Nu Mi-am terminat ideea, am rămas fără curent

Deci, oricât ar fi VSH de puternic el nu se manifesta vara, citește pe resistantbees. com eu confirm, am de 4 ani, deci varoa se poate multiplica în voie în plin sezon cu tot caracterul VSH, eu nu încerc sa mă conving pe mine aici, eu spun din studiu aprofundat ani și aplicat, deci confirm ce am studiat și ce scriam acum ceva ani ca așa ar fi dar fără sa fi aplicat, ei acum confirm cu aplicația făcutădeci nu iîncape urma de îndoială, cine înțelege bine, cine nu nu are decât sa testeze, nu mă aflu aici pt a scrie la nesfârșitca iînainte, acum am foarte mult de munca, rup din timpul meu sa va dau câteva linii de urmat, iînspecial mmaniaci lor cărora le-am dat deloni...zic dat ca sa nu se interpreteze altfel.
Deci Eduard, populatia varoa creste vara mai mult sau mai puțin ca în sistem convențional, încănu pot spune ca parazitului iiar prii mai puțin celula mica.
Anul trecut au fost extrem de mulți în toamna și nu pot susține nici ca s-au infestat din exterior,vezi Doamne ei fiind curati datorita celulei, nici invers pt ca nu sțiu...ce știu e ca la un control, am descapacit celula mica și am găsit înghesuiți vreo 6-7 prin august când s și turația nu era roza.
Deci cu cât varoa te prinde 15-20 iulie ăla iÎți nenoroceștepuietul prin VVSH UL manifestat de albine, dacă e mult e grav, scot tot afară, coloniile nu apuca sfârșit de august, își fac Harakiri, dacă e mai puțin tot e belea dar mai ai ceva șanse sa mai iasă niște puiet sănătos.
Ai nimerit când ai zis ca aia "n" varoa produc paguba constanta cel puțin o luna jumate cât se manifesta VSH. De încetat nu încetează iar tratamentele cu eficienta pe albina ajuta foarte puțin, la momentul acela 80% dacă nu mai mult e în puiet. Când aplici un astfel de tratament, 80% din paraziți sunt protejați, efectul trece, parazitul iese bine merși și reintra și înccâteva zile ai din nou puiet scos afară.
Spui ca cu tratamentul reduci și VSH te ajuta sa ramai relativ constant ca populație de varoa, ok, însă constanta asta e foarte dăunătoare...iar vb din experiența aici.
Fa un calcul, presupunând ca ai o populațiede 500 indivizi, ce se iîntâmplă timp de 30 de zile, cât puiet pierzi în 30 de zile.
Sa mă anunțicum iese calculul, ia iîn calcul și tratamente câte vrei dar nu exagera șiun procent generos de 20% uuciși la fiecare tratament.
Urmărește ciclicitate cu care reintra după ce a fost eliberat de albina.