Closcutz scrie: Daca nu mai are regina(ceea ce nu cred) cand il deschizi albina ventileaza si sare pe tine instant! Unele au chef de plimbare, mai ales daca ai lasat in cutie si rame dupa diafragma. Sau daca rama di margine nu le-a asigurat hrana de calitate sau s-a terminat, sau albinele s-au rasfirat si in urma unui ger alea au fost surprinse si nu au mai beneficiat de protectia termica a ghemului...
Albina era ... foarte linistita ! Observand ca pe intervalul respectiv nu misca nimic am departat usor cu dalta ramele ca sa pot observa ce se petrece acolo. Abia daca au zburat 2-3 albine din cauza deranjului ! Miere mai aveau pe intervalul respectiv (pe ambele rame) mai mult de 3/4 pe fiecare rama !
@ Irinuco, esti o fericita ! Roi timpurii, poti forma familii ajutatoare si ... rupi salcamul !

Lasand gluma la o parte, cred ca ar trebui sa unifici cat mai rapid respectiva familie cu un roi mai slabut !
@ Florin ... urmatorul interval ar fi trebuit sa fie format din fata exterioara a primei rame si diafragma sa-i zic asa din polistiren extrudat ! La toti stupii am polistiren extrudat in postura de prima si ultima rama. La foarte putini am observat albine intre polistiren si prima sau ultima rama !
Nu stiu daca m-am facut inteles ???