Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Distanta stupinei de localitati/vecini

Mesajde leinadbondarul » 12 Noi 2014, 01:27

Dacă legea zice clar ,cum sa-ti dispui stupina de gardul vecinului ,eu nu înţeleg cum poate vecinul sa ma dea in judecată, ca îl inteapa albina in grădina si rezoluţia judecătorului este sa-mi mut stupina in afara localităţii ,aşa au păţit mulţi stupari. Cine încalcă legea aici?
Daca nu curge,pică ceara de lumânare.... Şi dacă nu înţelegi ce vreau să spun ,citeşte până înţelegi şi dacă ai inteles clar mirosi a flori de câmp
leinadbondarul

Mesajde proapi » 23 Ian 2015, 21:04

Distanta stupilor fata de vecinatati se cere schimbata...
Vi se pare normal, ca in cazul nostru (al Romaniei) unde terenurile au in cea mai mare parte deschidere mica sa se vina cu o minima distanta de amplasare a stupilor fata de vecinatati de 10 metri???

http://www.aca.org.ro/content/media/pag ... 202013.PDF
proapi

Mesajde tudorascu » 23 Ian 2015, 21:18

Normal ar fi sa se tina stupinele mai departe de localitati. Nu e normal sa ai 50-100 de stupi intre case . Trebuie sa ne punem si in locul vecinilor.
tudorascu

Mesajde Bambucha » 23 Ian 2015, 21:35

Tu tii cu ursul. Pe vecinul poate sa-l intepe si o viespe, musca sau bondar venita din padure si sa dea vina pe "capra" :idea:
In felul acesta nu vei mai avea voie in mediul rural nici sa cresti porci, vaci, gaini si alte oratanii pe motiv ca miroase urat. Sunt curios ce minte creata a fost promotorul acestei propuneri.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde peterneamt » 23 Ian 2015, 22:17

Numai atât .......Eu propun să ne exportăm cu tot cu stupi în ţări conduse de oameni cu frica de El . Idioţii ! :oops:
E adevărat că majoritatea oamenilor percep valoarea a ceva numai după ce nu mai e ! Eu sper să îi facem să gândească.... înainte de a fi prea târziu...... :roll:
peterneamt

Mesajde lucky5strike » 23 Ian 2015, 22:39

Daca e adevarat, trebuie luata atitudine. Maine poimaine ma trezesc cu astia ca ma obliga sa am si eu crotal pe frunte. :o
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde peterneamt » 23 Ian 2015, 22:53

Problema se pune şi în pastoral.....De exemplu la salcâm 2 sau 3 unde găseşti vetre să aibă 10 m de la drum sau gard de 2 m ? Chiar şi la rapiţă sau floarea soarelui e dificil de găsit ...... ;)
peterneamt

Mesajde TDI » 23 Ian 2015, 23:33

tudorascu scrie:Normal ar fi sa se tina stupinele mai departe de localitati. Nu e normal sa ai 50-100 de stupi intre case . Trebuie sa ne punem si in locul vecinilor.

Cati stupi aveti?
Care e sursa dumneavoastră principala de venit?
TDI

Mesajde dorindafi » 23 Ian 2015, 23:40

tudorascu scrie:Normal ar fi sa se tina stupinele mai departe de localitati. Nu e normal sa ai 50-100 de stupi intre case . Trebuie sa ne punem si in locul vecinilor.

:o tu citeshti ceace scriii ?
dorindafi

Mesajde proapis13 » 23 Ian 2015, 23:45

Parerea mea este ca numai un ***** putea sa conceapa una ca asta
a mai fost o initiativa ca asta in utma cu 10-11 ani daca nu ma insel si nu a trecut
De apropie Fondurile Europene,statul nu are bani si...baga bete in toate apicultorilor..
In al doilea tand se urnareste stramutarea stupinelor in fara localitatilor si faramitarea
exploatatiilor agricole pentru ca statul sa nu mai [plateasca subventia pe suprafata
sunt multe chichite la mijloc dar dupa cum vad eu lucrurile nu se v-a intampla una ca asta
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kiloz » 24 Ian 2015, 10:32

- Si cine ar fii persoana aia din consiliul local care ar fii in stare sa ia asemenea hotariri!Sa dee aprobare sau sa interzica!Se poate ajunge la abuzuri sau la cazuri de coruptie!

Au mai fost si alte variante!

Amplasarea stupilor de albine pe terenurile deţinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanţă de cel puţin 15m faţă de instituţii şcolare, spitale, ferme zootehnice, căi ferate, şi de 5m faţă de drumuri publice sau hotare ale proprietăţilor din domeniul public sau domeniul privat aflate în intravilan sau extravilan.
(2) Dacă distanţa faţă de obiectivele prevăzute la alin. (1) este mai mică, stupii de albine trebuie să fie despărţiţi de acestea printr-un gard, zid, plasă ori alt obstacol prin care albinele să nu poată pătrunde în zbor, cu o înălţime minimă de 2m , măsurată de la nivelul solului, şi care să continue pe aceeaşi linie încă 2m dincolo de stupii amplasaţi la extremităţile stupinei.
(3) Numărul familiilor de albine amplasate pe teren, conform obligaţiilor
prevăzute la alin. (1) şi (2), este limitat de suprafaţa terenului respectiv,
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde tudorascu » 24 Ian 2015, 14:35

Nu tin cu ursul dar iti dau exemplu de unu cu 10 stupi care a fost purtat prin tribunale de 2 vecini timp de aproape 2 ani. In cele din urma a ,,castigat" . Dupa cateva luni nu mai avea nici o albina. A dus probe si a facut plangere la politie. Dupa zeci de drumuri facute la politie sa vada cum evolueaza dosarul ,a renuntat. Daca ai vecini rau intentionati poti sa ai legea de partea ta ca mori cu ea in mana.
tudorascu

Mesajde Bambucha » 24 Ian 2015, 15:57

In continuare tii cu ursul sau esti rau intentionat, altfel nu inteleg atitudinea ta vizavi de aceasta propunere pe un forum de stupari!! Daca omul avea probe nu pierdea vremea cu politia ci era direct cu citatiile pe vecin la tribunal (evident ca-i dadea instanta dreptate asa cum se intampla pe intreg teritoriul UE). :idea:
Asadar nu stiu ce joc faci si nici nu ma intereseaza, exista deja lege in vigoare care impaca pe toata lumea si functioneaza foarte bine de ceva vreme. De ce trebuie stricat un echilibru :?:

In acest moment sunt 20.000-30.000 de apicultori in mediu rural care traiesc la pragul de subzistenta (saracie lucie) si care acesti stupi sunt singura forma de venit din gospodarie. Din acest venit modest mai traiesc alti 100.000-150.000 de oameni. Apropo in alte tari se incurajeaza chiar apicultura urbana, tinand cont de cat de benefica este albina pentru mediul inconjurator.
Eu sper ca 16 noiembrie a fost chiar o lectie pentru actualii guvernanti, si nu vor lua in seama tot felul de soparle venite de te miri pe unde!
Intreb si eu: a fost aceasta propunere in dezbatere publica? Deoarece asta ar fi cursul procedural al unei initiative...

PS. Nu cu astfel de solutii rezolvi ceva! Daca escaladeaza un conflict pe baze fundamentaliste nu se ajunge nicaieri!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde tudorascu » 24 Ian 2015, 16:05

Nu fac nici un joc. Eu am dat un exemplu care pe mine m-a speriat. Si eu am stupi si iti dau dreptate in totalitate, dar traim in Romania. Invidia si rautatea nu o poti rezolva tot cu rautate. Eu am pledat pentru buna intelegere.
tudorascu

Mesajde proapi » 24 Ian 2015, 17:49

lucky5strike scrie:Daca e adevarat, trebuie luata atitudine. Maine poimaine ma trezesc cu astia ca ma obliga sa am si eu crotal pe frunte. :o

Cum, daca e adevarat?

http://www.aca.org.ro/informatii-apicol ... turii.html
proapi

Mesajde Florin Dobre » 24 Ian 2015, 17:59

Fituica depusa trebuie sa aiba un autor. Autorul lipseste din foto. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA