Personal,consider ca noi suntem inca la nivelul "buni la toate"...dar nimic nu facem bine!
Visez inca(am mai afirmat in trecut)sa vina vremea cand eu,producator de produse apicole,roiuri si familii de albine,sa nu mai fie rentabil sa-mi fac matcile singur.Atat d.p.d.v.financiar,cat si calitativ.Si daca la calitati,sunt absolut sigur ca am variante(producatori),la pretz...mai e de asteptat.
Si nu ca nu s-ar vrea,dar inca nu avem crescatori,care sa isi permita sa scada pretul,pastrand calitatea.
Referitor la matci,
Nu ma intereseaza cum le cheama,ci ceea ce fac ele.(multe sunt de zis aici)
Nu ma intereseaza sa fie "varfuri",ci o cat mai uniforma intretinere si dezvoltare a familiilor lor,de-a lungul unui sezon(80%)
Cat priveste rasa Carpatina si omologarea ei,si eu sunt pentru,
...dar deocamdata asta vine dintr-un sentiment ce tine poate mai mult de nationalism,decat de rezultate practice.
In fiecare an "testez" si fac hibrizari.Chiar daca eu "cred' ca stiu ce fac,NATURA decide!
Fara insamantari artificiale,nu se pot scoate produsi "puri".Insa tot ce este"pur",are si o latura cu neajunsuri,ce nu se vede imediat.
Eu...am invatat genetica! Gata!
De ce gata?...pentru ca am invatat...ca la albine este asa de complicata genetica(prin lipsa "tatalui" si numarul trantorilor la fecundare)fata de alte vietuitoare,incat sunt fiul ploii sa pot avea macar pretentia ca stiu ce fac!
Stiu doar ce incerc si ce asi vrea!
semnat
...un crescator de matci...personale...naturale...fara nume...fara carte...
Va tzuc!