patrascu scrie: Am un paznic care indeplineste toate cele trei conditii. Sa il aleg presedinte? Pentru mine omul de sus trebuie sa fie exemplu. Nu o sa votez niciodata raul mai mic. Nu asa vreau sa imi exprim votul. Astazi nici latraul nici mutul nu indeplinesc conditiile sa primeasca stampila mea. Cat despre colegul zau ca bate campii.
De la d-l filozof pentru “u” mic, mic. (si nu indraznesc sa te contrazic). Nu ma pot abtine de la un exercitiu de logica, care se pare ca-ti este la fel de straina, ca si cea de sinteza sau generalizare.*
Daca stii un asemenea om, pe care il creditezi cu cele trei calitati, dintre care ultima este cuprinzatoare si definitorie pentru toata viata lui, alcatuita din o multime de alte calitati specifice, ce ii lipseste pentru a fi exemplu?! Este aici o contradictie: cinste da, exemplu , ba. Pana cand te hatarasti iti ofer un exemplu de “portar,”care intruneste, exact doar cele trei calitati: Lech Walesa. Si pentru a nu te descuraja , iti mai ofer si lectia de baza a filozofiei: Daca taceai filozof ramaneai.
*Nu mai dezvolt subiectul decat la cerere.
paul scrie: Daca vrei, putem sa-i luam "la mana"si pe cei 50 si vedem care si ce avantaje au avut sub domnia ... dreptei !

.
Fiindca te vad hotarit sa razi nepotismul si clientelismul, fiindca sunt altruist si nu vreau sa-ti consumi energia, iti ofer un know how praxis. Ia fa-ti matale mana, dupa lista asta de integratori integri. Ce zici anticoruptule. Pe taica socru fa-o ceva mai repde , ca s-ar putea ca in curand, sa nu-l mai poti analiza.
• V. V. Ponta – prim-ministru (PSD)
* Daciana Sârbu-Ponta (sotie) – europarlamentar (PSD)
* Ilie Sârbu (socru) – senator (PSD) *
Rodica Cazanciuc (verisoara) – directoare la Tarom *
Robert Cazanciuc (sotul verisoarei) – ministrul Justitiei (PSD)
Gabriel Oprea (nasul de la prima cununie si nasul de botez al primului copil) – vicepremier (UNPR) *
George Maior (nasul de la cea de-a doua cununie si nasul de botez al celui de-al doilea copil) – director SRI *
Cornelia Naum (mama) – actionara a unor firme abonate la contractele cu statul *
Alexandra Ponta-Hertanu (sora) – actionara a unor firme abonate la contractele cu statul
Iulian Hertanu (cumnat / sotul surorii) – actionar si administrator al unor firme care au obtinut contracte de zeci de milioane de euro pe bani publici, multe fara licitatie