Mircea_63 scrie:Daca un hectar de padure da atatia bani, cum de se vinde hectarul atat de ieftin?
Ceva e lipsit de logica. Dar la urma urmei, vanzatorul cere, cumparatorul plateste si aiaie. Daca eu, Hollender Gheorghe, cetatean olandez solicit cetatenie romana si indeplinesc conditiile pentru a o primi si o primesc, inseamna ca sunt cetatean roman si am aceleasi drepturi la fel cum un roman care obtine cetatenia olandeza, are drepturile unui olandez. Am dreptul sa cumpar ce cumpara orice roman.
Dar chiar si un roman...ce garantie ai ca va exploata padurea cu patriotism? Ca nu strainii ne-au chelit pana acum muntii.
Mult mai importanta e o lege buna a padurilor, iar aceasta sa fie respectata. In rest, ca proprietar e Gyuri sau Gheorghe...ce treaba am eu, in afara de un zvac de mandrie patriotica gratuita?
Ce folos ca terenul e pe numele lui Ion si e parloaga? Ce pierd daca e pe numele lui Johan si e cultivat si ingrijit?
Regulile de ingrijire, folosire a chimicalelor, impozite, export, preturi si alte cele sunt treaba legiuitorului. Fara discrimare intre Ion si Johan.
Proprietarul roman nu isi poate bate joc de teren sa sa isi urmareasca strict interesele? De ce, din patriotism??? Cunoasteti vre-un astfel de patriot?
Legile bune si gestionarea respectarii lor fac un stat puternic. Nu nationalitatea poprietarului.
EU nu am nimic cu nationalitatea proprietarului, spun doar ca tara noastra nu e in stare sa isi exploateze resursele pe care le are. Romanul tot timpul se multumeste cu putin.