Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ce înseamnă, să fii bătrân.

Mesajde nicus » 27 Feb 2015, 17:08

Timpul trece iar odata cu el din copii ajungem adolescenti, oameni maturi si mai apoi.. batrani. Nu!
Nu toti ajung batrani, unii doar inainteaza in varsta, aduna primaveri iar altii raman copii toata viata, pastreaza zambetul pe buze si detin o arta in a si ascunde supararea sau suferinta, sau a le transforma in alte forme de exprimare.

Pe forum , de a lungul anilor oamenii s au transformat din adolescenti in oameni maturi sau din maturi in batrani.
Odata cu aceste transformari unii au ales sa scrie mai putin poate fiindca stiu prea multe, altii sa se retraga fara a ne mai povesti din ceea ce stiu, au invatat , sau sentimentele ce I incearca odata cu trecerea anilor.

Sunt oameni care se nasc batrani sau mai bine zis intelepti , am avut si inca mai avem pe forum , ii vedem sau simtim prin ceea ce si cum scriu , prin sfaturile sau intelepciunea ce o transmit.
Ii comparam cu propria persoana sau oamenii de aceeasi varsta si le dam verdictul: Un om batran sau "mai batran".
Dintre batranii mei, putini la numar , unii trecuti prin razboaie si prin multe care poate nu le au grait vreodata, de multe ori taceau si priveau parca in gol , dincolo de ce i aici .. minute sau ore in sir.
Era o placere numai sa stai in preajma lor , sa asculti doar trecerea timpului.

Revin,
A fi batran inseamna a avea multe cunostinte? A fi trecut prin multe experiente? A fi posomorat? A fi plictisit? A avea parul alb?
A nu se mai intelege omu cu tine , pentru ca tu esti.. “batran”?

Avem expresii in limba romana ce ne spun: “a imbatranit degeaba” , “cine nu are un batran sa si cumpere” sau “visurile implinite ne imbatranesc”...

Povestiti despre batranii vostrii, despre batranetea voastra, cand te ai simtit prima data “batran” , asta daca ti s a intamplat vreodata. ;)
Ziua de maine este mult mai departe decat am crede.

Nicu$, cel vesnic tanar.

Cu speranta ca nu vor fi 2015 vizualizari si doar 1 postare , inchei cu asta :
"sex ul la 90 de ani e ca si cum ai juca biliard cu o funie" :lol:
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Re: Ce înseamnă, să fii bătrân.

Mesajde B.K » 27 Feb 2015, 23:56

nicus scrie:"sex ul la 90 de ani e ca si cum ai juca biliard cu o funie" :lol:

Ai vrut sa spui 70 probabil , la unii poate chiar mai devreme.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Donbazil » 28 Feb 2015, 01:03

Sal'tare!

Cand eram mic ma gandeam ce batran am sa fiu eu in anul 2000.... :lol:

Batranetea trebuie sa vina, asa ca n-avem de ales. Totul e sa avem sufletul pregatit pentru asta....Parca acu vreo doi ani postam pe f.b. ceva ....Oi fi avut vreo presimtire!.....

Magu Vasile
16 Octombrie 2013 ·

„De la o vreme ma gandesc la batranete cu oarecare teama. O simt din ce in ce mai aproape, venind ca o toamna linistita, interiorizata, poate usor schiopatand.....
Si totusi e inca departe....
Respir adanc si intorc spatele viitorului. Inca nu ma consider batran!”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 767&type=1
Donbazil

Mesajde mellis » 28 Feb 2015, 03:21

Intrebare - am imbatranit degeaba?
Ce am realizat, adunat (spiritual) si facut dupa atatia ani?
Anii trec iute, nu ne mai intalnimm cu ei, ne bucuram de ce avem, de ziua de azi, de o ploaie, de soare, de un nor?
Batranul si dragul meu bunic spunea "ce nu as da sa am anii tai si sa fiu iarasi copil, sa alerg..."
Scriu un citat din memoriile lui despre Craciun, despre vesnicia ce domnea la sat:
"Cand eram mic, bunicul fiind om credincios nu ne dădea voie să mîncăm pînă nu veneam de la biserică, la care nu lipseam de la nici o sărbătoare, iar în postul CRĂCIUNULUI nu ne dădea voie să mancăm carne de porc pînă în noaptea de ajun după ora 24.
Îmi amintesc şi acum de parcă ar fi fost ieri cum în seara de Ajun tata punea pe masă un braţ de fîn pentru calul lui Moş Crăciun şi un cîrnaţ pentru Moş Crăciun şi-i rugam pe părinţi să ne trezească atunci cand vine Moşul, dar acest lucru nu se întîmpla niciodată.
Noi fiind copii adormeam şi ne trezea vecinul nostru Stefi, care trăgea focuri de armă şi noi trezindu-ne părinţii ne spuneau că trage după Moş Crăciun care fuge cu cîrnaţii, după care aveam şi noi voie să mîncăm atît de aşteptatul cîrnaţ.
În sat la acea vreme nu existau ceasuri, sătenii orientîndu-se după stele. (cele trei stele după care se ghidau le numeau Îmblăceii - care se plimbau pe cer).
Cînd ningea ziceau batrînii că Moşul vine cu calul alb, iar cînd nu ningea se spunea că Moşul vine cu carul negru. Cînd dădea prima zăpadă de Sărbători eram foarte bucuroşi, îmi amintesc că într-un an cînd eram la şcoală, de bucurie că a început să ningă am sărit pe geamul şcolii zbenguindu-ne prin zăpadă. Acasă cînd mergeam ne duceam la săniuş şi ne căram cu sanie mare (ca cele trase de cai), dar noi mai mulţi copii o împingeam la deal , apoi ne urcam toţi cînd ne dădeam drumul la vale...
"
Un batran cu un zambet fericit, copilaresc pe fata, un om bun...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde bmdna » 28 Feb 2015, 09:10

Ce mult imi place tema asta! Sint atat de multe de spus!
Pentru mine principiul de baza este ca "Nu tuturor ne este dat sa imbatranim" Asta in seaman ca toti se nasc dar numai cei alesi imbatranesc, restul se sting inainte... .

Eu consider ca procesul de imbatranire este continuu. Inaintarea in varsta iti da intelepciunea sa poti sa-ti dozezi energia pentru a-ti atinge obiectivele. Cand esti tanar consume o gramada de energie, pentru ca nu stii foarte bine cum sa ajungi unde vrei. Cu cat acumulezi experienta, inveti sa alegi drmult cel mai simplu... .

Nu trebuie sa ne temem de starea de batranete fizica. Trebuie sa faceem totul ca spiritual din interiorul nostrum sa ramana unul de copil. Ma doare cand vad oameni care se considera batrani si asteapta sa moara... . Cred ca trebuie sa facem ceva ca sa nu ajungem aici, trebuie sa ne gasim obiective care sa ne faca sa nu asteptam sfarsitul... .
bmdna

Mesajde dorindafi » 28 Feb 2015, 19:20

parerea mea= atunci cind barbatul devine ruda cu sotia lui [ nu mai impart acelasi pat ] , batrinetea isi spune cuvintul
dorindafi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Feb 2015, 19:23

Abia luna viitoare " schimb prefixul " !!! Adica fac 50 !!!
Sincer , parca de pe la 40 incepe o usoara panta descendenta !!!
Dar ce inseamna sa fii batran , INCA NU STIU !!!
Mai dureaza !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 28 Feb 2015, 20:28

cand eram de 14-15 ani eram la liceul de arta,si acolo am auzit prima data o zicala de-a lui Brancusi...„Când ai încetat să fii mai copil, ai murit de mult.” — Constantin Brâncuși ....cu timpul am inteles asta...si domnul nostru Iisus Hristos zice:„Adevărat zic vouă: de nu veţi fi ca pruncii, nu veţi intra în Împărăţia Cerurilor”...adevar de necontestat
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde paul » 28 Feb 2015, 20:59

dorindafi scrie:parerea mea= atunci cind barbatul devine ruda cu sotia lui [ nu mai impart acelasi pat ] , batrinetea isi spune cuvintul

Cum vine asta ??? :o
Eu nu mai dorm in pat cu nevasta-mea de vreo ... 18 ani (zicea ca sforai cand sunt prea obosit) ! ;) Inseamna ca am imbatranit de tanar ??? :lol: Retine sintagma ... nu mai dorm ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bee Happy » 05 Mar 2015, 13:56

Nu intreba oglinda daca ai imbatranit! O sa te minta!
Nu-l intreba nici pe doctorul tau. Are atatea servicii, tratamente si medicamente sa-ti vanda, incat o sa te sperii, o sa faci vreo boala si o sa mori.... Doamne fereste.
Nu-ti intreba nici sotia. O sa te minta si ea inducandu-ti o iluzorie senzatie de potenta :mrgreen:
Nu-ti intreba nici bunica. Spiritistii mai dau si gres.

In schimb fi atent la copiii din vecini. Daca incep sa-ti spuna ''sarut mana'', e un semn.
Daca vanzatoarea de la magazinul din colt, in loc sa te serveasca cu formula ''Ce vrei baiete?'', iti baga ''Ce doreste domnul?'', e un semn.
Daca incepi sa te gandesti mult la metoda de stuparit stationar, e un semn.
Daca lasi sa plece roiurile asezate la inaltime mei mare de 2m, e un semn.
Daca te apuca tremuratul in mijlocul zilei..... nu e neaparat un semn. E doar 5 martie. E inca iarna. :D
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Florin Dobre » 05 Mar 2015, 13:59

Din ce ai spus...mi se arata cam multe semne. :?
Totusi inca imi spun copiii ca as fi cool...mincinosi mici. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde jenica67 » 05 Mar 2015, 14:11

Va spun eu cm spun nemtii despre cei cu peste 60 de ani.
Intre 60-70 - Batranii tineri.
Intre 70-80 - Batranii maturi.
Intre peste - Matranii in varsta.
Dupa mine nu anii conteaza, ci cum te simti tu. Zic asta, poate ca pentru ca, eu ma intrept spre prima categorie ! :lol:
jenica67

Mesajde mellis » 06 Mai 2015, 16:31

Inseamna ca ai imbatranit atunci cand :
- tot ce mai functioneaza, doare
- ceea ce nu doare, nu functioneaza.
;)
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Mai 2015, 20:55

Azi ma gandeam ca acum vreo 4 , 5 ani cand m-am apucat de albine nu locuiam la Zabrani !!!
Veneam in libere ( lucru pe ture ) si cand se lumina de ziua eram deja in magazie , lucrand ceva pentru albine !!!
Stateam pe scaun doar cand mancam !!!
Mai era cand stateam pe scaun la montat rame sau insarmat , dar mai rar !!!
Seara pe la 9 ma opream si picam mort !!!
A doua zi de dimineata , la fel !!!
Si nu ma simteam !!!
Nu au trecut decat vreo 5 ani de atunci !!!
Si va spun cu mana pe inima ca exista o diferenta !!!
In rau si nu in bine !!!
Atunci lucram in doua locuri si cand fugeam la Zabrani nu stiam cum sa le rezolv pe toate !!!
Pe langa albine mai erau si pomii , bunicii , mai trebuia facut cate ceva pe langa casa etc...
Scade turatia cu timpul si este un fenomen ireversibil !!!
Entuziasmul exista , dar celelalte o iau in jos !!!
Mergem inainte !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 06 Mai 2015, 23:45

Ce înseamnă să fii bătrân ? ... că ai trecut prin etapele vietii, care sint cam asa,
1. În prima etapă, umbli cu ambele maini in buzunare, că cică ... o mână grjiește de bani, cealaltă de p***
2. A doua etapă, umbli doar cu o mână in buzunar. Că cică, grijești de bani ... s-au de p***. De una din două, grijește soția.
3. La batrânețe, umbli cu ambele maini la spate, că nu mai are rost să grijești nici de bani, nici de p***.

Lasînd gluma la o parte ... sa fii batrân e ceva firesc si natural. Nimic tragic.
Important este ce faci pînă atunci ... ca sa poți privi cu placere în trecut. Să poți zice ... astea am făcut. Am urmași, le-am lăsat ceva avere, mare - mică, care cum poate ... si încă mai sînt stupar. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde TDI » 07 Mai 2015, 07:47

Esti bătrân când nu mai poti. Când treci de 80 de ani si nu mai poti munci.
TDI

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE