stefanmadalin scrie:Concluzia este una singura: Am muncit din greu in tara ca sa nu fiu nevoit sa plec afara!!!!!!
Diaspora, vreti sa faceti o scimbare?? incepeti prin a muncii in tara. Nu dati acolo cu stampila si asteptati minuni aici. De unde stie italianu cum e sa-ti taie salariul cu 25%? Dar voteaza....
Apai Madaline, cam catzi ani ai muncit tu in Romania ? ... ca eu m-am anselat amarnic ca am mai ramas mai bine de 20 de ani. Si am muncit si eu, uneori chiar mai mult si mai din greu decat aici.
Dar vezi tu, ca Romania s-a aliniat la preturi si taxe cu occidentul, cu ani in urma insa salariile sint tot ... romanesti.
Ca tie nu-ti place, ca noi cei plecati, ne-am lasat patriotismul ... jos, nu ne acuza pe noi. Acuza-l pe Iliescu si PSD-ul ala canceros, ca de pe vremea FSN-ului ( Frontul Salvarii Nationale, iti amintesti de el ? ) au inceput dezastrul.
De ce sa vin sa muncesc in tara ?. Castig cumva mai mult ?. Nu. O sa gasesc taxele aberante, diminuate si/s-au anulate ?. Nu. De ex. taxa aia de timbru ... sa-mi ia STATUL de doua ori mai multi bani decat cat am dat pe masina ?. Asta pentru ca sa aduc masina in legalitate. Dar ce mi-a dat STATUL mie ? ... ca sa fie justificabil, fie si 1 ron, ca sa-i dau lui.
Uite ce mi-a dat mie STATUL,
1. Cand mi-a fost incendiata stupina, Politia mi-a cerut sa gasesc eu faptasul si sa-l duc la ei.
2. Cand mi-au fost otravite albinele la rapita, raspunsul de la analizele de laborator a fost ca, NU prezinta urme de substante toxice probele analizate. Substanta era THIAMETOXAN, un neonicotonoid foarte puternic. Cultura de rapitza era a fratilor Miculesti, patronii European Drinks.
3. Subventia pe familia de albine, nu mai exista.
4. La fonduri europene, mas. 112, am fost exclus din start pentru ca aveam peste 40 de ani.
5. Au impozitat apicultura, per total. Inclusiv si pe cei trecuti de 40 de ani. Ba chiar au facut legea cu pedepse, daca nu declar cati stupi am.
Adicatelea, STATUL mi-a cam antors spatele cand am avut nevoie de el ... si s-a facut stapan pe ceea ce am facut si o sa fac eu in tara.
Sa mai zic de TVA 24% ?. Sa mai zic de alte ... gaselnite ?.
No, la d-astea ma chemi tu ?.
Nu ma frate, ca le stiu. Stai tu daca-ti convine.
De ani de zile, eu renuntasem la salariul de patron. Pe tine cine te obliga sa stai ?. Patriotismul ?.
Haida de ! ... ca mori cu el de gat si nimeni nu-ti sare-n ajutor.
ps
Nu te astepta sa se schimbe mare lucru cu noul presedinte.