1.Nu-i nici o problema daca e miere destula.Mierea de floarea soarelui cristalizeaza grunjos dar daca se lasa destula nu va avea nici cea mai mica problema.
Caldura ghemului va decristaliza partial acea miere,mai ales in perioadele de crestere puiet(februarie,martie,aprilie) , in care consumul este pe masura.Daca din octombrie- noiembrie consumul este infim,deja din ianuarie-februarie incepe adevaratul consum.
2.Dat fiind faptul ca esti pe ME , se lasa in corpul de sus(banuiesc ca iernezi pe 2 corpuri,nu?

) tot atatea rame full cu miere capacita(sau +1)cate sunt in primul corp, pe care familia le ocupa foarte bine.In corpul de jos nu se lasa rame cu mai mult de 3-400gr miere.Altfel ghemul nu va mai putea sa se deplaseze pe verticala, in al 2-lea corp in care sunt rezervele,murind in 1 corp,cu hrana la nas (stiu,nasoala faza...

)
->Am pus +1 fiindca eu las cu 1 rama cu miere in + in al 2-lea corp,asta ca sa fiu sigur.Cel mai indicat ar fii sa se lase in c1(corpul 1) doar rame goale,fara pic de miere.
As mai scrie dar ma preseaza timpul...
Sanatate multa!