Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Goana dupa pamant

Mesajde jexy » 07 Dec 2013, 23:13

Mircea_63 scrie:Daca un hectar de padure da atatia bani, cum de se vinde hectarul atat de ieftin?

Ceva e lipsit de logica. Dar la urma urmei, vanzatorul cere, cumparatorul plateste si aiaie. Daca eu, Hollender Gheorghe, cetatean olandez solicit cetatenie romana si indeplinesc conditiile pentru a o primi si o primesc, inseamna ca sunt cetatean roman si am aceleasi drepturi la fel cum un roman care obtine cetatenia olandeza, are drepturile unui olandez. Am dreptul sa cumpar ce cumpara orice roman.

Dar chiar si un roman...ce garantie ai ca va exploata padurea cu patriotism? Ca nu strainii ne-au chelit pana acum muntii.

Mult mai importanta e o lege buna a padurilor, iar aceasta sa fie respectata. In rest, ca proprietar e Gyuri sau Gheorghe...ce treaba am eu, in afara de un zvac de mandrie patriotica gratuita?

Ce folos ca terenul e pe numele lui Ion si e parloaga? Ce pierd daca e pe numele lui Johan si e cultivat si ingrijit?
Regulile de ingrijire, folosire a chimicalelor, impozite, export, preturi si alte cele sunt treaba legiuitorului. Fara discrimare intre Ion si Johan.

Proprietarul roman nu isi poate bate joc de teren sa sa isi urmareasca strict interesele? De ce, din patriotism??? Cunoasteti vre-un astfel de patriot?

Legile bune si gestionarea respectarii lor fac un stat puternic. Nu nationalitatea poprietarului.

EU nu am nimic cu nationalitatea proprietarului, spun doar ca tara noastra nu e in stare sa isi exploateze resursele pe care le are. Romanul tot timpul se multumeste cu putin.
jexy

Mesajde Mircea_63 » 07 Dec 2013, 23:47

jexy scrie: Romanul tot timpul se multumeste cu putin.

Crezi asta? Incearca sa iei un teren in arenda si te lamuresti. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde B.K » 08 Dec 2013, 17:48

Este foarte greu ca o persoana oarecare cu 5-6-10 hectare sa-si munceasca pamantul , tocmai d'aia mai sunt foarte putin care fac lucrul asta , vorbesc de zona Baraganului(Calarasi). Am prieteni care parintii lor se ocupa cu agricultura (200-300 hectare cu totul) , nu le este usor nici lor chiar daca au utilaje , au cheltuieli foarte mari , dar profitul exista fara dar si poate. E ca in apicultura , nu se castiga bani din apicultura ,dar nu renunta nimeni...cam asa si cu agricultura.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde stefanmadalin » 13 Dec 2013, 22:53

De ce mi-a disparut postarea? E din cauza chestiei cu traficul ...pozele?
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 14 Dec 2013, 00:56

Stefane, e bine sa limitam pt o vreme postarea de poze multiple. Pe moment, la un singur post sa cautam a pune o singura poza, cea mai graitoare... situatia asta se va remedia destul de repede.
----------

Stiti de ce ajunge, mai fratilor, romanul mediu sa se multumeasca cu putin?

Din lipsa de educatie. Nu stiu cum sunt generatiile voastre. Daca ma gandesc la generatia mea scolara, 70% frecau menta... si din astia, covarsitor si acum. Explicabil sau mai putin. Indiferent de educatia de acasa, nu-si indeplineau obligatiile de serviciu scolaresc. Cu suport din plin de la "sistemul ticalosit". Acuma cand sunt oameni mari, functioneaza pe aceleasi coordonate. Grav. Rau.

Problema e ca majoritatea noastra nu seamna cu majoritatea statelor capitaliste. Acolo majoritatea stie sa se achite de sarcini. De asemenea, alt fapt grav, poporul roman nu prea analizeaza. Gandeste predominant din pareri. Da mai departe pareri, nu fapte verificate. Deci, denatureaza. Face eroi din papagali care vand vise si promisiuni. Fara a verifica in detaliu cine sunt aia. Care se bate cu pumnul in piept mai tare, care se cultiva, care stapaneste minciuna si promisiunea mai bine, ala e mai tare.

In Germania sau California, doua sisteme pe care cat de cat le cunosc, lumea gandeste in cifre.

De principiu, in statele capitaliste se gandeste in cifre. Si asta de mult-mult.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 24 Dec 2013, 01:55

http://www.youtube.com/watch?v=XWI9orNX ... ture=share

Interesant monologul din sfarsit al lui Moromete. Trist dar de multe ori adevarat.
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 01 Dec 2014, 23:48

"" O uzina de masini, azi e aici, maine se muta in Maroc. O fabrica de bujii, azi e la Blaj, maine se muta in Asia [...]
Ce nu se poate delocaliza este pamantul. Acesta este cel care ne garanteaza si bunastarea, nu numai hrana; pamantul, agricultura, turismul, frumusetile tarii sunt lucruri care nu se pot delocaliza. Cum avem grija de ele si cum le valorificam ne construim practic garantia, liniile de forta ale viitorului acestei natiuni.""
Ar trebui sa vindem atat pamant strainilor cat ne-au vandut ei noua[...] "".

http://www.realitatea.net/strainii-cump ... comentarii
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde peterneamt » 02 Dec 2014, 10:09

Ce nu se ia în calcul este degradarea solului în urma aplicării unor tehnologii intensive......aşa zis moderne.....care transformă solul fertil în.....pentru că şi solul este o resursă......trebie impuse reguli şi norme, şi astea să fie respectate nu doar scrise pe hrtie......Ne trebuiesc inspectori pe câmp nu la birou să verifice hârţoage. :roll:
peterneamt

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 02 Dec 2014, 10:55

up
paul scrie:Treaba asta cu pamanturile , mai exact cu vanzarea lor catre straini nu-i chiar koser ! Adica, aduci taranul si micul fermier roman la sapa de lemn (vezi normele m ... UIE care nu permit sa-ti tai porcu' sau vitelu' si sa-l comercializezi, vezi haituirea producatorilor mici, ca parca ar vinde marijuana, dupa asta mai baga accize la motorina si impozit) :evil: si apoi s-o dam in ... "necesitatea marilor exploatatii"!!! :evil:
Stiti ca "baietii destepti" ne previn demult ca urmatoarea criza va fi ... criza alimentara !!! :evil: Care va fi generata tocmai de ...MARII EXPLOATATORI !!! :evil:
Parerea mea ... PAMANTUL NU SE VINDE !!! SE ... CUMPARA !!! :idea:

Nu sunt taran dar devin unul pe zi ce trece. Mi-e ciuda pe cei care si-au abandonat gospodariile si pamanturile. As vrea sa am ce au ei dar nu am; viceversa e la fel de valabila. Nu stiu daca mai avem vreo sansa ca neam. Ne dizolvam pe zi ce trece in amalgamul numit UIE.
hntrnth@mailinator.com

Mesajde andrei_calinescu » 02 Dec 2014, 11:57

"In Germania sau California, doua sisteme pe care cat de cat le cunosc, lumea gandeste in cifre."

De aici se poate dezvolta.
Nu e vina occidentalilor daca gandesc la eficienta si "plus valoare".
Vina e a noastra ca nu gandim la fel.
Fermieri romani care gandesc eficient, tot la modelul industrial de agricultura au apelat.
au inteles ca daca trei ani iti dau cu minus, te paste falimentul.
Colaborez cu mai multi fermieri unde distribui stupii.
Unii au si ferme de vaci.
Unul singur pune porumb pentru masa verde,cultura 2 si face siloz pentru vaci.
Ceilalti lasa pamantul "sa se odihneasca".
Cel care pune porumb ptr masa verde are Holsteinn care dau 20 kile de lapte, ceilalti au "carpatine" care dau 4-5 l.
Asta e situatia.
E unul caruia ii da cu "+" la sfarsit si ceilalti carora le da cu "-".
Daca te duci la Oktoberfest in Ghermania, vezi numai campuri cu porumb pentru masa verde, cultura 2 .

In toamna l-am intrebat pe un fermier local de ce nu pune cultura 2. Mi-a raspuns "E prea multa munca".
Nu l-am inteles , adica tractorul trebuia sa munceasca prea mult, sau cum?
Sau probabil ca ara ca Moromete.
Astia in cativa ani, faliment scrie pe ei.
andrei_calinescu

Mesajde stefanmadalin » 03 Dec 2014, 01:13

Vezi, porumb masa verde dupa ce? Acesta trebuie semanat dupa o planta care elibereaza solul cat mai devreme. de exemplu: orz(se recolteaza la inceput de iunie), secara(asta prin aprilie poate fi cosita pt masa verde).
Oare noi care avem in gand numai porumb si grau nu putem face asa ceva. Graul se recolteaza pe la inceput de iulie, deja arsita, slabe sanse sa mai vii cu o cultura care sa si rasara dar sa se mai dezvolte. Am vazut si eu cum trateaza fermierii cultra 2, pur si simplu o seamana, nu tin cont de nimic, si vine o arsita prin iulie august de nici nu ai ce sa bagi sub aratura.
Care baga la tartacuta si au interes e bine de ei, care nu, vine olandezu si le lucreaza pamantu`.
Am mai zis-o, odata cu desfiintarea ANCA(agentia nationala de consultanta agricola) s-au dus sansele ca acesti fermieri sa prospere, sa primeasca o parere avizata. Ei sunt intr-o jungla acum, pe propriile puteri si cunostinte.

S-au mai dezvoltat acum unele firme care acorda consultanta, dar putini le cer sprijinul. Noi le stim pe toate!!!!!!
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 03 Dec 2014, 19:58

Sa fie clar, Romania este o tara bogata in resurse, sunt chiar extrem de diverse.

Nivelul general de trai nu este pe masura avutiei nationale.

:evil:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 03 Dec 2014, 22:14

Lucky, pe vremuri circulau mituri cum ca elvetienii cumpara vagoane de la noi (la Arad e fabrica de vagoane), pentru a face din ele lame de ras si ceasuri. Dintr-un vagon faceau ceva ceasuri, iar ca valoare. :o

Acuma... asta era un mit, insa in spatele lui sta adevarul ca in epoca globalizarii, nu atat resursele cat tehnologia de varf, adica "manopera" este cea care are valoare mare. Resurse au si tarile africane.
Japonezii de exemplu, stau foarte prost cu resursele. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 04 Dec 2014, 08:46

Cat de orb poti sa fii sa nu vezi razboiul economic la nivel global(speculatiile financiare si de tot felul)? Personal nu prea cred ca are rost sa persisti in chestiile astea ca prea te amarasti. Nadejde in Dumnezeu si sa incercam sa facem fiecare ce putem.
hntrnth@mailinator.com

Mesajde andrei_calinescu » 04 Dec 2014, 14:43

"Resurse au si tarile africane.
Japonezii de exemplu, stau foarte prost cu resursele. "

Bine le zici.
Dintotdeauna tarile care detin resurse naturale n-au fost cele care au creat revolutii industriale.
In aceeasi ordine de idei, Miterrand spunea in anii 80 despre Franta, "Noi nu avem petrol, dar avem idei".

Vizionand o emisiune "Ferma" zilele trecute am inteles de ce produsele alimentare din Est(Ungaria , Polonia) invadeaza Romania la preturi mult mai mici.
In Ungaria au investit f mult in genetica, si au vaci Holsteinn care dau 63 l lapte/zi/vaca.
Deci eficienta.
Cred ca discutia de aici , e incheiata.
PS Sa nu ziceti ca laptele ala nu are gust, etc , ca roata trebuie sa se invarta.
andrei_calinescu

Mesajde stefanmadalin » 04 Dec 2014, 17:07

andrei_calinescu scrie:Vizionand o emisiune "Ferma" zilele trecute am inteles de ce produsele alimentare din Est(Ungaria , Polonia) invadeaza Romania la preturi mult mai mici.

Eu am fost in Polonia, unde am vizitat o statie de procesare a laptelui. Era statia unei asociatii de 200 de crescatori de vaci de lapte care s-au unit, au accesat fonduri si uite asa, exportau ei lapte si in Romania.
Oare noi cand o sa intelegem ca singuri nu facem mare branza????????????

andrei_calinescu scrie:In Ungaria au investit f mult in genetica, si au vaci Holsteinn care dau 63 l lapte/zi/vaca.

Mai taie din ele.
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE