Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Religii...pe gaura cheii. Netul e mare...

Mesajde Ioan Guist » 22 Ian 2015, 10:45

modigliani scrie:Tu filozofezi mult prea adanc spunandu-mi ca D-zeu e mare si se apara singur. Insa niciodata nu o va face El personal. Ci prin credinciosii sai. Iata ca acest lucru tocmai se petrece .....

Concret , nu sunt Charlie pentru ca imi repugna acea batjocura ostentativa si obsedanta a revistei aleia, culmea, tolerata inconstient de catre crestinism. Ma dezic ferm de crestinatate in situatia data..... Mi-e rusine cu ea. Punct !

O data ca la Paris nu a fost un act terorist.Actul terorist implica victime aleatorii si e astfel conceput incat sa transmita un mesaj.
La Charlie a fost un asasinat.Un omor.La fel ca si cum Ion al Glanetasului i-l omoara pe George pentru o curva.

Pictore, Rahatii de la hartia satirica nu sunt Crestini.Au aruncat cu dejectii in stanga si dreapta peste orice inclusiv Crestinism. Europenii o pot intoarce cu ceva de genul ...Dumnezeu sa-i ierte ca nu stiu ce fac. Si o tinem asa de 2000 de ani .am ajuns sa ne inghitim reciproc fiinca am avut in vena crestinism.
Amu, de ce si cum de generatia a-III-a de musulmani nascuti pe pamant European o cotesc catre ISIS sau de ce nu pot accepta ca omul e efectiv liber , inclusiv sa renunte la Creator, sa-si bage picioarele in orice si deci sa fie liber si sa-si suporte aspiratiile, e intrebarea cetrebuie sa si-o puna Coana Europan si care deocamdata sustine ca e Chearlie
Eu cred ca Coana, nu mai are Certitudini.De aici si lipsa de ancora ce a tinut-o stabila. Europa este orice-i vine in mecla si lipsa unei ancore o va trantii in toate partile.
Decizia de a se despartii de Ancora ei , asa ruginita cum era, cu bube si riduri o va expune ca pe o femeie dezbracata intr-o hoarda de soldati .

Je suis Eu.

PS
Am vazut una tare in Kamikaze.
Nu trage Domn Semaca ,je suis Chearlie !
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde PAGANEL » 22 Ian 2015, 11:36

Teroristi, martiri, democratie.....prostii. Un prieten( nu spun ca era Andrei Ignatov, sa nu se mai enerveze unii) m-a intrebat-Sa zicem ca esti la slujba de inviere si vine unu si spune ca isus e un b..u, p...t, h..o....mai scapa ala in viatza ?????? Daca se intampla intr-un oras, sunt 10% sanse sa scape doar batut. Dar daca se intampla intr-un satuc?? Parca il vad pe popa cum alearga in fruntea haitasilor cu crucea in mana sa io traga aluia la mir. Da noi suntem crestini, nu? Musulmanii daca o fac, sunt teroristi.
Europa, cu miezul democratiei Franta, a ales sa nu mai fie democrata si nu intelege de ce o ia in nas. Primeaza interesul material. Democratia....o modelam noi dupa bunu plac.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde nicus » 22 Ian 2015, 12:25

Zilele trecute aud pe careva:
Daca era un dascal in cadru unei scoli si transmitea mesajul in fata clasei si la adresa unei anumite religii putea fi "judecat".
Altfel, libertatea de expresie primeaza. (Si inca, respectivul mai si intreba: Cine nu e Charlie?!?)

Oare chiar asa este? Putem scrie despre orice si oricand vrea libertatea nostra de expresie? (numa sa vindem hartia?)
Nu cumva e ca pe forum unde ai voie sa scrii ce vrei, la ce ora vrei, fiindca in REALITATE suntem altfel?

Acum nu se pune problema decat:
ce facem cu cei care scriu/injura/sar gardul/iti pun punga pe cap...? Dar cu cei care impusca??
Ii impuscam? Ce la facem?
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Ioan Guist » 22 Ian 2015, 12:43

Am citit inca o ...parere.
Ce era daca la tipografie nu se adunau mascatii? Daca mergea un nene cu o scrisoare pentru cei doi criminali.Deschideau scrisorica si erau invitati ca pe data x la ora cutare sa se prezinte la judecatorie si sa fie judecati.Ati omorat? de ce ? a ...de aiaa? uite sunteti pusi sa stati 30 de ani in fiecare zi cu rudele celor pe care ia-ti impuscat cate o ora si sa nu va spuneti nimic.

E complicata lumea si tot mai ...confuza. Suntem intr-o etapa ce va schimba dramatic tot ceea ce stim si tot ceea ce ne face oameni.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde PAGANEL » 22 Ian 2015, 12:55

Ioan Guist scrie:E complicata lumea si tot mai ...confuza. Suntem intr-o etapa ce va schimba dramatic tot ceea ce stim si tot ceea ce ne face oameni.

Aici gresesti. Nu mai suntem oameni. Sau, am uitat sa fim. Am intors scara de valori morale cu fundu in sus si ne intrebam ce nu e in ordine. Am spus de Franta, tara in care opinia era sustinuta cu spada sau pistolul in duel. OPINIA. Azi cuvantul nu mai are valoare si il retractam de cate ori avem chef. Prima treapta spre rangul de OM, este sa ne punem noi in locul celui pe care vrem sa il judecam.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde nicus » 22 Ian 2015, 13:01

PAGANEL scrie: ... Prima treapta spre rangul de OM, este sa ne punem noi in locul celui pe care vrem sa il judecam...

As fi curios Paganele sa aflu despre reactia ta, cand la parterul blocului (sau pe strada ta) a fost detonata o bomb(oana).
Cum te pui in locul celor... la care te referi.
nicus

Mesajde teinegru64 » 22 Ian 2015, 13:09

Ioan Guist scrie:
E complicata lumea si tot mai ...confuza. Suntem intr-o etapa ce va schimba dramatic tot ceea ce stim si tot ceea ce ne face oameni.

A inceput campionatu ' ? :lol: :lol: :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde PAGANEL » 22 Ian 2015, 13:21

nicus scrie:As fi curios Paganele sa aflu despre reactia ta, cand la parterul blocului (sau pe strada ta) a fost detonata o bomb(oana).
Cum te pui in locul celor... la care te referi.

Hai sa nu mai iesim din casa, ca ne pica turturi in cap si murim. Tu ai pune o bomba in blocum meu fara un motiv? Dar daca eu nu iti dau motiv, de ce ai face-o?
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde nicus » 22 Ian 2015, 13:24

Caut rezolvare, nu inca o intrebare sau o alta situatie.
Cum ai reactiona daca unul din membrii familiei este retinut intr un magazin, de un ..pistol.
Sau ce ar trebui facut??

Pentru mine sunt probleme la care nu am decat vagi ..pareri.
Si una din ele este sa nu mai mazgalim religia altora, de dragul de a vinde ceva si sub acoperisul libertatii de opinie.

Acum, ca astia s ar putea comporta le fel si daca... i am privi in ochi, e altceva.
Dar deocamdata, au reactionat la o actiune.
nicus

Mesajde PAGANEL » 22 Ian 2015, 13:32

Cred ca ai inchis topicul. Mai bine de atat, nu putea fi spus.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Mircea_63 » 22 Ian 2015, 13:35

PAGANEL scrie: Prima treapta spre rangul de OM, este sa ne punem noi in locul celui pe care vrem sa il judecam.

Vorbe. Si inca goale! Da bine la public, dar tot goale raman. Tu faci asa cum ai scris mai sus? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nicus » 22 Ian 2015, 13:37

Pei stai ca mai am una la care nici ca pot raspunde :mrgreen:

Tot pe aceeasi frecventa il aud pe unu dimineata, ca se lupta pentru a obtine acceptul autoritatilor pentru "moartea la cerere".
Adica sub sloganul "dreptul de a muri in demnitate".

De ce in Olanda, Elvetia, Canada si mai stiu eu unde e lege sa poti cere o injectie si gata. (Bineinteles aflat fiind in gradul IV sau..7)
M am intrebat si eu cu cine as vota, nu am nici cea mai mica idee. Si aici e la fel.
Religia, Suferinta, Banii (pentru medicamente)....Speranta...
nicus

Mesajde PAGANEL » 22 Ian 2015, 13:41

Mircea_63 scrie:
Vorbe. Si inca goale! Da bine la public, dar tot goale raman. Tu faci asa cum ai scris mai sus? :?

Intotdeauna. Daca tu nu o faci, nu inseamna ca nu se poate. Si daca tot esti moderator si iubesti aceasta comunitate, nu mai ataca persoane. Nu e frumos, nu da bine....Intreabal pe Mircea daca e frumos ce faci.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Mircea_63 » 22 Ian 2015, 13:54

PAGANEL scrie:
Mircea_63 scrie:

Intotdeauna. Daca tu nu o faci, nu inseamna ca nu se poate. Si daca tot esti moderator si iubesti aceasta comunitate, nu mai ataca persoane. Nu e frumos, nu da bine....Intreabal pe Mircea daca e frumos ce faci.

Imi cer scuze ca am indraznit, domnu` Paganel. Va rog sa ma iertati. :oops:
Mircea_63

Mesajde PAGANEL » 22 Ian 2015, 13:59

Mircea_63 scrie:
Imi cer scuze ca am indraznit, domnu` Paganel. Va rog sa ma iertati. :oops:

In regula. Incearca sa nu mai repeti greseala. Multumesc.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Mircea_63 » 22 Ian 2015, 14:01

Am inteles. Promit solemn sa nu se mai repete. Nu mai comentez in privinta Majestatii Voastre, niciodata.
In lipsa dialogului... trec direct la fapte.
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE