Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde liviu1965 » 05 Dec 2011, 11:57

liviu1965

Mesajde sakala » 05 Dec 2011, 13:49

salut liviu zimi si mie stii cv candse organizeaza targul la iasi?
sakala

Mesajde pin » 05 Dec 2011, 15:48

Am facut si eu un filmulet ieri:

La mine polenul tot portocaliu era. Ma gandesc cu groaza ca la anul or sa aduca din ala rosu. De amestecat rosu cu galben slabe sanse si amestecat iese tot portocaliu : -p.

Spuneti-mi si mie va rog daca le deranjeaza cu ceva distanta cam mare care exista intre corpuri in partea stanga. Am vazut o albina care se tot invartea pe acolo. Cuibul e in corpul de sus. Jos sunt doar rame goale. Cred ca au propolizat oricum pe interior ca nu le-am mai deranjat de 2-3 luni.
pin

Mesajde robert gua » 05 Dec 2011, 17:21

Polen aduce si de la un gater, banzic din rumegus sau o moara de malai, uruiala.
Iernare usoara tuturor!
robert gua

Mesajde ADITZU » 05 Dec 2011, 17:29

si la noi ieri au avut un zbor intens si circa 30 de min la 14 gr C, s-au usurat dupa o buna perioada de hibernare astazi cand se anuntau 16 grade C a fost toata ziua nor si nu au mai zburat doar cateva dupa apa sau cine stie care nu au apucat ieri sa isi faca treaba :D
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde glaliona » 06 Dec 2011, 21:40

iernez pe miere de floarea soarelui.ce sanse am sa ies in primavara cu mierea cristalizata.am citit mai multe pareri pe forum (pro si contra) si totusi imi fac foarte mari griji.
glaliona

Mesajde ADITZU » 06 Dec 2011, 22:05

sanse destul de mari , in functie de mai multi factori cum ar fi : ferestre de zboruri pentru curatire , tratamentele familiilor efectuate la timp si corect , eu zic ca nu trebuie sa iti faci griji pentru faptul ca iernezi pe miere de fs .Totodata o intrebare ? - de ce spui ca iernezi pe miere de f.s. in cuib nu ai mai avut rezerve si de la celelalte culesuri ?
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde glaliona » 07 Dec 2011, 09:17

albinele le-am cumparat in primavara si dupa salcam am facut roi.culesul principal a fost floarea soarelui.toate tratamentele facute.saptamanal gasesc albine moarte la urdinis.stiu ca este normal dar care trebue sa fie numarul albinelor moarte?
glaliona

Mesajde ciptheman » 07 Dec 2011, 09:41

cam o ceasca de stup pe iarna
ciptheman

Mesajde silviutlro » 07 Dec 2011, 10:12

Si la Tulcea au fost in jur de 16 grade duminica(04.12.2011). Albinele au zburat atat de frumos, incat am avut senzatia ca sunt la cules la rapita(chiar daca sunt sanse minime de rapita la anul)!
Va doresc iernare usoara!
Cu respect!
silviutlro

Mesajde Albinel » 07 Dec 2011, 12:38

glaliona scrie:albinele le-am cumparat in primavara si dupa salcam am facut roi.culesul principal a fost floarea soarelui.toate tratamentele facute.saptamanal gasesc albine moarte la urdinis.stiu ca este normal dar care trebue sa fie numarul albinelor moarte?

si oamenii mai mor ..dara' bietele insecte !!
e normal sa moara un procent ..,conditii de iernare ,calitatea mierii si pana la urma uzura albinei ,fie chiar si numai prin consumul mierii pentru a intretine temperatura cuibului..
nu trebuie sa te sperii..in cazul ca iernezi pe floarea soarelui ..ajuta la zborurile de curatire de cate ori ai ocazia si mare grija la eliminiraea condensului..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Albinel » 07 Dec 2011, 12:42

silviutlro scrie:Si la Tulcea au fost in jur de 16 grade duminica(04.12.2011). Albinele au zburat atat de frumos, incat am avut senzatia ca sunt la cules la rapita(chiar daca sunt sanse minime de rapita la anul)!

superb ..cred ca te-ai bucurat tare mult ..parca niciodata nu ma bucur mai mult ,decat atunci cand imi vad albinutele iesind voiase la zborul de curatire.. :)
iernare fara probleme iti doresc ..dealtfel tututuror si sarbatori fericite !!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde liviu1965 » 08 Dec 2011, 11:52

sakala scrie:salut liviu zimi si mie stii cv candse organizeaza targul la iasi?

Habar nu am.

Presupun ca prin primavara..... sa se mai vanda ceva echipament apicol.
liviu1965

Mesajde andrei_calinescu » 08 Dec 2011, 19:34

silviutlro scrie:Si la Tulcea au fost in jur de 16 grade duminica(04.12.2011). Albinele au zburat atat de frumos, incat am avut senzatia ca sunt la cules la rapita(chiar daca sunt sanse minime de rapita la anul)!

Superba poza. Si superba senzatie.
Mama esti in plin parc eolian acolo.
De ce ai pus si al doilea palet ca suport?

Multumesc Silviu.
andrei_calinescu

Mesajde proapis13 » 08 Dec 2011, 20:01

Asta chiar ca o face pe iernare
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde silviutlro » 09 Dec 2011, 16:14

andrei_calinescu scrie:

Superba poza. Si superba senzatie.
Mama esti in plin parc eolian acolo.
De ce ai pus si al doilea palet ca suport?

Multumesc Silviu.

Am pus al doilea palet pentru a avea fata de pamant o distanta de 30 cm (cum scrie in carte), un palet are cam 15 cm inaltime. Eu zic ca asa este mai bine deoarece ... vorba ta "Mama esti in plin parc eolian acolo"
Cu respect!
silviutlro

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR