jenica67 scrie:Probabil ca supapa de presiune de intrare, este in insurubarea de conexiune a spiralei cu cealalta teava, care vine de la boiler. Nu imi dau exact seama.
Arhivistu scrie:In cazul unui apicultor cu 10 15 stupi ar fi ok un topitor mic,cum se gaseste in anuntul de mai jos?,,,
catalin.profiri scrie:Cum va dati seama daca mai ramane ceara in bostina? eu am luat un topitor sh, cu aburi, de pe anunturi.
E din aluminiu. Deocamdata sunt multumit de el (il am de 2 ani) dar pe viitor sigur ma voi orienta spre ceva mai mare
catalin.profiri scrie:Cum va dati seama daca mai ramane ceara in bostina? eu am luat un topitor sh, cu aburi, de pe anunturi.
E din aluminiu. Deocamdata sunt multumit de el (il am de 2 ani) dar pe viitor sigur ma voi orienta spre ceva mai mare
1. Cand vine vb de topitul cerii din fagurii vechi de reformat e necesara / benefica/ obligatorie sa ii tin la macerat in apa de ploaie 2-3 zile cu invartit in ei , sau acest lucru se aplica cand fierbi in oala si storci bostina ?
2. Fagurii din rama oarba / claditoare (cei de ceara pura - galbena) care sunt insemintati cu larve , pupe capacite le bag asa direct in topitor sau tre sa-i scot afara pe rezidentii din cellule ?
3. Se separa respectivii de calupul de ceara ?
4. Bostina rezultata din proces mai contine ceara ?
5. Trebuie presata bostina fierbinte sau se poate si cumula din doua ture rezultate din topitorul pe abur ?
duma scrie:Am butoi de 60 de litri sau de 200 ce ma sfatuiti si cum sa o fac si eu ...mentionez ca am putine rame .....am citi topicul de 2 ori dar imi da cu virgula
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 55 vizitatori