Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Religii...pe gaura cheii. Netul e mare...

Mesajde alt stupar » 03 Mar 2015, 16:28

Ihi
Ma-nteres'aza cat pe bou cand fata vaca :(
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde akmm » 03 Mar 2015, 16:33

Eu zic sa-i dam bataie cu autostrazile sa mai imputinam din smoala.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde modigliani » 03 Mar 2015, 20:28

teinegru64 scrie:De maine ma inchin la salcamul din fundul curtii.

Sa scrii pe el "Pictoru' " si ai voie sa faci matanii si temenele de trei ori pe zi ! Promit ca nu ma supar si ca am sa-ti aduc miracole in viata ! Adicatelea un soi de templu , mah ! Intelegi ???

Iti promit o tona jumate de miere / stup , regina mascul , bere la cutie , albirea teiului cel negru , misto cat cuprinde , nervii intinsi la maxim , o pereche de papuci de guma ( d-aia chinezesti , de put a vaselina ) , si niscaiva izmene mai de soi . Ca-mi lipsesc pozele cu tine in stupina in tinuta ...... sexy !

Aleluia !!! Sfintite fie cele de mai sus !
modigliani

Mesajde marius.gj.apic. » 04 Mar 2015, 08:22

Ce fac eu cu banii mei e strict problema mea , dar când bag mâna în buzunarul altora , atunci devine o problmă generală.
bio scrie:
paul scrie:.....
Ce-ai postat tu acolo sunt niste porcarii care circula pe net si care tin cu tot dinadinsul sa compromita si Ortodoxia ..... ;)

Biserica ortodoxa aici in Romania se compromite singura .

La fiecare colt de strada.....in fiecare parc..... peste tot ne-am umplut de biserici .

Romania anului 2015 ...http://www.b1.ro/stiri/eveniment/romania-lasata-in-plata-domnului-18-300-de-biserici-4-700-de-scoli-si-425-de-spitale-102675.html

Biserica Ortodoxă poate să facă oricâte biserici şi catedrale doreşte. PE BANII EI ŞI CU CONTRIBUŢIA DIRECTĂ A CREDINCIOŞILOR . În momentul în care le face cu contribuţia bugetului statului , atunci e furt din buzunarul tuturor cu complicitatea unor politicieni corupti care vor să obţină voturi.

Orice variantă este posibilă, şi oricât s-ar ofensa unii , voi aduce doua exemple concrete :

1. Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Baia de Aramă are 23 de membri (3 salariaţi 15 pensionari şi restul , cel mult doar alocaţie fiind elevi). În 2013 a fost renovată general inerior-exterior de la parchet la acoperiş , materialele costând aproximativ 48 000 lei (3700 contribuţii proprii, 3700 primiţi de la centrul regional Oltenia din contribuţia tuturor bisericilor din Oltenia şi diferenţa a pus-o o singură persoană , administratorul unei firme de construcţii) . Manopera ... gratuit (pastorul, meşter principal şi membrii bisericii au ajutat în funcţie de timpul disponibil). Materialele rămase au fost vândute la 95-100% preţ de magazin , bani pentru dotări finale.

2. În localitate vecină Biserica Ortodoxa (mai mică la m2) care pretinde a avea în jur de 2500 "credincioşi" de ani buni e în renovare , proiect ce costa 1 200 000 lei , bani proveniti peste 99% de la bugetul statului , manopera cu diverse firme de constucţii ... lucrările continuă ...
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde teinegru64 » 04 Mar 2015, 08:45

modigliani scrie:
teinegru64 scrie:De maine ma inchin la salcamul din fundul curtii.

Sa scrii pe el "Pictoru' " si ai voie sa faci matanii si temenele de trei ori pe zi ! Promit ca nu ma supar si ca am sa-ti aduc miracole in viata ! Adicatelea un soi de templu , mah ! Intelegi ???

Iti promit o tona jumate de miere / stup , regina mascul , bere la cutie , albirea teiului cel negru , misto cat cuprinde , nervii intinsi la maxim , o pereche de papuci de guma ( d-aia chinezesti , de put a vaselina ) , si niscaiva izmene mai de soi . Ca-mi lipsesc pozele cu tine in stupina in tinuta ...... sexy !

Aleluia !!! Sfintite fie cele de mai sus !

Bun sfat.Poti bea si petul de bere...fara sa te vada babele.Problema e ca din prima zi am facut pacate.Am uitat ca de acum .....salcamul din fundul curtii are alt scop in asta viata(scrijelisem in coaja fara seva ...Modi) si din obisnuinta,pe la jumatatea petului...am scapat cateva picaturi la radacina lui.Stai linistit jetul a mers in ala directie.....dar ma gandesc sa trec la salcamul de la poarta.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde paul » 04 Mar 2015, 10:21

marius.gj.apic. scrie:
Biserica Ortodoxă poate să facă oricâte biserici şi catedrale doreşte. PE BANII EI ŞI CU CONTRIBUŢIA DIRECTĂ A CREDINCIOŞILOR . În momentul în care le face cu contribuţia bugetului statului , atunci e furt din buzunarul tuturor cu complicitatea unor politicieni corupti care vor să obţină voturi.

Este ca faci bube pe ficat daca nu ataci putin ortodoxia ??? :oops:
Pentru maxima ta ... necunostinta : banii de la buget se acorda pentru toate cultele religioase recunoscute de catre statul roman proportional cu nr. de enoriasi, adica, celui care are i se va mai da iar celui care nu are i se va lua si ceea ce i se pare ca are ( scrie in ... The Bible) ! 8-)
De ce nu spui si cati bani primesc adventistii de la fratii de peste Ocean ??? ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde akmm » 04 Mar 2015, 12:06

marius.gj.apic. scrie:..........
2. În localitate vecină Biserica Ortodoxa (mai mică la m2) care pretinde a avea în jur de 2500 "credincioşi" de ani buni e în renovare , proiect ce costa 1 200 000 lei , bani proveniti peste 99% de la bugetul statului , manopera cu diverse firme de constucţii ... lucrările continuă ...

Hotii dracului....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Ioan Guist » 04 Mar 2015, 13:56

Intrebare

Daca exista vesnicie, cine unde va fi ?
Cine in ...loc cu verdeata?
Cine la loc cu ...tristete?

Haidem sa incercam sa depistam profilul fiecruia din cele doua ..."Locatii de vacanta vesnica"
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde daffid mihailov » 04 Mar 2015, 18:12

fiecare are dreptate in felul lui. numai ca sistemul de referinta este diferit. unii vin cu citate din biblie. altii cu exemple sociale. ba unii cu istoria. din moment ce in acelasi domeniu de cercetare exista paradigme diferite, si in orice domeniu mai ales cel umanist exista o teza si antiteza, eu zic ca argumentele logice nu au nici o valoare. insa pot fi un bun exercitiu retoric. adevarata comunicare nu-i la nivelul ideilor, ci la un alt nivel...atunci cu siguranta ne vom intelege. caci pana la urma diferentele astea sunt atat de mici, pe langa complexitatea lucrurilor, incat vom rade in hohote de propria nimicnicie.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde cantemir » 04 Mar 2015, 19:53

Ioan Guist scrie:Intrebare

Daca exista vesnicie, cine unde va fi ...

Vesnicie a fost pana acum, vesnicie va fi si de acuma-ncolo!
Viata-i doar un punct de cumpana intre doua eternitati. Putem, sau nu, sa lasam o urma-n urma noastra.

...La un monent dat, Einstein e intrebat de catre o admiratoare ce se voia bagata-n seama:
-Care credeti dv, ca este diferenta intre timp si eternitate?
Savantul o priveste si-i spune zambind:
-Domnisoara... eu as avea timp sa va raspund, dar dumneavoastra v-ar trebui o eternitate sa-ntelegeti!
cantemir

Mesajde nae » 04 Mar 2015, 20:46

Intrebare
Daca exista vesnicie, cine unde va fi ?
Cine in ...loc cu verdeata?
Cine la loc cu ...tristete?
Haidem sa incercam sa depistam profilul fiecruia din cele doua ..."Locatii de vacanta vesnica"

Religia si politica se face cu perceptii palpabile ,totul se raporteaza la concretul trait /auzit/vazut ..., ''vesnicia'' tine de ''ochiul colectiv/ADN-ul ADAMIC ''
1-putinii care au depasit palpabilul(masina/gagici/casa/faima) ''simt'' in narile sufletului VERDEATA
2-GROSUL =eu si ai mei(ortodox/musulman...)''bag in gura si trag pe ...p '' si daca AICI sunt smecher sigur negociez/merit un loc in fata .
3-nae =nu cred ca sunt ''maimutoi''(arat doar) dar nici nu-L vad pe creator ca un batran libidinos cu ochiul pe gaura cheii, CRED ca am primit un ADN prea diluat sa-mi trebuiasca un loc langa ''babac'' ... ;rup masina in doua sa evit un catel jigarit dar nu aloc timp sa vizitez ''citadelele'' reci si cloaca care se bate pentru primul loc in inima Lui .
Eu nu-mi lasam fiul pe cruce .
Imi place aici cu voi . :D
nae

Mesajde marius.gj.apic. » 05 Mar 2015, 08:19

akmm scrie:
marius.gj.apic. scrie:..........

Hotii dracului....

Eu ştiam că-s ai dv. şi că dv. sunteţi creştin , acum , asta e ... se mai înşeală lumea .

paul scrie:
marius.gj.apic. scrie:

Este ca faci bube pe ficat daca nu ataci putin ortodoxia ??? :oops:
Pentru maxima ta ... necunostinta : banii de la buget se acorda pentru toate cultele religioase recunoscute de catre statul roman proportional cu nr. de enoriasi, adica, celui care are i se va mai da iar celui care nu are i se va lua si ceea ce i se pare ca are ( scrie in ... The Bible) ! 8-)
De ce nu spui si cati bani primesc adventistii de la fratii de peste Ocean ??? ;)

Ortodoxia nu are nevoie să fie atacată de mine . O atacă peste 90% din proprii credincioşi . Eu doar îmi exprim un punct de vedere fără să te întreb dacă am voie sau nu . Ca să înţelegi în postarea mea un atac la adresa ortodoxiei terbuie să ai bube altundeva .

Eu în calitate de contribuabil am precizat că nu mi se pare în ordine să investeşti bani de la bugetul statului în ziduri şi megaproiecte gen Catedrala Măntuirii Neamurilor . Nu am nimic cu aceste proiecte şi megaproiecte , doar că ar trebui să se facă din surse proprii .
Doar am pus în paralel două situaţii de acelaşi gen dar diferite din mai multe puncte de vedere , fără să înjur , fără să acuz pe nimeni din cazurile prezentate de mine :
marius.gj.apic. scrie:Ce fac eu cu banii mei e strict problema mea , dar când bag mâna în buzunarul altora , atunci devine o problmă generală.
bio scrie:
paul scrie:.....
Ce-ai postat tu acolo sunt niste porcarii care circula pe net si care tin cu tot dinadinsul sa compromita si Ortodoxia ..... ;)

Biserica ortodoxa aici in Romania se compromite singura .

La fiecare colt de strada.....in fiecare parc..... peste tot ne-am umplut de biserici .

Romania anului 2015 ...http://www.b1.ro/stiri/eveniment/romania-lasata-in-plata-domnului-18-300-de-biserici-4-700-de-scoli-si-425-de-spitale-102675.html

Orice variantă este posibilă, şi oricât s-ar ofensa unii , voi aduce doua exemple concrete :

1. Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Baia de Aramă are 23 de membri (3 salariaţi 15 pensionari şi restul , cel mult doar alocaţie fiind elevi). În 2013 a fost renovată general inerior-exterior de la parchet la acoperiş , materialele costând aproximativ 48 000 lei (3700 contribuţii proprii, 3700 primiţi de la centrul regional Oltenia din contribuţia tuturor bisericilor din Oltenia şi diferenţa a pus-o o singură persoană , administratorul unei firme de construcţii) . Manopera ... gratuit (pastorul, meşter principal şi membrii bisericii au ajutat în funcţie de timpul disponibil). Materialele rămase au fost vândute la 95-100% preţ de magazin , bani pentru dotări finale.

Dacă ar fi să acuz , cel mult aş putea să acuz sistemul defectuos în care se desfăşoară lucrurile :

În primul caz , nişte persoane pe cont propriu fac o renovare din surse proprii având nevoie de doar de o autorizaţie de la primărie de modificare acoperiş .

În al doilea caz , un preot tânăr restaurează o biserică "monument istoric" (pentru că are peste 400 de ani) şi nu poate face nimic în regim propriu pentru că nu are "cu ce" , nu are "cu cine" şi numai autorizaţii , aprobări , proiecte ... îi toacă poate peste două miliarde , restaurarea picturilor în forma originală cum prevede legea îl costă alte două miliarde iar până la picturi sunt multe alte lucrări mult mai cotisitoare .

Preotul la nivel local nu e de acuzat . Voluntari nu prea are , firmele ştiu să ceară pentru că consideră că au de unde , BOR-ul nu-i dă nimic pentru că "nu are de unde" (încă nu au ajuns banii de la "fraţii de peste Ocean" , iar banii din afacerile proprii de turism din Grecia , Israel ... comerţ etc nu-s pentru aşa ceva) . Ca atare mai rămâne doar o singură sursă : bigetul statului .
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde Bee Happy » 05 Mar 2015, 13:33

Ioan Guist scrie:Intrebare

Raspuns:

Preambul: - Credinta lasa loc si pentru logica. Nu sunt complet antagonice cum cred unii.
- Logica imi spune ca daca este un loc cu verdeata permanenta, este altul cu parjol vesnic.
- Sau daca este Dumnezeu, atunci este si Satana.
- Nu exista ateu convins suta la suta.
-Nu se atinge nimeni de liberul arbitru al omului (nici Dumnezeu insusi)

Mica dizertatie:

Suntem fiinte rationale. Totusi ne bazam deciziile pe niste rationamente care nu sunt totdeauna sustinute prin dovezi solide. Ex: Teoriile contradictorii ale creationistilor si evolutionistilor. De aici ne dam seama ca un rol important il are credinta. In una sau in cealalta. Daca orientam aceasta credinta spre Dumnezeu (cum face majoritatea crestinilor) atunci ne si asteptam in mod logic, ca rezultatele deciziilor sa aiba un efect vesnic.
Ori in rai, ori in iad. Daca avem credinta in teoriile umaniste, traim fix cum vor muschii nostrii; ca oricum suntem doar niste animale; si ne asteptam pur si simplu propria descompunere in elementele primare, fara nici o preocupare fata de moralitatea fireasca, mustind in propriul egoism si lasand farama de Dumnezeu care mai licareste in noi sa moara, devenind niste monstrii umanisti de genul lui Hitler.
Omul este liber sa aleaga. (Mai nou, daca trimitem copiii la ora de religie sau nu). Chiar daca suntem sau nu constienti de consecintele alegerilor noastre, ne vom lovi de ele candva. Alternative ale alegerii sunt doar doua. Unii isi inchipuie ca ar mai fi o zona gri. De neutralitate. Dar aceea pute asa de tare ca nu o recomand nimanui.

Concluzie:
Sa afirmi ca ai un loc rezervat in rai, poate fi considerat o obraznicie pentru unii, dar ce e al meu, e pus deoparte.
Si nu pentru ca sunt preocupat excesiv de moralitate. A mea sau a celorlalti. Ci pentru ca asta a fost alegerea mea.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde State » 07 Mar 2015, 12:39

Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde petru71 » 07 Mar 2015, 14:09

Statica, da' pe George Carlin l-ai vazut ?
Ca asta-i mic copil... :mrgreen:
Ai in PM doua link-uri, ca nu vreau sa supar pe nimeni.
Numai bine !
petru71

Mesajde State » 07 Mar 2015, 14:39

Georgica isi expune ideile despre religie in general. Eu m-am amuzat cu Dragos pentru ca are un stil cel putin interesant de a-si exprima parerea, intr-un cadru public. :D
Eu am facut greseala mai demult pe aceasta tema. Cand incerci sa fi sincer nu-i bine. Raman doar la stadiul de a ma amuza. Nu de alta dar nu vreau sa se simta cineva jignit pentru modul in care gandesc despre una, despre alta. Religia mai mult desparte oamenii decat sa-i apropie. :idea:
Pe orice forum, in orice comunitate, oriunde in lumea asta, acest subiect se naste mort. Niciodata nu va exista o singura idee/perceptie/gandire. Doar ideea in sine ca nu esti din acelasi peisaj cu majoritatea, ii face pe unii sa te vada ca pe un cui in talpa. Culmea, din cauza...religiei. :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE