Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Votati

Chestionarul s-a închis pe data de 15 Noi 2014, 18:48

Ponta
12
17%
Johannis
60
83%

Voturi totale : 72

Re: Sondaj on-line

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 02:03

Concluzia este una singura: Am muncit din greu in tara ca sa nu fiu nevoit sa plec afara!!!!!!
Diaspora, vreti sa faceti o scimbare?? incepeti prin a muncii in tara. Nu dati acolo cu stampila si asteptati minuni aici. De unde stie italianu cum e sa-ti taie salariul cu 25%? Dar voteaza....
stefanmadalin

Mesajde redoo » 19 Noi 2014, 07:56

Madaline,esti tanar,da sa stii ca "aia" multi care au plecat afara nu sunt plecati din cauza lu Base,sunt plecati din cauza lu Iliescu/Nastase si te rog sa te pui in locul lor cand ai de votat pe unu care a fost promovat si laudat de catre ei.Sunt multi care se plang ca le-a taiat Base,dar nu se gandesc la ce se intampla daca nu taia...uite grecia,uite ungaria..nu au taiat si inainte de criza erau mai bine decat noi.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Adi Hodis » 19 Noi 2014, 08:49

stefanmadalin scrie:Concluzia este una singura: Am muncit din greu in tara ca sa nu fiu nevoit sa plec afara!!!!!!
Diaspora, vreti sa faceti o scimbare?? incepeti prin a muncii in tara. Nu dati acolo cu stampila si asteptati minuni aici. De unde stie italianu cum e sa-ti taie salariul cu 25%? Dar voteaza....

Apai Madaline, cam catzi ani ai muncit tu in Romania ? ... ca eu m-am anselat amarnic ca am mai ramas mai bine de 20 de ani. Si am muncit si eu, uneori chiar mai mult si mai din greu decat aici.
Dar vezi tu, ca Romania s-a aliniat la preturi si taxe cu occidentul, cu ani in urma insa salariile sint tot ... romanesti.
Ca tie nu-ti place, ca noi cei plecati, ne-am lasat patriotismul ... jos, nu ne acuza pe noi. Acuza-l pe Iliescu si PSD-ul ala canceros, ca de pe vremea FSN-ului ( Frontul Salvarii Nationale, iti amintesti de el ? ) au inceput dezastrul.
De ce sa vin sa muncesc in tara ?. Castig cumva mai mult ?. Nu. O sa gasesc taxele aberante, diminuate si/s-au anulate ?. Nu. De ex. taxa aia de timbru ... sa-mi ia STATUL de doua ori mai multi bani decat cat am dat pe masina ?. Asta pentru ca sa aduc masina in legalitate. Dar ce mi-a dat STATUL mie ? ... ca sa fie justificabil, fie si 1 ron, ca sa-i dau lui.
Uite ce mi-a dat mie STATUL,
1. Cand mi-a fost incendiata stupina, Politia mi-a cerut sa gasesc eu faptasul si sa-l duc la ei.
2. Cand mi-au fost otravite albinele la rapita, raspunsul de la analizele de laborator a fost ca, NU prezinta urme de substante toxice probele analizate. Substanta era THIAMETOXAN, un neonicotonoid foarte puternic. Cultura de rapitza era a fratilor Miculesti, patronii European Drinks.
3. Subventia pe familia de albine, nu mai exista.
4. La fonduri europene, mas. 112, am fost exclus din start pentru ca aveam peste 40 de ani.
5. Au impozitat apicultura, per total. Inclusiv si pe cei trecuti de 40 de ani. Ba chiar au facut legea cu pedepse, daca nu declar cati stupi am.
Adicatelea, STATUL mi-a cam antors spatele cand am avut nevoie de el ... si s-a facut stapan pe ceea ce am facut si o sa fac eu in tara.

Sa mai zic de TVA 24% ?. Sa mai zic de alte ... gaselnite ?.

No, la d-astea ma chemi tu ?.
Nu ma frate, ca le stiu. Stai tu daca-ti convine.
De ani de zile, eu renuntasem la salariul de patron. Pe tine cine te obliga sa stai ?. Patriotismul ?.
Haida de ! ... ca mori cu el de gat si nimeni nu-ti sare-n ajutor.

ps
Nu te astepta sa se schimbe mare lucru cu noul presedinte.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde cristi x » 19 Noi 2014, 09:43

unul care vede doar unghiul mort este tare suparat.
ne-a povestit si istoria familiei.
ce nu a povestit (poate are si curiozitatea asta) cum ajungeau camioanele cu fierul din uzinele romaniei la rematul pe care-l cunoaste bine.
cum parintii lui s-au complacut in balaceala generala si s-au trezit intr-o buna dimineata pe afara.
basescu a contribuit la distrugerea economiei (flotei) cu iliescu, roman, vacaroiu, stolojan, ciorbea, radu vasile, nastase (a se vedea: seful corpului de control al guvernului nastase - victor ponta)(lista ramene deschisa).
intreaba-i tu pe parintii tai ce nu vor sa-ti spuna, nu-i lasa sa o faca pe victimile.
cand basescu a ajuns presedinte, uzinele alea erau o amintire. oamenii astia au avut doar sansa supravietuirii departe de casa.
tara asta nu s-a distrus singura. noi am distrus-o. unii au ramas si isi merita soarta, altii au plecat si isi merita soarta.
ca sa-l asimilez pe iohannis cu jaful din romania este o aberatie.
randurile astea le scrie un om care a vazut multe, a invatat multe si munceste mult.
am muncit 3 luni la negru in strainatate (este suficient sa-i intelegi, nu ai nevoie de mai mult).
esti tanar, mergi o vara si vezi ce greu se castiga banul departe de casa.
daca esti fan romania mare, sau romania muncitoare, chiar nu pot sa te ajut. eventual poti fi incadrat la victime colaterale.
cristi x

Mesajde Bambucha » 19 Noi 2014, 10:39

stefanmadalin scrie:Concluzia este una singura: Am muncit din greu in tara ca sa nu fiu nevoit sa plec afara!!!!!!

Salut,
Esti tanar si nu ai trait in comunism ca sa poti face o comparatie. Iti recomand sa mai citesti si altfel de presa daca stii o limba straina, cea din tara este otravita si din pacate tu bei din ea in fiecare zi.
Sper ca nu ai invatat la scoala limba rusa.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde italianu » 19 Noi 2014, 21:37

Stefane,am vrut sa-ti povestesc viata mea pe aici prin Italia,dar m-am oprit...nu meriti osteneala,esti prea obtuz ca sa intelegi!
Mai bineurmeaza sfatul celui care te-a indemnat sa-ti cauti de lucru ,la vara,afara,pe urma mai vb!

P.s.opreste-te bocit si fii barbat!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 21:48

Adi Hodis scrie:Apai Madaline, cam catzi ani ai muncit tu in Romania ? ... ca eu m-am anselat amarnic ca am mai ramas mai bine de 20 de ani. Si am muncit si eu, uneori chiar mai mult si mai din greu decat aici.
Dar vezi tu, ca Romania s-a aliniat la preturi si taxe cu occidentul, cu ani in urma insa salariile sint tot ... romanesti.
Ca tie nu-ti place, ca noi cei plecati, ne-am lasat patriotismul ... jos, nu ne acuza pe noi. Acuza-l pe Iliescu si PSD-ul ala canceros, ca de pe vremea FSN-ului ( Frontul Salvarii Nationale, iti amintesti de el ? ) au inceput dezastrul.
De ce sa vin sa muncesc in tara ?. Castig cumva mai mult ?. Nu. O sa gasesc taxele aberante, diminuate si/s-au anulate ?. Nu. De ex. taxa aia de timbru ... sa-mi ia STATUL de doua ori mai multi bani decat cat am dat pe masina ?. Asta pentru ca sa aduc masina in legalitate. Dar ce mi-a dat STATUL mie ? ... ca sa fie justificabil, fie si 1 ron, ca sa-i dau lui.
Uite ce mi-a dat mie STATUL,
1. Cand mi-a fost incendiata stupina, Politia mi-a cerut sa gasesc eu faptasul si sa-l duc la ei.
2. Cand mi-au fost otravite albinele la rapita, raspunsul de la analizele de laborator a fost ca, NU prezinta urme de substante toxice probele analizate. Substanta era THIAMETOXAN, un neonicotonoid foarte puternic. Cultura de rapitza era a fratilor Miculesti, patronii European Drinks.
3. Subventia pe familia de albine, nu mai exista.
4. La fonduri europene, mas. 112, am fost exclus din start pentru ca aveam peste 40 de ani.
5. Au impozitat apicultura, per total. Inclusiv si pe cei trecuti de 40 de ani. Ba chiar au facut legea cu pedepse, daca nu declar cati stupi am.
Adicatelea, STATUL mi-a cam antors spatele cand am avut nevoie de el ... si s-a facut stapan pe ceea ce am facut si o sa fac eu in tara.

Sa mai zic de TVA 24% ?. Sa mai zic de alte ... gaselnite ?.

No, la d-astea ma chemi tu ?.
Nu ma frate, ca le stiu. Stai tu daca-ti convine.
De ani de zile, eu renuntasem la salariul de patron. Pe tine cine te obliga sa stai ?. Patriotismul ?.
Haida de ! ... ca mori cu el de gat si nimeni nu-ti sare-n ajutor.

ps
Nu te astepta sa se schimbe mare lucru cu noul presedinte.

Cand am spus ca am muncit, nu m-am referit la persoana I, ci la a III-a, si nu m-am referit strict la munca fizica. Nu sunt patriot si nici n-astept ceva de la noul presedinte, pentru ca nu se va intampla nimic. Ne va propite dupa care, la fel ca aialalti dinaintea lui. Eu mi-am scris povestea pentru a-i raspunde intr-un fel lui Florin Dobre, care a afirmat
'' fereasca dumezeu sa fii nevoit sa pleci din tara'' si mi s-a parut mie ca le cam plangea de mila alora plecati si noi n-avem curaj sa facem ce fac ei acolo.
Stiu si eu cine ne-a cotropit de la revolutie incoace, sa nu crezi ca am votat cu Ponta,dar eu am devenit imun la promisiunile politice ale unora, mai ales cand au in spate pe cine au. Sunt ca buruiana aia pe care o tot stropesti cu glifosat, la un miment dat va capata rezistenta la el.

Stiu exact ce spui cu taxle si...aberatiile statului si...toate cele. pe mine m-a mobilizat atitudinea celor din diaspora. Erau disperati sa voteze pentru schimbare. tuturor carora li se lua interviu , spuneau ca ai voteaza pentru schimbare, si au fost dispusi sa se ia la bataie cu cei de pe acolo doar ca sa puna stampila pe cineva, care cred ei ca ca schiba tara si toate problemele enumerate mai sus. Oare lucrul acesta nu-l cred.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 21:57

cristi x scrie:unul care vede doar unghiul mort este tare suparat.
ne-a povestit si istoria familiei.
ce nu a povestit (poate are si curiozitatea asta) cum ajungeau camioanele cu fierul din uzinele romaniei la rematul pe care-l cunoaste bine.
cum parintii lui s-au complacut in balaceala generala si s-au trezit intr-o buna dimineata pe afara.
basescu a contribuit la distrugerea economiei (flotei) cu iliescu, roman, vacaroiu, stolojan, ciorbea, radu vasile, nastase (a se vedea: seful corpului de control al guvernului nastase - victor ponta)(lista ramene deschisa).
intreaba-i tu pe parintii tai ce nu vor sa-ti spuna, nu-i lasa sa o faca pe victimile.
cand basescu a ajuns presedinte, uzinele alea erau o amintire. oamenii astia au avut doar sansa supravietuirii departe de casa.
tara asta nu s-a distrus singura. noi am distrus-o. unii au ramas si isi merita soarta, altii au plecat si isi merita soarta.
ca sa-l asimilez pe iohannis cu jaful din romania este o aberatie.
randurile astea le scrie un om care a vazut multe, a invatat multe si munceste mult.
am muncit 3 luni la negru in strainatate (este suficient sa-i intelegi, nu ai nevoie de mai mult).
esti tanar, mergi o vara si vezi ce greu se castiga banul departe de casa.
daca esti fan romania mare, sau romania muncitoare, chiar nu pot sa te ajut. eventual poti fi incadrat la victime colaterale.

Mama nu a mai muncit la remat de cand m-a nascut, resprectiv din `91. Stiu bine jaful ce-l vorbesti, sa nu crezi ca-l ador pe iliescu, care hidotehnist fiind, dupa revolutie a avut grija ca primul lucru care sa dispara dupa camp sa fie sistemul de irigatii, asa cum era el, mare consumator de energie. Basescu, el a avut ghinionul sa fie ultimul de pe lista presedintilor. Stii ce nu mi-a placut la el? aparea la televizor, spunea ca taie salariiil si trebuie sa fim SOLIDARI, ca sunt amarati nustiu ce!!! Si Udrea,videanu, se cam lafaiau in banii de investitii.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 22:01

[quote="Bambucha"\]

Salut,
Esti tanar si nu ai trait in comunism ca sa poti face o comparatie. Iti recomand sa mai citesti si altfel de presa daca stii o limba straina, cea din tara este otravita si din pacate tu bei din ea in fiecare zi.
Sper ca nu ai invatat la scoala limba rusa.[/quote]

Dar nu am facut nicio comparatie cu comunismul. Cu presa cam asa e, n-am mai dat pe antena 3(cred ca la ea te referi in special).... Stiu lucrurile de pe propia piele, nu trebuie sa mi le arate cineva. Dupa cate ati vazut am spus doar ce m-a afectat pe mine, adevarul, de exemplu la pensii nu ma bag pentru ca n-am niciun pensionar in viata mea si nu stiu ce au ei acolo.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 22:06

italianu scrie:Stefane,am vrut sa-ti povestesc viata mea pe aici prin Italia,dar m-am oprit...nu meriti osteneala,esti prea obtuz ca sa intelegi!
Mai bineurmeaza sfatul celui care te-a indemnat sa-ti cauti de lucru ,la vara,afara,pe urma mai vb!

P.s.opreste-te bocit si fii barbat!

Asa e, cred ca-s prea optuzunghic!!! :lol:

Cu lucratul afara...am fost sfatuit si eu de multa lume de prin jurul meu, dar nu in sensul ca n-am ce manca aici si ma duc peste hotare sa-mi castig existenta; uite, maine vine o firma franceza la noi in facultate care ofera cateva burse de studiu private. Cine stie ce va fi!!
stefanmadalin

Mesajde Bambucha » 19 Noi 2014, 22:23

Foarte bine! Intodeauna practica/schimbul de experienta duce catre dezvoltarea socioprofesionala. Nu este musai de lucrat la nesfarsit intr-un domeniu care nu-ti face placere/ care-ti deschide ochii eventual catre alte directii si noi perspective. Mai ales la varsta 20-30 ani! Din pacate sistemul nostru de educatie are foarte multe de reformat, mie personal mi-a lipsit total lucrul practic din scoala primara si generala de pe vremea comunistilor.

Uite, daca nu ai noroc cu francezii mai sunt si alte posibilitati:
http://erasmus-plus.ro/ro/programul-era ... trainatate

Scuze offtopic
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristian bh » 19 Noi 2014, 22:27

Cam multe cuvinte,pt a exprima ,,,mai nimic esential!
Sper ca francezii,sa-ti explice cum sta treaba cu ,
vorbaria multa ,,,saracia omului!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde stefanmadalin » 19 Noi 2014, 22:38

Bambucha scrie:Foarte bine! Intodeauna practica/schimbul de experienta duce catre dezvoltarea socioprofesionala. Nu este musai de lucrat la nesfarsit intr-un domeniu care nu-ti face placere/ care-ti deschide ochii eventual catre alte directii si noi perspective. Mai ales la varsta 20-30 ani! Din pacate sistemul nostru de educatie are foarte multe de reformat, mie personal mi-a lipsit total lucrul practic din scoala primara si generala de pe vremea comunistilor.

Uite, daca nu ai noroc cu francezii mai sunt si alte posibilitati:
http://erasmus-plus.ro/ro/programul-era ... trainatate

Scuze offtopic

Sunt in asentiment cu practica, care era mai mult munca fizica ianinte, oare ai fost ironic?
Nici acum dupa 20 si de ani nu se sta grozav cu practica prin facultati. Adica USAMV-ul are ferma la Moara Domneasca, belciugatele si istrita. Am fost doar de 2 ori la Moara Domneasca(IF) si atunci cu masina personala. Asta in 4 ani de facultate. N-a venit niumeni sa ne propuna sa lucram acolo, sa fie ceva interesant pentru cei ce vor sa practice....
Apropo, ferma de la M.D. are vreo 400ha lucrate, zootehnie si Costica Ciontu, decanul facultatii de agricultura a spus ca ferma e pe pierdere.....
Cat despre erasmus, am avut si eu o colega plecata. Pleci in timpul anului , 1-2 semestre, dai sesiune acolo, dai sesiune aici din materia care nu ti-a fost predata(?????), banii de bursa sunt putini , deci trebuie ceva in plus de la tine ca student. Eu lipsesc o zi de la facultate si cursul urmator parca sunt in pom, numai inteleg nimic. tot ce vreau acum este sa profit ca sunt acolo, sa nu chiulesc. Sa n-am surpriza la sfarsit cand voi lucra sa dau peste lucruri ce ar fi trebuit sa le stiu.
stefanmadalin

Mesajde Bambucha » 19 Noi 2014, 23:02

Nu era ironic, ci cat se poate de serios. Tocmai ce m-ai aprobat si tu referitor la lucrul practic in sistemul educational din tarisoara asta (prin exemplul tau personal).
Afara e mult mai organizat si cu posibilitati infinite de alegere, exact ce-ti doreste inimioara. Intreab-o pe colega ta ;) cat despre insuficienta bursei, poti gasi usor un part-time-job (mai dus o scrisoare, mai un vanzator la brutarie, mai carat roaba de moloz, etc, tocmai asta e frumos). Experienta practica acumulata pe langa teorie obtinuta la nivel international te va propulsa ulterior ca o racheta oriunde te vei duce. Atentie: nu e deloc usor! suntem demult offtopic :mrgreen:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde aliuta2000 » 20 Noi 2014, 14:46

Salut ...recunosc ca nu am citit tot topicul , dar am remarcat partea cu plecatul din tara ...
Profesia pe care o am este cautata peste tot in lume ...
de gandit la emigrare m-am gadint si ma gandesc , dar prin venele noastre curge un sange aparte .
Problemele intampinate la emigrare sunt urmatoarele :
1 . noi ca si generatie ne vom integra , dar nu mai mult .
2. Copiii poate vor fi acceptati ca facand parte din noua locatie
3. nepotii vor fi cei care vor fi de-ai locului acolo unde se merge , asta daca intre timp copiii nostri nu cauta drumul inapoi in tara aceasta .
4. Sangele nostru da dor de pamantul unde a luat nastere .....
5. Copii nostri vor cauta si vor cerceta cel putin sa vada cum e tara de unde se trag si ei , asta daca nu vor cauta sa faca calea intoarsa .

Greutatile sunt nenumarate si chiar daca acolo traiul este mai bun , intrebarea mea pentru mine (nu pentru altcineva) este daca se merita acest pas .

referitor cu discutia... este dreptul lor prin nastere la acest nenorocit de vot , deci au dreptul la opinie si emigrantii care mai eu inca cetatenia Romana . Uneori gresesc , alteori nu , dar este un drept al lor prin aceasta constitutie dupa care functionam .

Adi a punctat mai sus doar aspectele care l-au facut sa plece din tara , dar nu a punctat nenumaratele offfuri care sunt si pe acolo si ce greutati intampina si acolo .

"Suma viciilor este constanta" deci si eu as extrapola " suma greutatilor intampinate este constanta" scapi de unele dai de altele .....

O zi buna .
A.D.
aliuta2000

Mesajde Bambucha » 20 Noi 2014, 17:39

1. Partial adevarat, depinde cum se adapteaza fiecare si iarasi depinde si la ce varsta pleci (una e la 20 de ani alta e la 50 de ani).
2. In structura multiculturala a actualelor societati din vest, cu siguranta copiii vor fi integrati 100% (Insa chiar si daca nu ar fi 100 % asa, e de observat cum apare motivatia si ambitia in a reusi la un om care e un pic defavorizat).
3. Nepotii nici macar nu vor mai intelege limba materna a bunicului/bunicilor. Mediul te transforma si pe tine ca om destul de mult, la a 3-a generatie nici nu se mai pune problema.
4. Asa e, te poate apuca pe tine de multe ori dorul de plaiuri natale, de o sarmaluta, etc. Cand vii insa inapoi se duce repede si dorul.
5. Copiii vor ramane definitiv in lumea civilizata in care au crescut si in mediul in care au prins radacini. De la mai rau spre bine se va pleca intodeauna, invers nu.

Referitor daca se merita sau nu, depinde mult de contextul social, familial, economic, si ce aspiratii ai de la viata. Eu as spune ca da, chiar si numai pe o perioada determinata, este un mare castig pentru fiecare individ. Experienta, contactul cu alte popoare/oameni/mentalitati te pot schimba esential ca si om!
Ma uitam la reactiile europenilor in fata consulatelor ticsite de cozi de oameni si nu le venea sa creada ca asa ceva se petrece in Europa, sa te umilesti in asa hal pentru un drept fundamental! Erau pur si simplu stupefiati!
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE