mibu scrie:victor s scrie:daca tot a-ti adus vorba de acele ''bilute''...nu cred sa existe prajituri de casa mai bune decat acestea (cu renumita visina din visinata la mijloc), mai ales ca nu sufera tratament termic. este ceva gen ''salam de biscuiti''
promit sa ma interesez de reteta si eventual chiar o sa-mi rog sotia sa o si ''aplice'' !
dar de o reteta de prajitura cu miere ce zici ?
hmmm .... vad ca nu se ingramadeste nimeni, eu fac des o prajitura in masina de facut paine in care in loc de zahar folosesc miere, este foarte simplu de facut iar rerzultatul extrem de gustos, ingrediente:
1. oua de la 4 la 6 bucati, depinde de marimea oului;
2. faina - 1/2 Kg faina de patiserie, merge si faina de la moara dar iese mai "aspra";
3. umplutura: ameste de nuca, rahat taiat bucati, ciocolata de gatit maruntita (fulgi), stafide, etc - cam 200 ml (ca si volum)
4. unt: 200 grame, cica merge margarina dar eu nu folosesc
5. miere: cam 200 ml = > 350 grame, eu din galetusa de 1 Kg impart la 3 - sau zahar in accelasi volum
6. zahar vanilat - 1 pachet;
7. praf de copt: 1 pachet.
se pun in cuva masini de facut paine, avand grija ca faina sa fie penultima iar praful de copt ultimul (sa nu intre direct in lichid praful de copt) si se apasa pe buton, se urmareste in primele minute daca amestecul are consistenta care trebuie (cam ca si compozitia de chec), daca e prea groasa se subtiaza cu inca un ou sau cateva picaturi de lapte, daca e prea subtire se mai adauga faina.