseste pentru a fi exemplu?! Este aici o contradictie: cinste da, exemplu , ba. Pana cand te hatarasti iti ofer un exemplu de “portar,”care intruneste, exact doar cele trei calitati: Lech Walesa. Si pentru a nu te descuraja , iti mai ofer si lectia de baza a filozofiei: Daca taceai filozof ramaneai.
*Nu mai dezvolt subiectul decat la cerere.

Nenea iar o dai in filosofie de coltul blocului? Priveste o postare mai sus! Sublim ce a postat Mircea si pe deasupra ti se potriveste manusa.
Vis a vis de logica .....daca cele trei conditii iti sunt suficiente sa alegi ......e clar de ce a ajuns tara asta asa. Frara sa cauti pe internet nu cred ca stii trei masuri din programul "alesului" tau. Lech Walensa doar cele trei calitati le avea? A avut cea mai importanta calitate ce se cere unui om de stat. Pune mana si pe istorie ca la filosofie te-am vazut!
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Donbazil » 10 Noi 2014, 00:31

proapis13 scrie:http://ro.wikipedia.org/wiki/Manifesta%C8%9Bia_de_la_8_noiembrie_1945
Eu unul nu cred ca a fost o legatura intre manifestarile de ieri si data de mai sus
Cel putin la Timisoara nu s-a strigat ,,sus'' ci numai ,,jos'' si s-a dat un singur nume. :!:

Sal'tare!
Io incerc sa nu ma mai implic in politica pentru ca unele chestii care se intampla put de la distanta si se vede de departe ca-s cu " dedicatie"....(Am dreptul la un singur vot si o sa hotarasc cui il dau).....Da' citesc si io prin diferite publicatii.....Iaca ce am gasit:..... :idea: :idea: :idea:
Interesant pentru cine are rabdare sa citeasca!....

http://www.justitiarul.ro/jaf-imobiliar ... -german-i/
http://ancheteonline.ro/2014/09/cum-au- ... -bottesch/
http://www.formula-as.ro/2014/1127/spec ... gale-18017
Donbazil

Mesajde feederman » 10 Noi 2014, 07:41

Locul cel mai potrivit este la anunturi-diverse. In mod clar, aici este vorba de reclama mascata, la colectarea de maculatura din hartie igienica de proasta calitate. Speranta si urmele de petlite nu dispar niciodata.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde ioanpuiu » 10 Noi 2014, 13:51

patrascu scrie:Nu o sa votez niciodata raul mai mic. Nu asa vreau sa imi exprim votul. Astazi nici latraul nici mutul nu indeplinesc conditiile sa primeasca stampila mea.

Parcă ai fi fata mare de la ţară pe cale să renunţe la feciorie ... ăla nu, că-i prea 'nalt ... cela nu, că n-are mustaţă ...
Viaţa nu-ţi oferă întotdeauna o alternativă optimă.
Pentru mine e simplu.
Votez pentru echilibrul puterii fără să-mi fac iluzii în privinţa celor doi candidaţi şi aş face acelaşi lucru chiar dacă ar fi identici. Puterea a fost înclinată spre abuzuri dintotdeauna şi oriunde.
Este întotdeauna sănătos să existe o voce care, atunci cînd puterea e tentată s-o ia razna, să strige: ... aloo, alo domnu' ... ce faci bre ?
Nu vreau să mă întorc la partidul unic cu atît mai mult cu cît PSD-ul îşi trage seva din PCR.

Istoria consemnează faptele doar "în mare" iar tu eşti tînăr Pătraşcule şi n-ai trăit vremurile alea, nu ştii cum a fost.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE