eduard.rotaru scrie:Cristi o intrebare am la tine: unde ai vazut tu crescator de elita si de mare caracter in lumea asta care sa se ocupe de ameliorara mai multor rase concomitent??!!
Din cate inteleg eu Dl Bratu are BK si acum o da pe selectii de Carpatine??!....hai sa fim seriosi ca daca ai scule pentru inseminare artificiala nu te numesti selectioner si ameliorator de rasa...Nu spun ca intentiile D-lui Bratu nu sunt bune insa insa eu vad asta ca "treaba romaneasca" , stim sa facem de toate , suntem buni la toate , dar in fond nu stim sa facem mai nimic sau nu ajungem la performante. Oare de ce?! Pai cand vom ajunge sa avem oameni capabili sa inteleaga ca ori te specializezi pe Carnica, Caucasica, BK, Ligustica etc cum fac marii crescatori de elita din Europa sau America, ori te lasi de meserie ca mai rau faci prin hibridizarea raselor...
Iar vorbim fără să cunoaștem ...
N-am spus nicăieri că Bratu (aș vrea să evităm să mai discutăm nume, ci idei și principii) selecționează Carpatina. Are în baza lui Carpatina pe care o selecționează pentru încrucișări cu BK. Crescătorii de BK cresc în paralel și alte rase pentru încrucișări. Asta e tehnica cu BK.
El vine să propună o abordare de lucru. E dispus să ajute pe orice rasă.
El zicea așa: cine e crescător serios trebuie să ia în considerare inseminarea artificială. Și e e singur ce poate să faci inseminări. El îți dă ideea, tu faci la cine vrei. Poți să faci chiar și tu, că orice pe lumea asta se învață.
Omul trage semnale de alarmă. Sigur că-și face reclamă la ceea ce face el. E felul fiecăruia de a-și promova marfa.
Dar, mă tem că la capitolul selecție are dreptate.