Cam asa ceva pt ca o aparatura completa de IA costa de la 1800 euro in sus plus munca de selectie de cel putin 5 ani in sus .
Si cu ce te alegi?
lucky5strike scrie: Si daca tot suntem la comparatii, sa-mi zica si mie cineva cam ce reprezinta Danemarca, UK, Germania... pe plan apicol...![]()
7 ani de la cunostinta cu capitalismul... si visul continua... In matca AI de 500 de euro... sau insulara la 100 Euro...cu patalama dupa ea... o sta apicultura de top?![]()
Pozitia mea este: sub nici o forma.
Hans scrie:Buna ziua d-lor, interesanta discutia dvs., ...! Am citit cu citeva luni in urma (poate un an !?) un articol referitor la comportamentul biologic de fecundare (inmultire) al albinelor -studiu realizat de un Institut de cercetari din Germania. Daca gasesc revista am sa traduc daca doriti articolul (poate numai partial, deoarece este destul de vast!)
Cu stima!
cristi_vidican scrie:Ceea ce eu am scris, dacă e citit cu inimă deschisă, e ca să sprijin ce se produce la noi.
cristi_vidican scrie: Vorbesc cu un crescător de regine ... Din ce tragi pentru vânzare? Zice: Am luat de la Institut 10 mătci, 8 au fost proaste, am ales 2. Trag din ele.
Îi recomand unui prieten să cumpere. Cumpără vreo 30-40. Îl întreb cum au mers? zice: prost! Nu mai cumpăr.
Vorbesc cu altul, care a luat tot din acel loc, aceeași concluzie. Mă tem că asta e selecția la noi pe Carpatină.
cristi_vidican scrie:tu știi ce reprezintă matca de 500 de euro?
Dacă X merge la un institut serios de creștere a reginelor și vrea o astfel de matcă, va trece destul de multă vreme până îi va convinge să i-o vândă.
cristi_vidican scrie: O matcă de 500 de euro are muncă mult mai multă în spate decât valorează ea.
Până se ajunge la o astfel de matcă, sunt sute de mătci care sunt eliminate.
cristi_vidican scrie:Noi de ce nu putem să facem așa ceva?
Problema e că atunci când cineva vine și vrea să facă așa ceva, cei care nu vor, sau nu-și permit, sau nu pot, dau în el.
lucky5strike scrie:Parerea mea este ca ne cramponam prea mult de hartii si prea putin de rezultate reale.
Albina din tara asta este perfecta pentru noi.
Altundeva sta buba.
cristi_vidican scrie:Problema e că atunci când cineva vine și vrea să facă așa ceva, cei care nu vor, sau nu-și permit, sau nu pot, dau în el.
lucky5strike scrie:Cunosc in tara destule stupine bine asezate, unde se foloseste albina autohtona. Deci se poate.
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori